Card of the Week: Mezuki

Današnji Card of the Week je karta koja je u Japanu već dugo vremena, ali kod nas, u TCG-u, je izašla nedavno, točnije 29.7., te je razlog zašto se kupuje Premium Pack 2, a zove se Mezuki.

Zombie/EARTH/Level 4
ATK 1700/ DEF 800
You can remove from play this card from your Graveyard to Special Summon 1 Zombie-Type monster from your Graveyard.

Iako, na prvi pogled, ova karta Vam se čini kao prava konjina, čemu je art kriv, zapravo je karta koja će definirati naš i svjetski metagame u idućim mjesecima. Sad ćemo vidjeti i zašto.

Dakle, Zombiji koji su i inače majstori u Special Summonanju Monstera iz Graveyarda, dobivaju novog Monstera koji ih Special Summona, te novog Monstera koji profitira od bivanja u Graveyardu, znači, savršeno za bacanje preko Zombie Mastera ili millanje preko Card Troopera/nekog Lightsworna poput Lyle ili možda Ryka koji su tu ubačeni zbog mill efekta te S/T ili Monster destructiona.

Budući da ima malenih 800 Defense Pointsa, traži se preko Goblin Zombija, a može se i Special Summonati preko Pyramid Turtlea ako Vam zatreba beatstick, jer ima vrlo, vrlo solidnih 1700 ATK, što je dosta da pregazi Gladiator Beast Bestiarija, Snipe Huntera, Luminu, Armageddon Knighta ili pak se zabije u Gladiator Beast Dariusa. Nažalost, EARTH je pa se ne može baciti u Graveyard preko Armageddon Knighta ili Dark Grephera, ali zato je Foolish Burial tu, iako nažalost limitiran na 2, no služi svrsi.

No, Mezuki ne bi bio Mezuki, ovaj, ne bi bio toliko igran i broken, da nema jedne druge karte koja ga vraća iz Removed from Play obliviona, a zove se Burial form Different Dimension. Ona ne samo što vraća jednog, dva ili čak tri Mezukija u igru, nego i Zombijima omogućava igranje Allure of Darknessa. Sad se vjerojatno pitate kako im to baš Burial omogućava, zar i prije nisu to mogli igrati? Da, mogli su, ali ovako se ne boje removati čak i Zombie Mastera ili nekog drugog Monstera, možda čak i Il Bluda, no, sad im Burial služi da se tog Monstera vrati nazad u Graveyard, skupa sa Mezukijem-dva-tri, a dobro dođe i kad se nešto bitno remova preko D. D. Crow, pa da se vrati nazad u Graveyard.

Također, Mezuki je takozvani self-replaceable Monster, jer kad ode u Graveyard se vrati nazad, ali u obliku Il Bluda, Zombie Mastera, Ryu Kokkija ili nečeg drugog, možda i puno goreg, ako nama izađe Undead World, što bi Zombijima i Mezukiju dalo da SS-a bilo kojeg Monstera iz Graveyarda, što je prestrašno. No, dosta o karti koja još nije izašla. Također, Mezuki sa svojim Special Summon efektom dovodi vrlo često do lakog Synchro Summona, što znači da se još treba paziti i raznih Stardust Dragona, Red Archfiend Dragona ili pak Goyo Guardiana, što je dovoljno da se većini ljudi zavrti u glavi, jer je Zombijevski ionako bogat arsenal još više proširen.

Tako da, ovo je karta koja izlazi u Premium Packu 2, koji ćete moći kupiti u svim Land of Magic dućanima, a vjerujte mi, Premium Pack se zbog ovog isplati kupiti.

Pozdravlja Vas
Josip ‘smrt’ Lešković

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.