Report s državnog by the winner: čuda su moguća!

Pozdrav svim čitateljima našeg cijenjenog foruma,

Kao pobjedniku ovogodišnjeg cro yu-gi-oh national championshipa, zadovoljstvo mi je podijeliti svoje doživljaje sa ovogodišnjih „natsa“. Počnimo.

Četvrtak (17.06.): Kao zadnju nadu za prijevoz u Zagreb, mukotrpno čekam odgovor Luke K. Napokon  mi se otvara prozorčić na desktopu u kojem piše: „Subota, 07.20h polazak za Zg.“ Pao mi je kamen sa  srca i sav sretan što ću imati priliku sudjelovati na najvažnijem yu-gi-oh eventu godine, okrećem se sljedećem problemu: šaljem Josipu L. poruku da mi ne zaboravi u subotu uzeti breeza i cards for black feathers.

Petak: U posljepodnevnim satima razgovaram sa Markom K. i Nikolom K. o predstojećim natsima i nastojimo otkriti tko će bolje propasti. Svi se složimo da nam je glavni cilj što više zaraditi i nabaviti što bolje karte, a na plasman nećemo obraćati toliku pozornost. Spremam albume i deck i odlazim u krevet odmoriti se za važan sutrašnji dan.

Subota: Ujutro se sav pospan budim, gotovo 6 sati prije mog uobičajenog vremena ustajanja, pijem kavu i provjeravam da li mi je sva oprema spremljena u torbu. Krećem na mjesto dogovora te usput vidim kako mi Marko i Nikola „mašu“ iz auta. Stiže Luka te zajedno krećemo po Vinka i Lovru. Na putu do Zagreba pričamo svakakve gluposti, a vrhunac toga je bila Vinkova izjava kako je učiteljicu usred sata pitao koliko karata ima u ruci te kako će mlatiti darkmana dok ga sretne :). Napokon stižemo do menze gdje susrećemo velik broj naših hrvatskih pro-ova. Najprije se pozdravljam sa doslovno najvišim od njih, Maracom te krenem malo rippati kako bih mogao normalno funkcionirati :). Nervozno gledam oko sebe ne bih li ugledao Josipa koji mi je trebao donijeti gore navedene karte za deck. Ugledavši ga, padne mi barem sto kila kamena sa srca. Obavim trade sa njim i nabavim još nekoliko rarity upegradea za deck  te krenem se probijati kroz gomilu do Zvonka da se prijavim. Usput susrecem Apića te nabacujemo mnogobrojne šale te gledam decklise a osobito side deckove. Nakon prijava sjednem za poslijedni stol zbog podjela turbo packova u kojem naravno otvorim raricu. Usput gledam kako Zrilić ripa lika za sr foolish burrial ( daje mu svoj turbo pack u kojem je bila rare karta) sa sr foolis burial  : ).

Nestrpljivo čekam parove za prvi krug te nakon objave parova sjednem za stol za kojim me već čekao dečko (kojem se unaprijed ispričavam što sam mu zaboravio ime) sa x-saber playmatom. Miješamo si deckove te slučajno primjetim da igra lightswornove. Baš lijepo, prvi krug i ja naletim na lightswornove, koji početak?

Prvi duel vučem doista loše: 2 icarusa, 2 vayua kalut i jos nešto. Branio sam se cijeli duel i nekako sam uspio spustit armed winga brainat mu dada te summonat blackwonga koji je dobio u damage stepu pomoc kaluta i povest sa 1:0. Obojica sajdamo. Stavio sam kyco, dodatnu opresiju i LIM. U drugom duelu povučem super hand i sjećam se da sam na kraju trećeg poteza imao na polju 2 stardusta, dad-a i armed winga.

„Odlično“,kažem si, „pobjeda na startu i to protiv ls-a, dobar početak“. Vidim kako Luka pokraj mene „siluje“ zagija sa svojim dragonima. Malo pitam svoje varaždince kako su prošli i čekam parove za drugi krug.

