CotW 31032010 – Gemini Spark & Icarus Attack

Srdačno Vas pozdravljam, dragi čitatelji i čitateljice! Jedan veliki event i jedan veoma važan tjedan su sada iza nas! Napokon se možete odmoriti i opustiti, jer ni sam Bog (Zvonko) ne zna kada će se održati sljedeći event. Gladijator Beastovi sa trona su pozdravili i zapečatili prošli metagame.

Sada je vrijeme za metu koja je po meni mnogo fleksibilnija, sporija i različitija. Iako još uvijek tvrdim da Judgment Dragon ne smije biti na 2 (ako zbog ničeg drugog, onda barem prema analogiji po DAD-u), LS-ovi su definitivno sporiji i slabiji.

Za sve Vas koje zanimaju okršaji u TOP16, Feature Matchevi će uskoro biti dostupni i široj javnosti. Za danas sam izabrao destruktivnu jezgru dva tier decka novoga (a po mojem skromnom mišljenju i staroga) formata.

To su upravo one karte koje čiste put do pobjede i daju ovim deckovima oštrinu i odgovor na većinu prijetnji. To su Icarus Attack i Gemini Spark. No krenimo od BW Trapice. Prvi put je izašla u Enemy of Justice ediciji, da bi kasnije doživjela još dva re-printa; kao Super Rare u DR04, i kao common u SD08.

Tribute 1 Winged Beast-Type monster. Destroy 2 cards on the field.

Stvar ne može biti jednostavnija, za cijenu od jednog Blackwinga, raznosite bilo koje dvije karte na polju. Iako je često ova karta u pogledu Card Advantagea 0, u slučaju da opponent summona Monarcha, gađa MST-om setani Icarus ili što slično ona može biti +1. No sve je to manje bitno. Ključno je to što vi u jednom krugu možete očistiti prolaz do pobjede, i micati prijetnje i Side Deck odgovore koje opponent koristi protiv Vas.

Na EOT-u, aktivirate Icarus Attack, što Vam daje jednu od sljedećih opcija:

  • Vrlo je vjerojatno da Opponent neće imati više od dvije setane S/T, dakle možete očistiti tzv. „zadnju liniju“ i bezbrižno napasti sa Shurom, Borom, ili čime god raspolažete u datom trenutku
  • Česte su pozicije u kojemu protivnik ima jednog monstera i jedan setani S/T na polju. To je takozvani „stil kontrole“ gdje se karte na stolu najčešće razmjenjuju 1 za 1, i takvi štedljivi i oprezni igrači savršena su meta za EOT Icarus, nakon kojeg se Vi na Vašem krugu naswarmate i bez straha napadate direktno za Game (strah od Gorza i Tragoedije ne računamo u uobičajenu vrstu straha 🙂 )
  • Ukoliko protivnik ipak ima 2 monstera i 1 S/T, i odlučite se smaknuti 1 S/T i jednog monstera, možete odigrati pristojan Shirocco play i opet u jednom krugu okončati duel

Kao što sam prije spomenuo, ukoliko protivnik Side Decka karte poput Shadow Imprisoning Mirrora, Dimensional Fissure/Macro Cosmosa ili Trap Hole-ova, Icarus je univerzalno rješenje za skoro sve prijetnje koje mogu zasmetati Blackwingovima.

Eto, toliko o toj velebnoj BW „čistilici“, prijeđimo na uništilačku silu Gemini Beatdowna. Zloglasni common Quick Spell iz nove Stardust Overdrive edicije, Gemini Spark.

Tribute 1 face-up Level 4 Gemini monster you control and select 1 card on the field. Destroy the selected card and draw 1 card.

Najpametnija upotreba ove karte je kao response na protivničke karte koje targetiraju, ili jednostavno uništavaju Vašeg face-up LV 4 Gemini-ja (EH Neos Alius ili Crusader of Endymion)

Također, razumno je aktivirati Gemini Spark i u trenucima kada Vas samo jedna karta može spasiti i morate doći do nje, ili kada je sve što stoji između Vas i pobjede samo jedna karta na protivničkoj strani polja. G-Spark je toliko dobar da je oko njega izgrađen cijeli deck! Sinergija Gemini LIGHT Beatstickova sa 1900 ATKa, Honesta i GS-ova sačinjava stabilan i moćan deck. Svaki G-Beatdown Duelist reći će Vam da je Spark srce decka.
Kao i trap rođak Icarus Attack, savršen je za uklanjanja svih oblika prijetnji, bilo da one dolazile u monster ili u S/T obliku.

Eto, toliko od mene za danas. Svim sudionicima LOMC-a čestitam osobno, i u ime sitea. Osobito nas je sve razveselila činjenica da naši turniri poprimaju međunarodnu dimenziju, tako da bi htjeli čestitati svim Slovencima i Bošnjacima na izvrsnim plasmanima, te se nadamo da ćemo ih vidjeti i na nadolazećim turnirima.

Do sljedećeg puta,
Hugs and Kisses,
Vaš Dx

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.