O nama

Yugioh Planet je portal hrvatske zajednice Yugioh TCG igrača koji postoji od 2006. godine. Portal donosi vijesti iz Yugioh svijeta poput najava turnira i novih proizvoda, ali i analize deckova, karata, reportova s turnira, kolumni i intervjue s ostalim igračima. Ono što je posebno kod Yugioh Planeta, svaki igrač može se registrirati i početi pisati članke i tako doprinijeti razvoju Yugioh zajednice u Hrvatskoj.

Mi smo mladi tim profesionalnih Yugioh TCG igrača koji svojim radom donosimo razne sadržaje Yugioh zajednici u Hrvatskoj. Pratimo događaje i novosti te pišemo o njima. Pisanje je dobrovoljno, što znači da uvijek tražimo nove nade voljne pisanja o svojem hobiju. Danas, svatko tko se registrira na site može otvoriti svoj blog na kojemu može pisati o čemu god želi i tako podijeliti svoje znanje sa ostalima.

Yugioh Planet danas obuhvaća:

Povijest

Sve je počelo 23. siječnja 2006. godine kada je Ivica ‘Xicer’ Sertić iznio svoju ideju o prvom Hrvatskom ygo strategy siteu. Ta ideja izgledala je ovako:

Evo došao sam do jedne ideje pošto imamo podosta iskusnih igrča ovdje kod nas, bilo bi dobro napraviti jedan site na kojem bi članke o strategijama i sl. pisali naši bolji igrači i tako pomagali drugima i sl. Naime ja za to mogu srediti host i site, a onda bi samo trebalo ljude koji bi pisali članke, naravno one iskusne.Naravno radi se samo o siteu sa tim sadržajem jer smatram da je raditi dodatne forume suvišno te da je LMInfo dovoljan.
Svi prijedlozi i ideje za sadržaj i ime sitea su dobrodošli.

Uz mnogo skeptika, ali i onih koji su u potpunosti podržavali tu ideju, 23. ožujka 2006. godine site je osvanuo u svojoj jednostavnoj shemi spreman za rad! Ime “Yu-Gi-Oh! Planet” dao je korisnik Exodia 25. siječnja iste godine, ondašnja adresa bila je www.ygo.area85.net

Prva verzija Yugioh Planeta - V1
Prva verzija Yugioh Planeta – V1

Uz vrlo skroman broj neiskusnih pisaca, site je počeo s radom. S vremenom se više pisaca uključilo dok smo neke i ispraćivali, a neki su postajali sve bolji i bolji u svom poslu.

Skromni početci

U srpnju 2006. godine dogovorena je jedan oblik suradnje s tvrtkom LMinfo (ubrzo mijenja ime u Land of Magic), tada tvrtka odgovorna za sve turnire i Yugioh proizvode u Hrvatskoj. No Yugioh Planet nije mirovao, 28. kolovoza 2006. godine izdaje se novi dizajn koji je uključivao ankete i opciju komentiranja, te ostale dodatke koji nisu bili mogući na prvobitnoj verziji – V1.

Druga verzija Yugioh Planeta - V2
Druga verzija Yugioh Planeta – V2

Od lipnja 2007. godine počeli smo puniti rubriku Yu-Gi-Oh! u časopisu Boomerang. Časopis se izdavao po licenci tvrtke One2Play (koja je nastala iz Land of Magica). To je kasnije rezultiralo povećoj suradnji s istom tvrtkom pri izdavanju časopisa “Yugioh World GX”, no oba su časopisa ugašena nakon više od godinu dana zbog financijskih razloga.

Staff sitea napravio je korak dalje u svojem poslu te je 29. rujna 2007. godine prvi put na većem eventu, “Summer Cup Grand Finale 07”, došao s laptopom i napisao feature matcheve za site! Posao je napravljen odlično, te se od tada tradicija nastavlja. Yugioh Planet tako od tada ima arhivu svih većih događaja u Hrvatskoj.

Verzija 3

No nismo si dali mira i 24. studenoga, 2007. izdali smo jednu poveću expanziju koja smo nazvali V3.

Riješili smo problem s komentiranjem, donijeli novi dizajn i CMS koji će uveliko pomoći oko održavanja sitea te smo otvorili vlastiti forum koji je nakon nekoliko mjeseci postojanja postao glavno “središte” zbivanja u Hrvatskoj ygo zajednici. Također smo kupili domenu koju imamo i sada: yugioh-planet.net 

Treća verzija Yugioh Planeta - V3
Treća verzija Yugioh Planeta – V3

Kako je vrijeme prolazilo i dalje pišemo zanimljivosti i novosti iz Yugioh svijeta, dobrovoljno se javljaju novi ljudi za pisanje koji su dobili svoje kolumne te nastavljamo pratiti sva veća događanja kod nas i u svijetu.

