Card of the Week: Thunder King Rai-Oh

Dobar dan. Danas ću Vam predstaviti jednu kartu koju mi nažalost nećemo tako skoro ili nećemo uopće vidjeti kod nas, jer dolazi kao promo u YGO Manga Collectionu, kao što je nekada dolazio i legendarni Light and Darkness Dragon, ali kao Secret Rare, dok je kod nas bila popularnija i raširenija Ultra Rare verzija.

No, da ne duljim previše sa uvodom, riječ je o:

Thunder King Rai-Oh
LIGHT/Thunder/Level 4
Neither player can add cards from their deck to their hand except by drawing them. You can send this face-up card to the Graveyard to negate the Special Summon of 1 of your opponent’s monsters, and destroy it.
ATK 1900/ DEF 800

Dakle, riječ je o velikom beatsticku sa 1900 ATK-a, što mu je veliki plus jer može preći preko Garotha, Lightsworn Warriora, Elemental Hero Stratosa, ne-tagganog Gladiator Beast Laquarija ili neki drugi problem u današnjem Metagameu. Ima slabašnih 800 Defense Pointsa pa ga može pregaziti bilošto, ako ikako dođe u obranu. Također je LIGHT Monster pa ga se može štititi sa Honestom, ali je također Thunder-type Monster za koje nema baš supporta (možete ga removati za efekt od Batteryman Industrial Strength-a). No, najvažniji dio je njegov effect.

Pogledajmo prvi dio njegovog efekta:’ Neither player can add cards from their deck to their hand except by drawing them. ‘. Dakle, Teleport Dark Armedu su podosta usporene vitalne funkcije, tj. Reinforcement of the Army, Elemental Hero Stratos (barem prvi efekt) i Sangan postaju poprilično mrtve karte. No, da ne dođe do zabune, Emergency Teleport i Destiny-Hero Malicious još uvijek imaju svoje efekte, jer piše ‘add to hand’ a ne nešto drugo.

Drugi dio efekta je još spektakularniji: ‘ You can send this face-up card to negate the Special Summon of 1 of your opponent’s monsters, and destroy it. ‘. Dakle, ako procijenite da Vam neki Monster koji se Special Summona (u većini slučajeva i Synchro Summona) smeta, možete Tributati Rai-Oha da biste negirali njegov Special Summon te uništili tog Monstera. Pravi Royal Oppression u malom.

Zbog svog efekta, Thunder King će se najviše igrati u Anti-Meta decku koji se zove ‘Stun’, a kome je cilj ‘zamrznuti’ protivnika da više ne može ništa odigrati, koristeći pritom Shrinkove, Book of Moonove, Royal Oppressione, ponekad čak i Skill Drainove te nekada i Honeste, jer im tu sa svojim Anti Special Summoning efektom jako pomaže, te bi mogao biti karta koja će lansirati Stun deckove vrlo visoko. No, ne slaže se baš najbolje sa Reinforcement of the Armyem, a bome ni sa Banisher of Radianceom. No, ipak mislim da je prejak za Stun da bi ga se samo tako odbacilo, a on i Banisher neće prečesto biti zajedno a fieldu, pa je to ipak prihvatljivo. A što se tiče Reinforcementa, samo se mora malo paziti i igrati oko njega, što dobrim i kvalitetnim igračima nije pretjeran problem.

No, King Rai mora ići baš u Graveyard, a ne van igre, stoga mu niti Macro Cosmos niti Dimensional Fissure, ni Banisher of Radiance ne idu na ruku, pa mu je to slaba točka. No, kako se ništa od toga ne igra previše, odnosno vrlo malo, ovo je samo bitno za spomenuti da se slučajno ne nađe u nekom Macro Cosmos buildu. Inače je ovo vrlo dobra i kvalitetna karta za koju sam siguran da će naći mjesta u mnogim Anti-Meta deckovima, te će biti vrlo tražena od Anti-Meta igrača diljem svijeta.

Do idućeg puta i posljednjeg COTW-a prije CSOC prewieva, pozdravlja Vas
Josip ‘smrt’ Lešković

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.