Cotw: Kolebljive oči – Wavering Eyes!

cotw

Kaže stari svijet da su oči ogledalo duše. I uistinu, ako dovoljno dugo gledate nekome u oči, možete iščitati sve njegove emocije u danom trenutku. Danas ćemo pričati baš o očima. Ok, ne o organu vida, već o novoj karti iz najnovijeg seta “Clash of Rebellions” – Wavering Eyes! Prošli Card of the week prvi sam puta pisao o Pendulum karti, ovaj puta će mi biti prvi puta da pišem o Spell karti! Zašto baš ova? Pa hajde da je analiziramo zajedno!

Wavering EyesWavering Eyes
Quick-Play Spell Card

Destroy as many cards in each player’s Pendulum Zones as possible, then apply these effects, in sequence, depending on the number of cards destroyed by this effect.
● 1 or more: Inflict 500 damage to your opponent.
● 2 or more: You can add 1 Pendulum Monster from your Main Deck to your hand.
● 3 or more: You can banish 1 card on the field.
● 4: You can add 1 “Wavering Eyes” from your Deck to your hand.

Ha joj, to je puno efekata za jednu kartu! Bome je. I iskreno mislim da je četiri efekta za jednu kartu previše, no s obzirom na način kako Wavering Eyes funkcionira, za nju možda čak i nije. Prije svega, Wavering Eyes je quick-play spell karta što je zapravo i čini toliko dobrom. Može se aktivirati u response kartama poput Mystical Space Typhon i sličnim koje bi uništile vaše Pendulum skale. Istina, ovako ćete ih sami uništiti, ali barem ćete onda imati koristi od tog uništenja. No krenimo redom. 

Karta kaže da uništimo što je više moguće karata u Pendulum zonama svakog igrača i onda po broju uništenih određujemo koje će efekte karta dobiti. Pa tako imamo burn damage, search efekt, banish efekt i dodavanje još jedne kopije Wavering Eyesa. U Pendulum vs Pendulum match-upu ova karta je najbolje što možete imati u decku jer tada može iskoristiti sve svoje efekte. Da, dobro ste pročitali, sve svoje efekte. Ovom kartom ne biramo efekt koja će ona imati, već koliko karata uništimo, toliko efekata dobiva! Prilično fora, zar ne?

Wavering Eyes je izašla u „Crossed Souls Advanced Edition“ kao Super rare te nedavnom „Clash of Rebellions“ kao Common tako da je oni koji vole „bling-bling“ karte mogu nabaviti i takvoj verziji ako žele, a postoji i verzija za onu manjinu koja više voli Commone (priznajem, kriv sam!).

Gdje igrati ovu kartu?
Qliphort ScoutOva karta je odlična u Qli decku. Postavite dvije skale, aktivirate Wavering Eyes, protivnik izgubi 500 bodova, vi searchate Qliphort Scout koji tada traži neku malu skalu, poput Qliphort Monolith. Napravite Pendulum Summon te imate dva velika čudovišta i postavljenu visoku i nisku skalu u prvom potezu. Uz pokoji dobar trap možda imate pobjedu osiguranu već u prvom potezu!

Protiv Pendulum deckova ovu je kartu najbolje odigrati u trenutku kada protivnik postavi svoju drugu Pendulum skalu. Tada mu uništavamo obje skale i dobivamo barem dva efekta, a igramo li kojim slučajemo Archfiend Eccentrick o kojoj sam pričao u prošlom Cotw-u, dobivamo Pendulum kartu s kojom uništavamo još više, a u Pendulum decku je možemo ponovo iskorištavati iz poteza u potez.

Wavering Eyes je odlična Side deck karta protiv Pendulum deckova, u Pendulum decku je skoro pa „must have“, a u Pendulum mirror matchu čak odlučuje i partije. Rijetko kad se vidi karta koja se može igrati tako raznovrsno – protiv protivničkih Pendulum deckova ili u našem Pendulum decku. I što je najbolja stvar, dostupna je svima, ne mora se izdvojiti basnoslovne iznose za nju!

Trivijalnosti…
HypnosisterNa ovoj karti pojavljuje se Hypnosister, karta koja, isto kao Wavering Eyes, ima efkte bazirane na broju Pendulum karata na polju. Isto tako, pojavljuju se i Risebell the Summoner i Saambell the Summoner. Ova karta predstavlja transformaciju Risebell the Summonera u Risebell the Star Adjuster. Priča ide nekako ovako:

Risebell the Summoner je stariji brat koji voli svojoj malenoj sestrici Saambell the Summoner čitati „Čarobnu Knjigu“ svakog jutra što ih oboje čini sretnima (na samoj karti Risebell the Summoner piše taj dio). Hypnosister to promatra i odluči se kako ona želi baš to te iz zasjede na Risebella baca čaroliju kolebljivih očiju (Wavering Eyes). Risebell pod utjecajem te magije postaje zla verzija – Risebell the Star Adjuster, koji kasnije postaje Risebell the Star Psycher

Meni je ta priča bila zanimljiva i htio sam to podijeliti i s vama. Možda jednog dana dobijemo i nastavak ove priče. Možda će Saambell uspijeti vratiti svoga brata u normalu? Tko zna! Ostaje samo da čekamo i vidimo. 🙂

Osobno mišljenje
Wavering Eyes je jedna od onih karata koje odmah želite nabaviti tri komada. Karta je jako „versatile“ i zbog toga mi se jako sviđa. Činjenica da se može koristiti protiv protivnika i za naše comboe je i više nego odlična. Baš zato što je se može koristiti u više situacija, volim je usporediti s kartama poput Forbidden Lance koju možemo koristiti defenzivno i ofenzivno. Kod Wavering Eyes mi se najviše sviđa combo koji ima s Archfiend Eccentrick gdje Eyes traži tu kartu, a onda Archfiendicu koristimo u nedogled. Wavering Eyes je jedna od najboljih spell karata koje su izašle u zadnjih nekoliko edicija i svima toplo preporučam da si brzo nabave tri kopije.

– Do sljedećeg puta, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

3 misli o “Cotw: Kolebljive oči – Wavering Eyes!

  1. Odlican naslov XD,bez sale blog ti je odlican sve pohvale,nebih nista drugo i ocekivao od tebe nego sjajan blog 😀

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.