Card of the Week: Gladiator Beast Equeste & Gladiator Beast War Chariot

Dobar dan i dobrodošli u novi Card of the Week. Nastavljam sa serijom prewievova iz The Duelist Genesisa, a danas ću Vam predstaviti jedan common.

Da, jedan vrlo koristan i igriv common, iako je naravno, Gladiator Beast. Izašao je prije i u Japanu, ali kod njih nije bio toliko broken jer kod njih nema Prisme, a bome ni Test Tigera. Riječ je o:

Gladiator Beast Equeste
Level 4/Winged Beast/WIND
When this card is Special Summoned by the effect of a “Gladiator Beast” monster, add 1 “Gladiator Beast” card from your Graveyard to your hand. At the end of the Battle Phase, if this card attacked or was attacked, you can return it to the Deck to Special Summon 1 “Gladiator Beast” monster from your Deck, except “Gladiator Beast Equeste”.
ATK 1600/ DEF 1200

Dakle, još jedan Gladiator Beast sa klasičnim efektom ‘kad je Special Summonan efektom Gladiator Beasta’ te ‘ako je ova karta napala ili je bila napadnuta, na kraju Battle Phasea ju vrati u deck kako bi Special Summonao nekog drugog Gladiator Beasta iz decka’, no, za razliku od drugih, ovaj Gladiator Beast vraća jednu drugu Gladiator Beast kartu kad je Special Summonan, što znači da može vratiti i ovu kartu:

Gladiator Beast War Chariot
Counter Trap
Activate only if you control a “Gladiator Beast” monster. Negate the activation of an Effect Monster’s effect, and destroy it.

Dakle, ovo je Divine Wrath za Gladiator Beastove. *početak psovanja UDE-a*Kao da ta gamad već nije imala dosta supporta, još im samo fali Solemn.*kraj psovanja UDE-a*. Budući da se danas u ovom formatu najviše oslanja na Monster efekte, ovo je vrlo koristan counter. Dark Armed Dragon, Judgment Dragon, Gladiator Beast Gyzarus, Stardust Dragon, Goyo Guardian, Colossal Fighter su samo neki od problematičnih Monstera koje nitko ne voli vidjeti pred sobom, a War Chariot ih sve do jednog pošalje u Graveyard.

No, Chariot i Equeste ipak idu najbolje zajedno, kao npr. kečap i pizza, Krebons i Malicious, ili pak Reborn i DMOC/Disk jer Equeste jednostavno vraća Chariot u hand na ponovno korištenje, a vašem opponentu mrak na oči jer opet mora igrati oko Chariota. No, još je jedna bitna stvar sa Equesteom. Jedan od problema Gladiator Beastova je bio: ‘Što Special Summonati poslije Gyzarusa a da nisu 2 Laqurija, ili pak Darius + Laquari u Heraklinosa jer protivnik baš i nije imao fielda poslije Gyzarusa’ ali sa Equesteom koji diže War Chariot ili nekog drugog Gladiator Beasta je i taj problem nešto manji.

Također, danas se po Američkim forumima raspravlja da li je bolje imati 1 ili 2 War Chariota u GB-ovima i koliko je Equeste koristan. Iz mog iskustva 2 Chariota su u decku sasvim dovoljna, ni previše, ni premalo, dok je Equeste čisti one-of među drugim Gladiatorima.

Do sljedećeg tjedna
Pozdravlja Vas Josip ‘smrt’ Lešković

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.