Card of the Week 23062010 – Cyber Dragon

Za početak, već po dobrom, starom običaju, primite moje isprike, poštovani čitatelji, na ovako dugom odsutstvu sa foruma i sitea. Posljednja 2 mjeseca imao sam ispitne rokove, te nisam nalazio vremena ni za što osim za najosnovnije fiziološke potrebe.

No srećom, u ovoj branši poslovanja imaju razumijevanja za moje akademske težnje, te sam se eto vratio, pametniji i nadobudniji nego ikada, spreman da Vam na tjednoj osnovi ponovno počnem servirati dragulje koji sjaje diljem svjetskih meta.

Za danas sam izabrao kartu koja je promjenom ban liste sa limited(1) prešla na semi-limited(2): gorivo svakom Monarch decka, srž mnogih combo deckova, omiljeni target Future i Overload Fusiona, naravno pogađate, riječ je o – Cyber Dragonu.

Ono što ga je toliko istaknulo u ediciji Cybernetic Revolution bila je mogućnost da se na prilično lak način special summona, i veoma dobar ATK. Bio je prva karta tog tipa special summona, i vrijednost mu se vrtoglavo penjala, te se na vrhuncu cijene kretala između 120 i 150 kn, a imajte na umu da razgovaramo o Super Rare karti.

Bilo da ste ga igrali kao fodder za tribute summone (uglavnom Monarche), bilo da ste ga igrali u raznim Machine deckovima (sa Chimerathecovima i Cyber Twinovima u glavnoj ulozi) ili da ste ga koristili samo kao dodatan aggro power u toolboxovima i anitmeta deckovima, popularno prozvan Cydra nalazio je mjesto u skoro svakome decku.

U današnjoj meti, povratak Cydre na 2 od velikog je značaja, jer služi na korist nekolicini deckova. Osim najočitije solucije (trpanje 2 Cydre u svaki Monarch/LaDD build, u svaki antimeta Dark/Light hibrid i u svaku Gadget-Machine kreaciju) postoje i one stvarno zanimljive i uzbudljive, koje uključuju korištenje Cyber Dragon fuzija: Cyber Twin Dragona i Cyber End Dragona (no uglavnom Twina).

Ako krenemo razmišljati u tom smjeru, od presudne važnosti biti će nam još jedna karta koja je izašla u Absolute Powerforceu kao Rare, i koju je već prije spomenuo dragi kolega Delete, Cyber Dragon Zwei.

If this card attacks an opponent’s monster, this card gains 300 ATK during the Damage Step only. Once per turn, you can reveal 1 Spell Card in your hand to treat this card’s name as “Cyber Dragon” until the End Phase. This card’s name is treated as “Cyber Dragon” while in the Graveyard.

Cydra Zwei rođena je (po mojem skromnom mišljenju) da bi udahnula život u Cyber Dragon Fusion deckove.Možda je prvi put od izlaska Power Bonda,

Send, from your hand  or your side of the field  to the Graveyard, Fusion Material Monsters that are listed on a Machine-Type Fusion Monster Card, and Special Summon that Fusion Monster from your Fusion Deck. (This Special Summon is treated as a Fusion Summon). The Special Summoned monster  gains ATK equal to its original ATK. During the End Phase of this turn, the player who activated  this card takes damage equal to the original ATK of the Special Summoned monster.

došlo vrijeme kada će se ta karta stvarno i zaigrati. Potencijal OTKa je zasigurno značajan, pošto Vam trebaju 3 karte za „combo“: 2 Cyber Dragona i 1 Power Bond, što na polje dovodi Cyber Twin Dragona sa 5600 ATKa koji napada dvaput za game.

Naravno, izlaskom Battle Fadera, ovakav jedan interesantan combo deck vjerojatno će imati niz poteškoća u pobjeđivanju (jer će zaustaviti Power Bondanoga Twina, a vi ćete dobiti damage od Bonda), no nikad se ne zna, ne igraju svi Battle Fadere u side decku, tako da možda još ima nade i za ovakve machine kreacije.

I tako se Cydra ponovno vratila na velika vrata u naše deckove (ali i srca, pogotovo srca starih Chimera FTK i Stein FTK nostalgičara :D). Očekujte je svugdje. Žaboladdomonarsi dobivaju na popularnosti, antimete su dušu dale za 2. Cydru, gadgetima i ostalim machine toolboxovima sigurno ne smeta dodatni special summon sa 2100 ATKa.

Nema sumnje, zasigurno će vaša s.s.-ana Cydra često nalijetati na Bottomless Trap Holeove, TT-ove, Prisone, Opresije i sav ostali hate na svijetu, no eto, kao što uvijek volim naglasiti, sve se može counterati i hateati, bitan je potencijal koji se krije u samoj karti.

Toliko od mene za danas, stvarno mi je drago da sam se vratio, ponovno vidio drage ljude na Nationalsima, i odigrao nekoliko stvarno dobrih partija.

Metagame je bogat i raznolik kao nikada prije (usuđujem se ustvrditi), ako ste ikada htjeli biti inovativni i uspješni, sada imate priliku.

Ljeto je pred nama, prognoziram redovite article-ove sa svoje strane, i nadam se da ste svi uspješno priveli kraju (ili tek privodite) svoje školske/akademske godine.

Do sljedećeg puta,

Hugs and Kisses,

Vaš Dx

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.