COTW – Summon Limit

Dobar dan svima, evo mene opet. Nakon kratkog vremena bez COTW-a, dolazi sada novi.

Današnja karta je Summon Limit. Ova karta je po mnogočemu slična poznatom Vanity’s Emptiness. Baš kao i Emptiness, ova je karta prilično stara, a baš kao i Emptiness, prilično je razorna. 

Ova karta daje svakom igraču restrikciju, da mogu summonati samo dva puta svakog reda. Razlika je u tome što Emptiness ne dopušta isključivo Special summone, dok Summon Limit ne dopušta ni Normal summone. Također, Emptiness je bio prilično krhak (Sav backrow je krhak, ali Emptiness je bio pogotovo krhak zbog sekundarnog efekta)  Ova karta ima još nešto razorno u efektu. Vidite ovaj dio efekta u zagradi? E, pa ako malo razmislimo, vidjet ćemo da možemo negirati neke summone Warningom, Judgementom, Strikeom, kartama Horn of Heaven, itd. To znači da protivniku život možemo jako ogorčati, jer im možemo smanjiti broj summona na jedan ili čak nula.

Sigurno smo svi primjetili i negativni dio karte, a to je da ni mi nemamo mogučnost prizivanja više od dva puta. Ne postoji neki odličan način kojim bi zaobišli ovu restrikciju, osim da ovo setamo tijekom prvog reda, kada idemo prvi pa tek tijekom protivničke draw faze aktiviramo, ili da igramo D/D/D, pa negiramo sami svoju Trap kartu tijekom svojeg reda Sigfriedom.

Ova karta je dobra protiv skoro svih deckova u današnje doba, jer svi deckovi Special summonaju oko 4-5 puta svakog reda, pa je, po mojem mišljenju, u redu karta u side decku, ali ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, slobodno recite.

Do sljedećeg puta, vaš Janko.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.