Edison

Edison je format koji se igrao kroz kratak period 2010. godine. Za vrijeme tog formata odigrao se samo jedan veliki turnir: 75. a ujedno i posljednji SJC (Shonen Jump Championship). To je bio najveći SJC ikada s ukupno 2175 igrača. Osvojio ga je Jeff Jones i kao nagradu dobio SJC Dark End Dragon-a.

Edison format prvak! Pobjenik 75. SJC-a Jeff Jones

U top 16 je bilo čak 11 različitih deckova. Najpopularniji deckovi su bili Quickdraw Dendywarrior, Gladiator Beast, Blackwing i naravno Lightsworn. Budući da je format trajao jako kratko ostalo je upitno koji je deck najbolji. U zadnje vrijeme igrači jako puno vremena ulažu u ovaj format te su se pojavili neki novi i jako zanimljivi deckovi o kojima se nije niti razmišljalo 2010. godine, kao npr. KrystiaSworm, Diva Zombie, Fairy i mnogi drugi.

Mnogo je kultnih karata koje su legalne u ovom formatu kao što su Judgment Dragon, Treeborn Frog, Brionac, Dragon of the Ice Barrier, Goyo Guardian i druge. Edison je idealan format za početnike, ali i ozbiljnije igrače. Dovoljno je jednostavan da ga svatko može brzo naučiti, a opet dovoljno kompleksan da se u njemu može uživati u stotinama partija bez da postane repetitivan i monoton.

Kako igrati Edison format?

U slučaju da nikada niste igrali Edison format morate znati neka pravila. Na našoj stranici možete pronaći ban listu te specifična pravila koja su vrijedila u to doba, kao na primjer prioritet monstera da koristi svoj efekt. Također možete naći sve karte prije errate. Nadam se da ćemo uskoro početi s objavama Edison videa na našem YouTube kanalu.

Ključni monsteri Edison formata.

U Hrvatskoje se također dosta igrača zainteresiralo za ovaj format. Za sada se održavaju turniri u Zadru. Uskoro će Zagreb i Split početi s turnirima, a nadam se i mnogi drugi gradovi. Moja želja je da uskoro imamo jedan veliki turnir na državnoj razini u Edison formatu. Pratite Yugioh Planet za sve novosti i objave vezano za Edison format!