Card of the Week: Charge of the Light Brigade

Samo jedna mala napomena prije početka. Ova Card of the Week kolumna će od sada actually postati Card of the Week i izlazit će jednom tjedno, svaki petak. Sad, idemo na današnji article.

 

Budući da Upper Deck Entertainament aka UDE nastavlja izdavati broken TCG eksluzivne karte, svi se sjećamo sada ponovno popularnog najjačeg Zombija ikad printanog, Il Bluda, zatim donedavno semi-restrictanog Allure of Darknessa i puno puta proklinjanog Test Tigera, nije neka novost da dolazi još jedna broken support karta, ovaj put na sreću ne za Gladiator Beastove, nego za Lightswornove. Zove se Charge of the Light Brigade, a evo joj i status:

Charge of the Light Brigade
Normal Spell
Send the top three cards of your deck to the graveyard. Add a level 4 or lower “Lightsworn” monster from your deck to your hand.  

Lightswornovi sa ovom kartom dobivaju ogroman, ali baš ogroman boost. Reinforcement of the Army, popularna ROTA je sada izašla i za njih, ali ne samo da traži bilo kojeg Lightsworn monstera koji se igra osim Celestie i Judgment Dragona, nego još i izbacuje tri karte s vrha decka u graveyard, što pomaže osnovnoj strategiji Lightsworn decka, a ROTA koja usput možda i ubaci 2100 ATK beatstick na field (naravno, mislim na Wulfa, Lightsworn Beasta) je broken, a da ne govorimo o činjenici da još usput može uzeti i koju kopiju Lumine, Lightsworn Summonerice pa se deck još malo više razbahati.

Još jedna bitna stvar je ta da se slanje karata prvo odvija, pa se nakon slanja karata traži neki Lightsworn, što znači da se prvo vidi što se izmilla, a onda se traži Lightsworn koji najbolje odgovara nastaloj situaciji, što je isto iznimno bitno jer je naravno da će se tražiti Lumina ako se izmilla poneki korisni Lightsworn, ili Ehren ako protivnik ima face-down Monstera, a slučajno doleti Wulf preko Chargea, što i sugerira sam artwork karte.

Inače artwork je zaista dobar, Wulf kako razbija neko ružno ogledalo (Light-Imprisoning Mirror maybe xD) i ulijeće u fight, što izgleda zaista cool, ali je još više cool ako i zaista u duelu izleti Wulf. Također, nije problem ako Vaš Charge izmilla slučajno Gardnu ili dvije, koje se sada igraju u Lightsworn decku, jer je njima i mjesto u graveyardu. Jedini pravi problem sa Charge of the Light Brigade je taj što ga hebeno teško za nabaviti, karta se u Americi skoro više cijeni od Dark Armed Dragona, ali kupnjom boxa ili dva, koje btw. uskoro možete nabaviti u Land of Magic trgovinama, se i to možda da riješiti.

No, Charge isto tako jako puno pomaže što se tiče otvaranja matcha/duela. Ako ga se dobije u početnom handu, fetcha bilo što što pomaže napraviti kvalitetno otvaranje duela, što je jedna od najbitnijih stvari u duelu, jel je u Yu-Gi-Ohu početak i početni hand vrlo važan jer je ovo ipak igra koja traje relativno kratko po broju turnova u odnosu na ostale, pa je od neprocjenjive važnosti da se duel što bolje otvori, jer se po jutru dan poznaje. Isto tako, Lightsworn duelistima je uvijek drago početi sa što više Lightsworn Monstera, jel iako njima nikad ne fali četvrti za belu, ali im često treba četvrti za Judgment Dragona.

Pozdravlja Vas do sljedećeg tjedna i sljedećeg CotW-a:
Josip ‘smrt’ Lešković

 

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.