DECK PREDATOR -:- CROATIAN TITANS TOP8 / 4th Place

Užasni zvuk kreštavog, predpubertetskog glasa mog mlađeg brata budi me iz prekrasnog sna.

Tin: Robine, jaukao si! Jeli sve u redu?

Ja: Št..? Ovaj..Da,da.. Baš sam ga silovito stavljao u Jennu J…  Ovaj.. U protektor.. Baš sam Monarcha silovito stavljao protector, upravo to Tine.
Tin ( podignutih obrva ): Mhm… Ok, ako ti tako kažeš
Tin ( mrmlja sebi u bradu ): Perverznjak šugavi…
Ja: Nešto si rekao Tin?
Tin: Ma ne, ne, ovaj.. Dobro jutro brate!
Ja: Mhm ( prokleta djeca, što su stariji to su bezobrazniji, đubrad mala)
Tin: Kakogod, došao sam te probuditi jer ti je došao u posjetu onaj tvoj prijatelj, Marko Božac, rekao sam mu da spavaš i pozvao ga u kuhinju
Ja: NISI VALJDA!!! Brzo idi nazad u kuhinju, kaži mu da sam mrtav i istjeraj ga van kakogod znaš! U biti, susjeda na katu ima dobermana, zaleti se gore i zamoli ju da ti ga posud-( U tom trenutku Božac otvara vrata moje spavaće sobe i ulazi unutra )
Prekrivam se plahtom preko glave, u nadi da me možda neće vidjeti. On dolazi do mog kreveta i silovitim pokretom skida plahtu. Moje golo, atletsko i savršeno proporcionalno tijelo ostaje otkriveno. Samo su bokserice bile na meni, da sakriju pogled na genetsku baštinu dinastije Capar prvorođenoga sina.

Kao zadnji očajnički pokušaj, zatvaram očne kapke, možda me ipak ne primjeti.

Primjećuje me.

Ja: Ovaj… Dobro jutro Marko! Pa kako si? Kako cura? Kako roditelji? Kako Site? Kako Rovinjani i vaša YGH scena? Oho, vidim smršavio si! Koliko? Kilu, dvije, deset?!
Marko: TI…TI….RAWRGRARARAGRWAWRGH! ( Neartikulirani krik primordijalnog bijesa )
Ja: Znaš ovaj, baš sam ti se imao namjeru javiti u ovih zadnjih pola godine, ali nesreće, nikako da stignem…
Božac diže šaku i nasrće na mene u polusnu.
Ja: Marko, nebi valjda udario čovjeka koji nosi naočale!
On: Ti ne nosiš naočale svinjo
Ja: Ako me nastaviš tjerati da pišem DP u polumraku, uskoro hoću!
( U tom trenutku evociram u sjećanje ono malo istarskog dijalektizma koji znam, i kao vrsni lingvist, pokušavam se spasiti od sigurne smrti umiljatim riječima koje bi ga mogle smiriti )
Ja: Nu,nu Marko, ča tu delaš dišpete, hojmo u kuhinju, ću ti ben narezati jeno malo kobasice, pa ćemo užinati!
Na to Marko spušta šaku, i naizgled privremeno smiren, pristaje na jeno malo kobasice. Idemo do kuhinje, i sjedamo za stol. Reže me svojim opakim pogledom. Naizgled sam stjeran u kut; On je Jinzo, ja sam Sakuretsu Armor, on je Light Imprisoning Mirror, ja sam Lyla, on je TOP8, ja sam Fabijan Pavlović.
Ja: Kojim dobrom ti u ovoj zabiti od Pule dragi prijatelju?
Marko: Biti ću jasan. Ti si nepouzdana,neodgovorna kvazi-pro svinja i ne znam zašto se ljudima dopadaju ti tvoji užasni sastavčići, ali eto. Potražnja za tobom je velika, i iako sam te pokušao zamjeniti raznim drugim Writerima, jednostvano nitko nema tvoju

– Upadam mu u riječ

Ja: Karizmu? Inteligenciju? Intuiciju?
On: Sposobnost za pričanje i izmišljanje pizdarija, te nedostatak najmanjeg srama i ikakvog ukusa.
Ja: I to, naravno…