Sjednem za stol te preko puta mene sjedne mladi dječak sa gb-deckom ( ispričavam se svima kojima nisam spomenuo ime jer općenito loše pamtim imena :(.“Dobro je“, kažem si. Općenito volim kartat protiv gb decka budući da sam imao prilike mnogo mnogo puta kartat protiv njih. Gubim na kocki  ali mi dječak daje da krećem prvi. U prvom duelu vučem solidan hand. Preuzimam kontrolu nad igrom i u ključnom trenutku odigravam starlight na eff gizarusa te pobjeđujem. Obojica sajdamo. U drugi duel opet krećem prvi  te također, u ranoj fazi duela, steknem prednost na protivnikom i uz bolje  poznavanja  pravila igre nego protivnik i brionica, dobivam meč.

Dva meča, dvije  pobjede bez izgubljenog duela. Iznenađujuće dobar start. Malo ispitujem kako su prošli drugi igrači, gledam tko igra kakav deck te malo razgovaram sa Splicijem i saznajem da i on „vozi“ 2:0 kao i ja. Sretan sam zbog njega budući da mu je ovo prvi veliki event, a i dobar je prijatelj, uvijek mi je pomogao testat deck preko msn-a te mi tredao karte većeg rariteta za moj deck                  (obožavam imati što bolje shiny deck).

Polako čekam parove za treći krug i nadam se da ne naletim na nekog od hrvatskih pro-ova.

Dobivam nekog mlađeg dečka sa earth-beetdown deckom. Malo sam se iznenadio al ujedno i bio sretan što nisam dobio nekog sa ls ili x-saber deckom. Krećem prvi i relativno lako dolazim do pobjede jer nije imao ništa čime bi mi se suprotstavio, a i čini mi se da je loše vukao. Nisam imao potrebu sajdat. Drugi duel je bio osjetno teži. Dečko je imao znatno bolji hand nego prvi duel te mi se zbog momonga popeo na 11000 lp-a. Uspio sam nekako pozvat thought rulera i popeti se na preko 12000 lp i malo pomalo, uz dosta srece i topdeckanja spustiti mu životne na 0.

Nakon trećeg kruga vozim 3:0, nisam izgubio niti jedan duel, zaista neočekivano. Pitam Zvonka kada će biti pauza, a on kaže da će biti nakon sljedeće runde. Odem se osvježiti, malo se tredam te gledam druge mečeve i polako čekam parove za 4. krug.

Nakon objave parova sjednem za stol i do mene dolazi neki dečko sa plant deckom. Bio sam iskreno iznenađen što je plant deck dosada „vozio“ 3:0. Nisam se htio previše veselit što igram protiv plant decka jer se sa takvim stavom najčešće gube mečevi. Krećem drugi. Dobivam odličan hand. U drugom krugu sam mu mogao bez problema napravit OTK kombinacijom armed winga, DAD-a, brionaca i kaluta, no imao je  gorza ali budući da sam ja imao st karte kojima sam se mogao obranit od gorza, dobivam ga sljedeći turn. Sajdam par karata i krenem u drugi duel. Dečko je povukao zaista dobar hand, a ja malo ponesen lakoćom kojom sam dobio prvi duel radim gluposti i gubim drugi duel. „Neću valjda izgubit protiv plant decka, a imam 3:0“, pomislih. Treći duel vučem vrlo slično kao i prvi, odmah mi je bilo lakše. Dobivam ga u 3-4 poteza i pozdravljam četvrtu po redu pobjedu dana.

