COTW – Eradicator Epidemic Virus

Dobar vam svima dan. Card of the week nije nešto bujao objavama u zadnje vrijeme, pa evo, ja to mijenjam.

Ovoga puta gledat ćemo anti-meta, ali i anti-anti-meta kartu. Eradicator Epidemic Virus. Ova karta nam daje da jedno DARK čudovište sa 2500 ATK ili više tributamo kako bi izabrali vrstu karte (spell ili trap) i uništili sve karte te vrste na protivničkom polju, u njihovoj ruci, i koje povuku tri reda nakon aktivacije karte.

Očito, vidi se da ova karta ima mnogo primjena. Toliko primjena, zapravo, da je Limited na trenutačnoj banlisti. Ova karta je hard counter protiv Burn deckova (koji su spomenuti anti-meta) i protiv Sky Strikera, zbog važnosti njihovih spellova.

Aktivirati kartu također nije vrlo teško. Skoro svaki meta deck danas ima pristup Knightmare Unicornu, a u slučaju Blackwinga, Magiciana (oba dva) i bilo kojeg decka koji nema pristup link spamu i tako slučajno ima pristup DARK čudovištu sa 2500 ATK, lako će upasti karta.

Jedini malo veći problem kod ove karte je consistency. Ova karta je limitana, pa ako deck u kojeg ju stavljate nema dobar draw engine ili deck thinning ili samo iskoristite Desires i nekom nesrećom banishate ovo, Sky Strikeri (ili Burn, ali su Strikeri puno jači pa su bolji primjer) opet imaju prednost.

To je sve za ovaj COTW, pa se vidimo sljedećeg tjedna (ili kasnije).

Doviđenja!

3 komentara

  1. Mislim, dobra je u Lair decku gdje je Lilith searcha, a s izlaskom Sky Strikera koji se mogu miješati s Lairom (mislim ono Raye tributea sama sebe, aktivira efekt Diabolosa) ova karta može imati veći consistency zbog nevjerojatnog deck thinninga. Jedini je problem to što Lair nije pretjerano dobar deck (u ovom formatu, inače deck uopće nije loš) i Lilith ima samo 33% šanse da će izvući Eradicator Epidemic.

    1. Definitivno, samo se ja nisam sjetio laira, pa sam samo napisao deckovi sa pristupom DARK cudovistu sa 2500 ATK ili vise.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.