Marko: Tako da sam odlučio sljedeće, TI ćeš svinjo završiti započeto, htio ti to ili ne, a ja ću te pratiti po lijepoj našoj u stopu, time osiguravajući da ćeš sve obveze izvršiti u roku. Jesti ću, spavati i buditi se kraj tebe, disati ti za vratom, držati ti svijeće dok budeš sa ženama, – ( Migom oka pokušavam dati glupavom bratu do znanja da uzme onaj čekić za meso i zvekne ga po glavi sada kada se opustio ) – dodavati ti toalet papir kada budeš na Wcu, – ( uzalud, ne možeš budali ( Tinu ) objasniti ) – postati ću tvoja sjena koja će te pratiti kuda god krenuo. A da moje potrebe ostanu zadovoljene, poveo sam sa sobom i svoju curu, Desdemonu, koja će meni praviti društvo i kuhati nam. Došli smo do tebe u kamper prikolici, u kojoj ćeš zajedno s nama okončati tu Croatian Titans epopeju.
Ja ( unutarnja struja svijesti ) : O Bože, čime sam ovo zaslužio? Bio sam dobar, ne missplayam toliko često, zgodan sam, prošlo je već bar 3 mjeseca odkada sam zalupio vrata u facu jednoj od onih časnih sestara koje prodaju kršćanske kalendare. Čime Bože, čime? Zašto ovaj prištavi, masnokosi stvor sjedi u mojoj kuhinji? Ajmo sklopiti dogovor! Ako sada pošalješ grom da ga spizdi ravno pored čela, mjesec dana ću slati mlađu braću na jutarnje mise nedjeljom!
Marko: Toliko, imaš sat vremena da se spakiraš i obavjestiš rodbinu i bliže. Onda upadaš u moju prikolicu, u kojoj ću te svezati za pisaći stol gdje ćeš odmah početi raditi na novom Dpu.
Ja ( unutarnja struja svijesti ) : Ajde Bože. SADA! Ajde, znam da možeš. Ajde! Evo dva mjeseca će mali gmazovi ići na mise. SADA!
Ja: ( iznevjeren od strane Božanstva dominantne religije u Hrvata, odlučujem uzeti stvari u svoje ruke )Ti i koja vojska Bošče?

U tom trenutku mi u kuću ulazi dvadesetak članova Žimnjske mladenačke udruge  „ Sačuvajmo svoje intimno blago do braka  “ , svladavaju me i svezanog kao salamu iznose van iz kuće. Nesreća.

Na ulici pred mojom kućom, roza prikolica sa uzorkom cvjetića, relikt vjerojatno sačuvan još iz hippijevskog pokreta, sa Bumper-Stickerom MATEMATIKA JE NAČIN ŽIVOTA

Ja: No fucking way, ne ulazim u to čudo Božac! BOŽAC! Kaži ovim ružnim ljudima da me odmah spuste na zemlju! Božaaaaaaaac!

TUMP! … Završavam u prikolici. Marko pokušava platiti svojim zlim Žminjskim  suučesnicima, ali oni odgovaraju da će im Bog platiti.

… Nagon za povraćanjem mi se javlja u trbuhu.

No eto, tako je kako je. Zasada sam rob iskompleksiranog Site administratora i njegove supružnice. Prije ili kasnije ću im izmaknuti,promjeniti ime i prezime, adresu stanovanja i grad, te se vratiti svom načinu života. No do tada… Ne preostaje mi ništa osim pisanja, i dragih proova koje ću sresti na ovom putovanju.
Krećemo na putovanje koje će odrediti poredak hrvatske pro scene, i ostatak mog života.

Marko: Onda Dramax, kaži mi napokon, tko je TITAN NR. 4?

Ja: ( Sliježući ramenima ) Mislio sam da je očito. 4. Mjesto, Croatian Titan nr. 4 je nitko drugi doli ANTE DIDOVIĆ.
Marko: Opa. Ante… Da,da, za očekivat je bilo da je on tu u TOP4. Znači pravac Split?
Ja: Pravac Split.
Putujemo danonoćno, bez pauze. Da je bilo do Marka, ja ne bih bio hranjen, no njegova se bolja polovica smilovala i skuhala mi nešto paštašute. Divna žena, ta Desdemona.

Dva dana kasnije, dolazimo do Splita. Prije potrage za našim Titanom broj 4, vašem piscu je potrebna piš-pauza.

Ja: Ok Marko, idem na WC.
Marko ( Božac ): Idem s tobom, da mi ne bi pobjegao slučajno, ološu podmukli
Ulazimo u WC, u kutu nekoliko kamiondžija urinira, svi Wci zauzeti, ali eto sreće, jedan slobodan pisoar čeka baš na mene.