Sav sretan do sada postignutim rezultatom, odlučim u pauzi popiti kavu i osvježiti se. Vani na terasi susrećem forumasa pod imenom kuriboh te svog budućeg protivnika u polu-finalu Mihovila te sjedam njima za stol. Ubrzo nam se pridružuju Splico i Nocturnus  te si međusobno gledamo deckove. Vođen nekim predosjećajem, posebnu pozornost posvećujem Mihovilovom decku i side-decku. Malo se tredamo te me dečki ispituju što ću učinit sa DeD-om ako „dignem“ natse. Ja im kažem da ne želim o tome razmišljat jer je to gotovo nemoguće, da mi je glavni cilj ući u top 16 i dobiti playmate, a ostalo je sve bonus. Odlazim malo do svojih Varaždinaca i popričam sa svojim starim poznanikom Varaždincima poznat kao kaiba, a rijetkim forumašima kao XICER. U šali mi predviđa score od 4:3 na sto se „kiselo“ nasmijem te polako krenem u menzu čekat rezultate petog kruga. Na ploči ugledam da mi je protivnik Šime. „Ma krasno“, kažem si „eto mojoj sreći kraja“. Kud sam baš ja morao naletjeti na osobu zbog koje „mnogobrojni“ Slovenci ( ako se to moze za Slovence reci J ) imaju noćne more. Prije pauze sam uspio vidjeti da karta frog-monarche, a ne ls-ove pa mogu reci da mi je bilo nesto malo lakse.

Krećemo sa mečom. Prvi duel sam vrlo loše vukao i branio sam se „rukama i nogama“ te raznim blefovima. Cijeli duel je imao kontrolu te me na kraju ubija njegov jinzo. „Loše“ kažem si „nije valjda da me bas sada počela sreća napuštat“. Sajdam kycoa i 2 pulling the ruga. Drugi duel povučem opet loš hand, bio sam gotovo siguran da ću izgubiti. Izgleda da ni on nije nešto bolje vukao  jer nije imao ništa čime bi mi se suprotstavio. Nakon nekoliko runda topdeckanja, uspjevam sretno izjednačiti. Treći duel je bio repriza drugog duela. Jedino se sjećam da sam ga pobjedio napadom bore preko koje sam bacio tek topdeckanog kaluta  na setanog dark dust spirita.

Uf, mozda najvažnija pobjeda dana. Samo što nisam u top 8. „Vozim“ 5:0, ipak se nije dogodilo ono čega sam se toliko pribojavao, da izgubim ostala tri m eča. Kada se pročulo da „vozim“ 5:0 sa blackwinzima ljudi su mi počeli dolaziti kako bi mi zaželjeli sreću za daljnje natjecanje. Strpljivo čekam parove za šesti krug. Dobivam nekog  decka kojeg ne poznajem sa foruma, no na putu prema stolu dobivam informaciju da karta ls-ove. „Ma krasno, opet se susrećem sa svojim omiljenim sudbonosnim zmajem :(.“

Ovog duela se vrlo slabo sjećam, vjerojatno zbog umora koji sam polako počeo osjećati. Ne  pamtim da li sam ga dobio 2:0 ili 2:1. Uglavnom, znam da sam finalni meč povukao lim i opresiju te starlight. Zbog velikog broja setanih karata na mojoj strani polja, on sarchopagusom uzima heavy storm. Morao sam brzo djelovat. Sjećam se da sam summonao shuru i uzeo breeza koji se sam summonao. Shurin napad je prošao te sam znao da imam meč „u džepu“. Doveo sam na polje stardusta i silwervinda te se na licu protivnika vidjelo da je shvatio da je meč riješen u moju korist, što se na kraju ispostavilo točnim. 6:0, nisam mogao vjerovati, top 8 je u džepu, wooohoo. Znao sam da je sljedeći meč samo formalnost budući da sigurno upadam u top 8. Ubzo se preko puta mene pojavi simpatičan dečko pod imenom Ivan Apić. Cijeli dan me zezao da moramo odigrati meč, da me pobjedi kako se ne bi vratio razočaran kući. Kažem mu da ukoliko moram danas izgubit neka to bude sada i od njega jer je zaista ok tip ( ovim putem ga pozdravljam i s veseljem očekujem revanš 😉 ) te mu je pobjeda bila presudna za ulazak u top 8.

