Card of the Week: Tragoedia

Sve vas srdačno pozdravljam i dobrodošli na ovotjedni Card of the Week. Prije nego se posvetim Tragoediji, par riječi o formatu u kojemu se nalazimo, SJC Los Angelesu i promjenama koje su neminovne u bližoj budućnosti. Sa izlaskom Stardust

Overdrive edicije igrači diljem svijeta dobili su ono što su tražili; raznolik i kompetitivan metagame. Ukoliko sljedeća Ban lista bude uspješno sprovedena (teško sakateći LS, minimalno Zombije i BW), igrati ćemo u najšarenijem kompetitivnom formatu ikada. Da, tako je, IKADA.

Lista deckova koji će biti kompetitivno igrivi:
– LS (sve perverzne varijacije uključene)
– Dragons varijacije
– BW (sve perverzne varijacije uključene)
– Fairy – Krstya Control varijacije
– Zombiji (sve perverzne varijacije uključene)
– GB
– Monarch varijacije
– Dark toolboxevi
– Plant varijacije
– Ritual varijacije
– Norleas Destructo varijacije
– Toolboxevi uopće
– Light Gemini Beatdown

I još mnogo, mnogo toga…

Same po sebi, Secret Rarice koje su printane u SOVR-u revolucionarne su i biti će temeljem mnogih dobrih deckova. Ono što format već sada nudi je baza karata koja omogućuje „rogue“ decku da osvoji LoMC. Dali će se to i dogoditi? Vjerojatno neće, a TOP16 će se sastojati od LS-a, BW i Zombie deckova, no to je za očekivati prije nove liste. Ipak, ostaje šansa da se netko probije do samoga vrha sa ne konvencionalnim deckom.

Tko god taj potencijalni mladi heroj bio, mi sa YGH! Planeta držimo mu fige 😉
Moj današnji odabir za CotW je efekt monster, Tragoedia, po mojem skromnom mišljenju NAJBOLJA KARTA koja postoji u natjecateljskom Yu-Gi-Oh!-u danas.

You can Special Summon this card from your hand when you take Battle Damage . This card gains 600 ATK and DEF for each card in your hand. Once per turn, you can send 1 monster from your hand to the Graveyard to take control of 1 face-up monster your opponent controls with the same Level as the sent monster. Once per turn, you can select 1 monster in your Graveyard; this card’s Level becomes the same as that monster’s, until the End Phase.

Otkuda započeti? Karta je toliko overpowerana da mi je smiješno da nije dobila emergency restrict, kao neke druge u prošlosti.

Ok, za početak, DARK je, znači fodder je za Allure ukoliko povučete više primjeraka.
Mogućnost da se Special Summona na polje nakon bilo kakvog Battle Damagea, uz puno polje karata (za razliku od po tome S-summonu sličnom Gorzu), čini ju izvanrednom „ofenzivnom obranom.“

Lako se Summona, odmah joj dajemo veliki plus zbog toga. Nastavljamo dalje do drugog efekta; dobiva 600 ATK i DEF za svaku kartu koju držite u ruci. Ok, sada je ovo već jako dobra karta. Iskreno i da ima samo ova dva efekta, igrao bih ju po deckovima. Zaustavlja protivnički rush, i slijeće na polje kao ogromna zvijer, sa potencijalom da raste i uništava. Lijep trik sam po sebi.

No treći efekt je u biti ono što ovo čini najbolesnijom kartom danas. Bacanjem monstera iz Handa u Grave, preuzimate kontrolu nad protivnikovim monsterom istoga levela. I da, dobro ste pročitali njezin efekt, na karti ne piše until the end of turn. Monster koji ste uzeli pod vašom je kontrolom do kraja igre!

Onaj tko je izmislio kartu kojom  Zombiji mogu baciti Mezukija u Grave da bi mi uzeli više-manje bilo kojeg BW-a / GB-a do kraja igre treba streljati. Taj efekt krađe je nešto toliko brutalno, da sam vidio ljude kako pobjeđuju partije samo sa Tragoediom i ničim više.

I na kraju, posljednji efekt, mogućnost da po potrebi mijenja svoj level. Jer i ovako jadnim Zombie/Dark duelistima nije dovoljno lako Synchro Summonati sa Divama, Maliciusima, PSZovima i Mezukijima pa da im malo pripomognemo, jadne dušice.
Clap Clap Konami! Stvarno je bilo nužno da iz vedra neba printate najjaču kartu ikada prilagođenu za Grave Fueled deckove.
Bilo da ju igra Zombie Deck(u kojemu je definitivno najbrutalnija), BW (u kojemu je u Mirror Matchevima ZLO), Dark deck, GB, LS, ili štogod vaše vješte ruke trenutno shufflaju po turnirima, ovo je najbolja karta u formatu.

Nabavite ju.
Igrajte ju.
Mainajte ju.
Sideajte ju.

U suprotnom, vrlo je vjerojatno da ćete uskoro biti pobijeđeni upravo zbog ove karte. A kada se to dogodi, sjetite se ovog Articlea, i nemojte reći da vas nisam upozorio.

Hugs and Kisses,
Dx

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.