Prilazim mu, a Božac me prati u koraku. Počnem otkopčavati hlače, a on me i dalje motri.
Ja: Marko… Sada ću pišati, pusti me na miru
On: Neću, pobjeći ćeš. Znam te.
Ja: Marko, vjeruj mi. Ako me budeš gledao, više se nikada nećeš osječati kao muškarac
Marko: … ( okreće se i odlazi )

Izlazim, a ono prekrasan sunčani dan. Razmišljam si gdje bih mogao naići na Antu… Jebač poput njega, sigurno je na Splitskoj rivi, okupljalištu za parove starom 1700. godina gdje pravi pro-šarmeri love žene još od MRD/LOB blocka.

Moj pro nos me ne iznevjeruje ni ovaj put, odmah ispred Dioklecijanove palače, okupan suncem i u pratnji triju djevojaka, sjedi Ante, sa šmekersko/jebačkim osmjehom na licu, držeći u ruci trendi i fensi suncobran.

Stižem do njega upravo u vrijeme kada je završavao sljedeće misli sa: I tako sam postao nacionalni prvak u YGHu, sve na skill, ništa sreća i topdeckanje. Tu titulu držim već 4 godine.

Skupina okupljenih napaljenih djevojčica: Uuuuuuuuuu, Ante ti si tako PRO!
Ante ( Didović ): Znam pičke, znam

Pošto pravi pro nikada ne uništava ulet svojim pro prijateljima, ulijećem Anti sa sljedećim pozdravom; Kako smo, državni prvače?

Ante: ROBINE! Ološu i najgora nesrećo! Pa šta radiš ovdje?! Nemoj mi reči da opet pratiš Tina po njegovim Judo turnirima?
Ja: Ne Ante. Danas sam ovdje poslovno, naime, vrijeme je da nacija dozna za novog Titana.
Ante: ( Ne uspjeva sakriti suzu sreće i izraz polaskanosti na licu ) …
Ja: … Onda?
Ante: Sve ti praštam prijatelju, evo biraj jednu od pičona, i idemo orgijati u Obojenu Svjetlost! Ti i pro koji je već 4 godine za redom državni prvak!
Pozadinski uzdah žena: Uuuuuuuu, Ante ti si tako PRO!
Ja: Stani malo Ante, nećeš reči svojim prijateljicama tko osvaja Pharaoh Tour, tj. Fortune Tour zadnjih 4 godine?
Ante: Naravno da hoću. Drage grupie teenejđerice, pred vama stoji jedan i jedini, neponovljivi, Robin Ivan Capar a.k.a. Dramax!

/ Masovno svršavanje i vrištanje na spomen mog lika i djela

I taman kada su stvari krenule tako dobrim smjerom, i ja i Ante bili na rubu Fuck-festa, čovjek sitne duše, koji nije mogao podnijeti veselje i sreću svojih pro kolega, iskače iz sjene vrišteći;

Božac: Nisu oni nikakvi prvaci! To je sve laž! Jedva da su TOP8 vidjeli, oboje!
Žene se razočarane razilaze, a Božac sretno osmjehuje.

Ja: Ante, ti ga drži, a ja ću ga razdjevičiti tvojim suncobranom na sve načine poznate čovjeku.
Ante: Dogovoreno.

Vidi Božac da će najebati, i priskače jedinoj metodi koja može smiriti dva proa kojima je upravo uskraćen muf.

Božac: Obojica dobivate po jednog DADa! Kunem se prvim mjestom na državnom koje sam skupo platio Danijelu dok mi je namještao Matchupove!

I tako, za dlaku, Božac ostaje djevac. Nesreća.
No eto, ja sam ipak ovdje poslovno, i vrijeme je da Hrvatska sazna nekoliko detalja o Anti Didoviću.

Prijeđimo na intervju.

Predstavi sebe kao osobu i ono što te obilježuje kao igrača u par riječi.
Hmmm,ne volim bas pisati sam o sebi,jer obicno ispadne da se previse hvalim (hihi :P) no,dobro! Dakle,smatram se pozitivnom osobom
i to je u biti ono što najviše utječe na moju igru i mene kao ygo igrača.Nema izgubljenih situacija dok lp nije 0. Zanimljivo je koliko samo poznavanjem protivnika i njegovog stila igre (deck koji igra odmah skuzite) se mogu povecati sanse za uspjehom.
Mnogi me zato takodjer predstavljaju kao jednog od najvecih blefera u igri ( karlo 😉 )
Psihologija duela – that’s everything. Naravno,ukoliko netko ima perfect hand ona tu nema pomoci,no te su situacije dosta rijetke.

