Card of the Week: Black Rose Dragon

Dobar dan i dobrodošli u novi Card of the Week. Danas krećem sa prewievom Crossroads of Chaos edicije i predstavit ću Vam jednu kartu koju mi u Hrvatskoj očekujemo kao ozebli sunce, a u Japanu je doslovce promijenila cijeli metagame,

a izlazi u Crossroads of Chaosu kao Ultra, Ultimate i Ghost Rare, a čak je doživjela i print kao Secret Rare u svom vlastitom Collector’s Tinu. Naravno, govorim o općepoznatom:

Black Rose Dragon
FIRE/Level 7/Dragon/Synchro
When this card is Synchro Summoned, you can destroy all cards on the field. Once per turn, you can remove from play one Plant-Type monster from your Graveyard to change one monster your opponent to face-up Attack Position, and reduce its ATK to 0 until the End Phase.
ATK 2400/ DEF 1800

Dakle, trenutno najbolji Level 7 Synchro (nije da baš ima neku posebnu konkurenciju, ali eto…) i jedan od najboljih Synchroa uopće. Što se tiče uloge u crtiću, skupa sa Stardust Dragonom i Red Dragon Archfiendom je jedan od legendarnih 5 Synchro zmajeva. Također, ima vrlo solidan ATK, što je manje od ostalih Synchroa, ali dovoljno da pređe preko Gladiator Beast Laquarija ili Elemental Hero Stratosa, ili da se zatrejda sa Gladiator Beast Gyzarusom. Solidnih 1800 DEF-a nije nešto posebno, ali nije ni za baciti. No, nije baš da će ostati na fieldu dovoljno dugo da napadne, pa njegov ATK i DEF nisu toliko bitni.

Prava snaga Black Rose Dragona leži u ovom dijelu njegovog efekta: ˝ When this card is Synchro Summoned, you can destroy all cards on the field.˝ što bi značilo da kad on sleti na stol, taj stol se u 90% slučajeva čisti od svega što bi moglo biti na njemu (osim nekih ostataka hrane ili pića ili otvorenih boostera). To znači da je Teleport Dark Armed dobio još jedno sjajno oružje u svom Synchro arsenalu, a također će naći mjesta i u mnogim drugim Extra Deckovima.

Drugi dio efekta je onaj koji će se možda koristiti u Plant deckovima, a ide ovako: ˝. Once per turn, you can remove from play one Plant-Type monster from your Graveyard to change one monster your opponent to face-up Attack Position, and reduce its ATK to 0 until the End Phase.˝. Znači, jedan Plant iz Graveyarda vani igre (što u pravom Plant decku ne bi smio biti problem) da bi se promijenio Battle Position nekog Monstera (može biti i face-up i face-down, a čak i ne mora biti u Defense Positionu) te mu smanjio napad na 0.

Zbog Black Rosea će jedan pomalo zaboravljeni Tuner doći do izražaja u Teleport Dark Armedu. Riječ je o Psychic Commanderu kojeg smo prije samo gledali u Dark World Synchro deckovima jer su glavni Dark Worldovi koji se mogu Special Summonati Level 5 (Sillva i Goldd), dok se Krebons igrao zbog Beiigea da bi mogao stvoriti Goyo Guardiana. No u Teleport Dark Armedu on se nije puno igrao, u zadnjim verzijama nije se uopće igrao jer on uz Maliciousa ne daje ništa, a uz Stratosa daje Level 7, koji je do dolaska Black Rosea bio jednako beskoristan, tako da mu je jedino ostao Sangan, Destiny Hero – Doom Lord ili pak Spirit Reaper za Synchro Summon (u nekim verzijama čak i Necro Gardna). Sada se dolaskom Black Rosea situacija drastično promijenila. Dark Grepher, Mystic Tomato, Snipe Hunter, Elemental Hero Stratos, pa čak i Destiny Hero – Diamond Dude ili Fear Monger postaju novi najbolji prijatelji Psychic Commanderu, a on će konačno vidjeti i svjetlo dana/Top 8 ili 16 tablea na SJC-u.

Bilo je to sve za danas, pozdravlja Vas
Josip ‘smrt’ Lešković

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.