CotW 21012010 New Age Ritual

Lijep pozdrav svima i dobrodošli u zadnji CotW u ovome mjesecu. Za nekoliko dana, psihološka barijera kojom smo se svi zavaravali, ona kojom smo si govorili da ima još vremena do LoMC-a i da je drugi mjesec daleko, polako će početi popuštati i na njeno će mjesto doći vrijedno testanje (kod nekih), paničarenje (kod drugih) te možda flegmatično ne poduzimanje ničega (kod trećih).

Bilo da se prepoznajete u nekom od ova tri tipa prosječnog Yu-gi-oh! Igrača , ili ste možda poseban tip sam za sebe, uskoro ulazimo u mjesec koji navješćuje promjene. Krajem drugog mjeseca transformirati će se čitav format, no prije toga održati će se veliki event koji će otpratiti ovu Ban listu sa stilom. No biti će vremena za analizu Champsa i ostaloga, vratimo se mi na naš CotW..

Inspiriran kvalitetnim supportom koji su Ritual Deckovi dobili u Stardust Overdriveu, odlučio sam da ćemo ove srijede pomnije  pogledati Monster kartu Manju of the Ten Thousand Hands.

When this card is Normal Summoned or Flip Summoned, you can add 1 Ritual Monster Card or 1 Ritual Spell Card from your Deck to your hand.

Prvotno je izašao u Invasion of Chaosu, da bi doživio reprintove u DR2 i CP04, uvijek kao Common.
Manju je stari favorit svih ritual deckova ikada, i to iz jednostavnog i očitog razloga. Karta je čisti + 1. Uz to, još ima i opciju biranja između Ritual Monstera ili Ritual Spella, što ga čini značajno boljim od rođaka tražilica Sanju of the Thousand Hands-a i Ritual Duck/Bird-a, koji su limitirani na samo jedno.

Još se svi dobro sjećamo vremena kada je Demise OTK igrao 3 primjerka Manjua u Main decku. Stvar je jednostavna, Manju je MUST za svaki Ritual Deck. Osim prednosti koje su vidljive na prvi pogled, Manju ima i nekih suptilnijih koje ga čine dobrim izborom za našu metu.
Prvo, ima 1400 ATK-a, što znači da je ispod dosega zloglasnog Bottomless Trap Holea. Drugo, Light je, i kao takav potencijalni je Grave Fodder za Chaos Sorcerera. Treće, Fairy je, a pošto su i Fairyi dobili support u SOVR-u, i tu se rađaju razne mogućnosti.

Izlaskom bomba-spella Preparation of Rites u SOVR-u, te 2 Djinn ( Djinn Releaser of Rituals i Djinn Presider of Rituals )monstera sa efektima posebno prilagođenim za Ritual Deckove i Card Advantage, rodila se šansa za kreativne dueliste koji žele složiti kompetitivan Ritual Deck.

Preparation of Rites
Add to your hand 1 Level 7 or lower Ritual Monster Card from your Deck. Then you can add to your hand 1 Ritual Spell Card from your Graveyard.

Djinn Presider of Rituals
When you Ritual Summon a Ritual Monster, you can remove from play this card from your Graveyard as 1 of the monsters required for the Ritual Summon. If the monster Ritual Summoned using this card destroys a monster by battle, the controller of the Ritual Monster draws 1 card

Djinn, Releaser of Rituals
When you Ritual Summon a Ritual Monster, you can remove from play this card from your Graveyard as 1 of the monsters required for the Ritual Summon. While the monster Ritual Summoned using this card is face-up on the field, your opponent cannot Special Summon.

Djinnovi su savršeno kompatibilni sa Burrial from a Different Dimensionom. Bilo da ih removate sa Ritual Summon ili preko Allure of Darknessa. Čak i sami statsi na njima nisu loši (2000 DEF kod Releasera i 1800 ATK kod Presidera).
Uz Karte poput Manju-a, P.o.R.-a ( Preparation of Ritesa ) i Djinnova, minus koji su Ritual Summoni odnosili više ne postoji.

Bilo da svoj Ritual Deck odlučite usmjeriti ka kontroli polja kroz Djinnov efekt koji onemogućuje protivnikove Special Summone, ili izabere aggro-idniji put, Drawajući karte svaki put kada vaš Ritual Monster pređe preko nečega, sada je idealno vrijeme za playsettanje svih karata koje su Staple za R-Deckove.

Potencijal karata poput Reshef the Dark Beinga, Shinato, King of a Higher Plane, Relinquisheda te mnogih drugih Ritual Monstera koji nikada nisu dobili svojih 15 minuta slave napokon bi mogao izaći na vidjelo.

I evo nas pri kraju. Završiti ću Article uz sljedeću misao: Igra je napokon izbalansirala Ritual Summone, okoristite se time i uživajte u novonastaloj šansi za deckbuildanje, i naravno, zabavu.

Ukoliko su vam upravo počeli ispitni rokovi na fakultetu (kao na primjer meni), imajte strpljena i zagrijte stolice još par tjedana. Jer ako uspijete „očistiti“ prvi semestar, mirne ćete se duše pojaviti na LoMC-u, znajući da od ostalih igrača osim činjenice da ste neopisivo zgodni, odudarate i po tome što se intelektualno superiorni.

Do sljedećeg puta,
Hugs and Kisses,
Dx

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.