Koliko dugo igraš, iz kojih razloga te koji će trenuci ove igre ostati zauvijek urezani u tvoje pamćenje?
Igram od 8. razreda osnovne skole,znaci nekih 5 godina recimo. Dosta trenutaka iz ove igre ce mi ostati urezani u pamcenje,ulazak u top8
na svom prvom drzavnom davne 2006. 🙂 ,finale godinu dana iza i dr. .. No,trenutci provedeni s osobama koje sam upoznao igrajuci ovu igru i
koje se usudujem zvati prijateljima 😉 i svi dueli,kave i slične (manje etične) stvari 😛 su prave vrijednosti i to su oni trenutci u vezi ove igre koje cu pamtiti.

Jedan si od utemeljitelja takozvane Splitske Discard Škole, predstavi ju ukratko.
Hehe,popularno zvana splitska discard skola vuce svoje temelje daaavno u proslost u doba kada je meni iz USA stigao moj prvi Don Zaloog.
To bi se mogao oznaciti kao pocetak. Uskoro smo ja i Karlo imali toolboxe u kojima je Don igrao bitnu ulogu te smo s njime sijali strah po Splitu,
kasnije i sire diljem Lijepe Nase. To je uzrokovalo sirenje kulta na vecinu splitskih igraca,a ljudi koji bi nam dosli u posjet (ti) su nazalost  osjetili posljedice toga. Jako mi je zao ako je Don jedan od razloga tvog dugog izbivanja iz ove igre,iz vise izvora znam da su dusevne boli koje on uzrokuje svojom pojavom i svojim effectom izuzetno velike 🙂

Jedno od tvojih obilježja je da uvijek igraš karakterističnu vsrtu Agro Beatdowna. Jeli to ujedno i tvoj najdraži deck?
Recimo da je to karakteristicna vrsta toolboxa koju bi modificirao ovisno o ban listama,metagame-u i t1 deckovima.Deck stvarno nema neko
karakteristicno obiljezje (mozda Don Zaloog 😛 ),no sve svoje uspjehe u ovoj igri dugujem tom decku.Naravno da je to ujedno i moj najdraži deck. Dugo igranje s istim engine-om pridonosi značajnom smanjenju missplayova,doista istinskom poznavanju vlastitih karata i mogućnosti da iz svakog handa izvučes ono najbolje.

Ante, iako svi znamo da su tvoj skill i poznavanje igre među najvišima u državi, u zadnje vrijeme nekako kao da izostaju rezultati. Što ti bi?
Hm,desili su se tele-dadovi i slicne stvari. Izlazkom novih edicija (posebno PTDN-a) metagame se strasno izmjenio, te je doslo do situacije da onaj tko ima najvise materijalnih dobara (citaj: love) i volje da ih potrosi ima t1 deck. Toga je sigurno bilo i prije,ali nikada u ovolikoj mjeri.
Smatram da je ovaj format,u kojem je skill najmanje potreban da bi se dobio duel, jedan od najlosijih u povijesti ; sve se svodi na to tko ce prije spustiti 3 synchroa i DaD-a, igra uvelike gubi na svojoj čari i naravno onda da jedan toolboox tu nema velikih sansi (bez obzira na skill 😉 )

Čujem da napokon i ti posustaješ i počinješ igrati Tier1 deck. Istina ili neutemeljena kleveta?
Glasine, lazi i obmane, moj Robine to je sve sto ću reći.  Iako po definiciji i nisam bas neki tradicionalist, igram s ovim deckom od pocetka svoje ygo karijere iz razloga koje sam već od prije naveo. Istina je da vremena mijenjaju običaje (moram se malo i razbacivati svojim znanjem 😛 ), no neke su stvari vječne. što reći, čekajte drzavno pa cemo svi vidjeti… 😉

Bliže nam se novi Nationalsi! Planovi,ambicije i pripreme?
Ahhh,treutno sam zaokupljen životom kako bi se reklo 😛 pa i ne razmišljam intezivno o tome. 4 mjeseca će brzo proći , no treba docekati novu ban listu (za koju se nadam da ce biti bolja od prethodne), pa ćemo svi vidjeti na čemu smo i baciti se u deckbuilding vode.

