Card of the Week 12022010 – Dragon Queen of Tragic Ending

Lijep pozdrav poštovani čitatelji! Ovaj tjedan umjesto u srijedu čitate ove retke u petak, iz jednostavnog razloga koji se sastoji od dvije riječi. Dvije riječi koje uvjetuju život svakog prosječnog zagrebačkog studenta. Ispitni rokovi.

Pošto sam odlučio sve ispite pokušati dati u prvom roku, ovaj tjedan sam svaki dan pisao po jedan ispit… I sada se evo mojim mukama bliži kraj, što znači da se opet mogu posvetiti omiljenoj igri i dragoj kolumni.

Za današnji Card of the Week sam izabrao meni zbilja posebnu kartu, kojoj se radujem već duže vrijeme. Lightswornovi imaju svojeg zmaja, Dark deckovi imaju svojeg zmaja, Zmajevi imaju svojeg zmaja (:D), a sada je napokon došao red i da Crystal Beastovi dobe svojeg zmaja.

Iz nadolazeće edicije Absolute Powerforce, kao Super Rare;
Dame i gospodo, predstavljam vam Dragon Queen of Tragic Ending.

This card cannot be Normal Summoned or Set. This card can only be Special Summoned by controlling 3 or more face-up Continuous Spell Cards. When this attacking card inflicts Battle Damage to your opponent, your opponent selects and sends 1 card from their hand to the Graveyard, and you draw 1 card. During your Standby Phase, if this card is in your Graveyard and was sent there from the field, you can send 1 face-up Continuous Spell Card you control to the Graveyard to Special Summon this card from the Graveyard.

U redu, budimo iskreni. Nije spektakularan kao Dragon special summon braća (JD,DAD,Red-Eyes), ali je definitivno pun potencijala i može generirati nevjerojatan Hand (a i Field) advantage. Promotrimo li ga bolje, dolazimo do zaključka da je zasada igriv samo u nekoliko deckova. Crystal Beastovima koji su dušu dali za ovu kartu, te raznim burn kontrolicama koje sa Messenger of Peaceovima, Nightmare’s Steelcageovima, Swordsima i sličnim kartama kontroliraju polje.

No stavimo zasada burn deckove na stranu, jer će ovu kartu igrati isključivo CB Duelisti. Crystal Beast igraču ne predstavlja apsolutno nikakav problem u jednom krugu staviti 3 Face Up Spell karte u S/T zonu, a svi se još uvijek dobro sjećamo kako CB-ovi mogu biti kompetitivni, još od davnih vremena kada ih je Mrvičin doveo do TOP8.

Mid Game potez u kojemu CB Player odigrava Crystal Beast – Sapphire Pegasus-a (stavljajući 1 face pp spell u zonu), te ga popraćuje sa Crystal Blessingom (dodajući još 2 CB-a iz groba face Up u S/T zonu kao Continuous Spellove, fiksirajući broj F.U.S.-ova na 3) je nešto sasvim uobičajeno za svaki CB Deck.

A jednom kada je to postignuto, u igru dolazi Kraljica. Iskusan i oprezan igrač dobrim tempiranjem njenog  Summona može veoma lako preokrenuti partiju u svoju korist. Zamislimo sljedeću situaciju; Protivnik je na trenutak ostao nezaštićen, nema monstera na Fieldu, a Vi imate 3 F.U.S.-a.

Special summonajući Kraljicu, i izravnim napadom, dobivate +2 hand advantage! (Protivnik je prisiljen na discardanje, dok vi povlačite kartu). No, rijetko ćete biti u prilici plasirati izravan napad, baš zbog toga, gazeći preko bilo ćega sa manje od 1900 ATK-a, opet imate pravo aktivirati efekt.

A da i ne govorimo o situacijama kada imate 2 kraljice u ruci, naspram protivnikovog praznog polja (ili polja puno slabih monstera). Drugi dio efekta, također je genijalan za CB deckove. Pošto CB-ovi imaju praktički neograničen dotok face up spellova, jednom kada summonaju Kraljicu, protivnik će se morati namučiti da ju makne sa stola. Ono što je osobito zabavno kod efekta „reanimacije“, je da ne mora biti aktiviran sljedeći krug. Za vrijeme bilo koje vaše standby faze možete aktivirati efekt i vratiti Kraljicu na polje. Neka ju protivnik uništi. Dajte mu vremena da zaboravi da se ona nalazi u vašem graveu, i kada se ukaže rupa kroz koju možete zapucati Battle Damage, prizovite ju nazad i uživajte u generiranom advantageu.

Također, primjetiti ćemo i njenu izvarednu obranu, sa čak 2600 DEF-a, može služiti kao više nego dobar zid koji bi Vam mogao osigurati zaštitu na nekoliko krugova.
Iako je Dark, sumnjam da ćete ju igrati u decku sa Allure of Darknessima, jer jednostavno nisu kompatibilni. Ukratko, ova je karta napravljena kao boost CB-ovima, nebi li osigurala još više raznolikosti i šarenila u našem Post-Ban formatu koji kreće od 3. mjeseca.

Eto, toliko od mene za danas. Nadam se da ste svi već odabrali Deckove za LoMC. Ukoliko niste, krajnje je vrijeme. Bližimo se polovici drugog mjeseca, i svakim danom preostaje vam manje vremena za testanje i techanje.
Ukoliko ste bili pretrpani školskim i akademskim obvezama, imate opravdanje. U suprotnom, albumi i kolekcije u ruke, i počnite raditi na Vašem planu za osvajanje ovog velikog eventa.

Do sljedećeg puta,
Huggs and kisses,
Dx

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.