Card of the Week: Level Eater

Pozdravljam Vam poštovani čitatelji i dobro došli na ovotjedni Card of the Week, prvi u veljači. Ispitni rokovi su počeli (za one od nas koji studiraju) i vremena je sve manje, no unatoč tome uspijevam naći vremena za ovih nekoliko redaka užitka. Pogotovo kada obrađujem zanimljivu kartu poput današnje. Za ovu sam srijedu odabrao novog efekt monstera, Level Eatera.


If this card is in the Graveyard, you can activate its effect by selecting 1 face-up Level 5 or higher monster you control. Reduce that monster’s Level by 1. Special Summon this card from the Graveyard. This card cannot be Tributed except for a Tribute Summon.

Ovaj prekrasan Short Print Common iz Stardust Overdrivea možda je upravo ono što je trebalo Monarch Oppression Deckovima diljem svijeta da probiju led i vrate se među top deckove.

Pogledajmo malo bolje Level Eatera.
Smanjivanje Levela targetiranog monstera se odvija tek nakon rezolvanja Eaterovog efekta. Što bi ukratko značilo jedno. Ide preko Opresije. Protivnik može plaćati LP, ali uzalud, jer će monster na fieldu zadržati svoj LV sve dok se Eaterov efekt na kraju ne rezolva.

Moglo bi se reći da je mališan prototip „žabe“ ( Treeborn Frog-a ) osmišljen upravo za tu namjenu, da premosti zapreku Opresije, i doda konzistentnost Tribute Foddera raznim Monarch buildovima. Osim reciklirajućeg tribute fodder efekta, savršen je za bacanje u Graveyard preko sljedećih karata:

– Phoenix Wing Wind Blast
– Lightning Vortex
– Raigeki Break
– Čak ni Foolish Burrial nije za odbaciti kao opcija

Lijepo radi i uz Cyber Dragona. SS-umonate Cydru, LE je u Grobu i odmah ga možete aktivirati, vraćajući, stvarajući mogućnost za Tribute Summon u Monarcha, što je zavidnih 4500 ATKa na Fieldu, + Monarchov efekt. Nakon toga, možete naprimjer smanjiti LVL Summonanog Monarcha i opet dozvati LE-a! Zajedno sa LE-om, ATK na fieldu raste na 5100, što je često i više nego dovoljno da okonča duel.

Mind Control i Brain Control koji kradu Higher Level Monstere također za sobom povlače besplatan Special Summon LE-a.

Na stranu sve ostalo, on je i DARK monster. A i ptice na grani već znaju što to znači. Tako je, Allure. Primjerice, nije loš target Burrial from a Different Dimension-u, jer se po povratku u grob opet može SS-ati koliko god Vam srce želi.
Taj Vam SS ponekad može biti iznimno koristan i u Synchro svrhe! Ukoliko vam fali baš taj jedan LVL za Synchro Monstera koji će odlučiti o pobjedniku, LE bi mogao biti kap koja prelijeva čašu.

Njegov potencijal U Lightsworn Deckovima koji će ga izmillati nije zanemariv. Siguran sam da će neki vrijedni igrači naći namjenu ovoj karti i u raznim deckovima koji zahtijevaju Tribute Summone a nemaju veze sa Monarsima.
Realna cijena ove karte u našoj Meti se kreće od 5 do 10 kn, i neće ga biti teško nabaviti ukoliko se odlučite na testanje sa nekoliko primjeraka.
Uz karte poput Chaos Sorcerera, Dark Armed Dragona, Judgement Dragona, Tragoedie, Gorza i sličnim im karata, vađenje LE-a iz Groba i Summonanje Splashanog Caiusa nikada nije bilo lakše.

A da i ne govorim o finom mini combu koji ova karta ostvaruje sa Destiny Hero – Malicious-om. Removate jednog Mali-ja iz Groba, drugi dolazi na polje. Tom drugom skinete LVL i vratite LE-a na polje, otvarajući mogućnost da naprimjer, uz Synchro Summon Maliciousa i random Tunera (npr.PSZ-a), Summonate i Monarcha koji će zapečatiti partiju.

Ovaj mali kombo Malicious – Level Eater najslađi je definitivno zašećeren Dark Grepherom. Izbacujući DH-Malicious-a iz ruke Special Summonate Dark Grephera, zatim izbacivanjem 1 DARK monstera iz Handa bacate i 1 DARK monstera iz Decka u Grave. I tu ste već otvorili mjesto masnom Special Summon-u. Na polju imate Grephera koji je SS-an, možete dovesti još DH-Malija i LE-a na polje. To su ukupno 3 SS-ana monstera! Iz te situacije koja je veoma ostvariva, igra će vam se razvijati sama od sebe.

Možete Normal Summonati Tunera i Synchroati u štogod želite. Možete se odlučiti i na Monarch potez. Po mojem mišljenju, jako impresivan potez. Dakle kao što sam pokušao pokazati, LE je izvrstan dodatak svakom Decku koji vrti Destiny Engine.
Vraćanje LE-a iz groba može biti i svojevrsno „fixanje“ Grave-a za DAD-ov Summon…

Eto, toliko od mene za danas.
Vidimo se opet sljedeću srijedu na istoj stranici, u slično vrijeme.

Hugs and Kisses,
Vaš Dx

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.