Nakon mnogo vremena “zadovoljstva” sa V3 siteom, odlučili smo se ponovo za jednu izmjenu, i to veliku. U ožujku 2010. godine, nakon nekoliko mjeseci muke, donosimo novi site – V4! Digli smo sve na jednu višu razinu ozbiljnosti i profesionalnosti, te sa ovim siteom pratimo trendove koje moderan site mora sadržavati. Napravilismo cijeli spektakl na jednom velikom eventu predstavljajući novi site.

O nama - Četvrta verzja Yugioh Planeta - V4
Četvrta verzja Yugioh Planeta – V4

Društvene mreže

No, ipak nismo bili toliko dobri sa V4 siteom. U travnju 2011. godine dižemo novi V5 site, totalno promijenjen od temelja. Odbacili smo tradicionalni način pisanja sadržaja. Omogućili smo korisnicima da započnu blog na Yugioh Planetu i na taj način svojim pisanjem popunjavaju naslovnu stranicu.

Osim uvođenja blog platforme, u međuvremenu smo se okrenuli društvenim mrežama – Facebook, Twitter, Flicker, YouTube. Napravili smo jedan veliki zaokret u pristupu i dizajnu sitea. U listopadu iste godine započinjemo suradnju s Menartom i Cartom Magicom (nastala nakon gašenja Land of Magica i One2Playa) koji u međuvremenu postaje službeni distributer Yugioh TCG-a za Hrvatsku. Na taj način smo osigurali određene boostere za aktivne pisce, ali i snažnu potporu kako bi dalje razvijali site.

Tijekom 2012. godine Yugioh u Hrvatskoj je postao najbolje razvijeni TCG – popratili smo desetak velikih evenata kroz covere, ali i prvi objavili novost o tome da se Yugioh anime počinje ponovo emitirati na televiziji.

O nama - Peta verzija Yugioh Planeta - V5
Peta verzija Yugioh Planeta – V5

Site V5 poslužio je gotovo dvije godine – najduže nego li ikoji dosada. No bilo je vrijeme za novi dizajn koji će omogućiti realizaciju novih naših ideja. Tako da 20. siječnja 2013. godine objavljujemo novi website – v6.2 (trebao je biti samo v6, ali smo u međuvremenu promijenili dizajn). Njime omogućujemo da korisnici i blogeri imaju svoj profil te smo predstavili novi način ocijenjivanja članaka putem tzv. vote sustava.

Yugioh Ranking sistem

Tijekom 2014. radimo veliki korak i počinjemo s razvojem vlastitog Yugioh Ranking sustava dostupnim na ranking.yugioh-planet.net Na njemu svi igrači mogu vidjeti povijest svojih duela na turnirima čime započinjemo gejmifikaciju Yugioh TCG-a.

O nama - Yugioh Ranking sustav
Yugioh Ranking sustav koji smo razvili v1.1

Yugioh Planet Shop

U 2015. godini radimo dvije nove stvari – otvaramo prvi Yugioh webshop u suradnji s Cartom Magicom te prelazak s Joomle na WordPress.

O nama - Yugioh Shop koji smo razvili 2014. godine
Yugioh Shop koji smo razvili 2014. godine

Prelaskom na WordPress izbacili smo verziju V7. S njom omogućili smo automatske newslettere, javni chat, lakše pisanje blogova za sve korisnike, ali i puno lakše održavanje Yugioh Planeta. Ubrzo nakon prvotnih poteškoća, promijenili smo template i tehnički, ovo je sada V7.2.

O nama - Sedma verzija Yugioh Planeta (2015.) - V7.2
Sedma verzija Yugioh Planeta (2015.) – V7.2

Nova Era

U Prosincu 2022. Yugioh Planet je kupio Jure Kvartuč sa željom da ponovno oživi ovaj brend. Brend koji je jako puno utjecao na njega i cijeli krug igrača iz toga doba. Doba kada su se u deckovima igrali vanilla monsteri s 1900 napada, doba kada se Yu-Gi-Oh! igrao na zidićima ispred škole.

Yugioh Planet dodaje rubrike sa starim fomartima te sa najnovijom i daleko najpopularnijom YuGiOh igrom “Master Duel” koji je vratio mnoge stare igrače nazad u igru.

O nama - Osma verzija Yugioh Planeta
Osma verzija Yugioh Planeta (2022.) – V8.0

Nadamo se da ćete uživati u novostima koje smo vam pripremili i dalje držati duh Yugioha živim. 🙂

Vlasnik: Jure Kvartuč

Osnivači: Ivica “Xicer” Sertić & Marko “white dragon” Božac