Zašto si toliko ljubomoran na moj skill,vanjštinu i sveokupni „paket“?
Kako si me, o, samo otkrio?!
Od našeg prvog susreta u polufinalu Natsa 2007 ako se ne varam ,jednostavno si me začarao svojim estetskim i emotivnim vrlinama. Znam da je tada pri 1-1 odlucio moj svinjski topdeck od kojeg i dan danas vjerovatno imas noćne more i gledaš grozne slike snatch stealanog Demisea na fieldu 🙂
Mislim da si ti krivo protumacio moje osjećaje; ja tebe jako volim ( u prijateljskom smislu naravno, ne zelim neke insinuacije 😉 ),a sve ostalo je plod bolesnih ideja ljubomorne vojske rendoma 🙂

Savjet za „mlade nade“ ili jednostavno pokoja mudra riječ?
Ljudi uživajte u igri. Prava vrijednost ove igre je u poznanstvima koje stječemo kroz nju. Da citiram jednog našeg uvazenog člana hr ygo communityja  ”kakva se samo galerija likova nalazi u našem metagame-u, to stvarno nema nigdje” I istina,pa kad gledas gdje jos možes naletit na nekog slicnog Fabijanu ili Zriliću i drugima??  Da,sad svi mislite: lako je njemu to kazati,on ima neke rezultate! no skužit ćete jednog dana 🙂 Eto,toliko od mene Robine,bilo mi je zadovoljstvo!

PRO PROFILE: CRO TITAN TOP8 / NR. 4
– 2nd place Nationalsi 2007.
– 4th place Summer Cup 2006.
– 5th place Nationalsi 2006.
– 8th place Pharaoh Tour 2007.
– Ostaje vjeran vlastitim buildovima
– Epsko poznavanje rulinga

Ja: Ante, hvala ti na vremenu i strpljenju, a sada, idemo se zapiti i testati mrtvi pijani.
Božac: O ne, ne ideš ti nigdje bitango, mrš nazad u kamp prikolicu i prepiši sve ovo na laptop!
Ja i Ante: Ali Marko…
Božac: NEMA ALI! Ja sam pokretačka snaga YGHa u Hrvatskoj! Da nema mene i MOG Sitea, YGH bi bio prošlost! Zato mi se pokorite, jer, JA JESAM YU-GI-OH! U Hrvatskoj, MRŠ U KAMPER!

Tužnog puppy pogleda rastajem se od Anteta. Krećem prema prokletoj prikolici, u kojoj je Desdemona spremila prokulice u umaku od kelja. (/vommit)

Izlazimo iz grada, praćeni padajućim suncem.
Noć odlučujemo provesti u šumi pored malog sela u blizini Splita, Kladnjicama.
Izlazim kroz tajni prolaz koji sam otkrio u kamperu i penjem se na krov prikolice. Čujem ćukove, i noćnu pjesmu šume usred koje smo utaboreni. Vjetar puše, miris borova i čempresa ispunjuje mi nosnice. U daljini, zvuci narodne glazbe iz nekog lokalnog narodnjačkog disco kluba.

Puno, jako puno zvijezda. I pun mjesec.
Jedino što me tješi u ovom trenutku, je spoznaja da negdje u daljini, neki drugi pro gleda u taj isti mjesec, i to možda baš Ante…

E pa laka ti noć Ante, laka vam noć svima koji upravo večeras gledate u isti mjesec.
Neka vas moje riječi ispisanje krvlju ušuškaju u san i odvedu u mjesto gdje se u svakom Boosteru krije missprintani DAD.

Xxx Pusa
Vaš pisac u tuđini, Dx

PROPS:
– Anti,  jer je tako PRO!
– Meni jer opet pišem DP (  pod prisilom, ali ipak… )
– Mojoj muzi za ovaj DP, našem prekrasnom i vrlom Mod/Adminu, Marku Bošcu. Najdivnijoj osobi koju poznajem

SLOPS:
– Meni, jer ne znam kako se zove Markova cura, a upoznao sam ju. Neka ostane pod umjetničkim imenom  „Desdemona“

NAPOMENA:
Ovaj tekst je djelomično izmišljen, likovi su stvarne osobe no ništa što ovdje piše ne mora imati ni najmanje veze sa stvarnošću.
Sve pohvale i kritike su i više nego dobrodošle na forumu.

TOP 8 CRO TITANS dio je kolumne. Pročitaj: Uvod, 8th place7th place6th place, 5th place, 4th place, 3rd place, 2nd placeSaga ISaga II

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.