Krenuo sam vrlo dobro u meč i cijelo vrijeme imao kontrolu nad duelom, no nakon 3 vrlo loša topdecka i njegovog dashera, koji mu je bio posljednja nada, gubim prvi duel. Oba sajdamo. Sajdam klasične karte protiv lsa ( 2 kycoa, opresiju i LIM ). Drugu rundu  sam dobro vukao te preuzeo kontrolu nad mečom i izjednačio na 1:1. Treći duel sam imao zaista vrhunski hand te sam povukao karte koje sam sajdao, dok je Ivan loše vukao. Dobivam ga 2:1.

7:0, nisam mogao vjerovati. Jedina osoba sa perfect scorom. Da li to miriše na senzaciju za mene? „Ma ne“ kažem si, „moraš ostati hladan i na zemlji, nemoj se previše nadat, ovo je ogroman uspjeh za tebe….“

Za vrijeme podjele nagrada odlazim se malo osvježiti, popiti nešto tekućine i porazgovarati sa ostalim ljudima koji su ostali pratit top 8. Ne sjećam se točno, ali netko mi je rekao da nikada, do sada ni jedna osoba u RH koja je ušla sa perfect scorom u top 8 nije uspjela dići natse. (edit by wd: krivo su ti rekli). Sjećam se da sam odgovorio kako sam prezadovoljan sa do sada postignutim plasmanom te da je eventualno veći uspjeh samo „šlag na tortu“. Malo se još tredam za neke karte te odlazim na deck-check koji uspješno prolazim. Za vrijeme provjere deckova čitam deck-liste igrača i posebno pratim što sve imaju u sajdu. Bio sam sretan kada sam ugledao da je Ivan Apić uspio upast u top 8 unatoč tome što je izgubio u zadnjem krugu od mene, ali sam rekao da ne bih htio dobit njega  u četvrtini finala jer do sada sam stalno izgubio u topu od osoba koju sam pobijedio u swisu. Zvonko se zadere da su izvučeni parovi i ugledam da sam bas dobio Ivana. Vidim da nas je već Marko čekao za feature stolom pa obojica sjednemo i malo bacamo svoje traderske spike. Zvonko daje znak i duel je mogao početi.

Dobio sam na kocki te solidan hand. Imao sam prednost u duelu sve dok Ivan nije odlučio ic na all-out atack, no u tom potezu je ujedno izgubio duel. Brainao mi je armor mastera, imao već wulfa na polju te me htio dotući jd-em, no ovaj put velik zmaj je bio slablji od mog torrentional tributa J.

U sljedecih nekoliko poteza vratio sam kontrolu i poveo 1:0. Sajdao sam klasično protiv ls-a i krenuo u drugi duel. Kycoi su radili svoje, a Ivan je očito loše vukao. Dobivam ga 2:0 i sav sretan odlazim u polufinale.

U međuvremenu pratim situaciju kod ostalih igrača i čekam svog novog protivnika koji je bio Mihovil sa full ls + krystie. Znao sam da će ovo bit užasno težak meč. Mihovil je cijeli dan vozio vrlo dobro sa deckom, ali ako se ne varam, jedini poraz mu je bio protiv blackwingova. Razgovarao sam još pod pauzom sa njim na kavi i mogu reci da je zbilja dobar tip. Kažem mu da ako moram izgubiti u topu, neka to bude od njega i to u polufinalu. Zvonko kaže da možemo počet i tako smo krenuli u završnu borbu za finale.

Ako se ne varam izgubio sam na kocki i vukao grozan hand: 5 st karata i gorz. U ovom duelu nisam povukao, osim gorza ni jednog jedinog monstera. Branio sam se sa s/t kartama i čekao na neki bolestan topdeck koji nije došao. Po četvrti put, ovog dan moram lovit rezultat, nije dobro krenulo. Sajdam  po običaju i nadam se najboljem. Krećem prvi i vučem znatno bolji hand nego prvi duel no nisam bio jedini. Mihovil je cijeli meč vukao odlične handove i imao božanstvene milove na koje bi i Šime u svolim ls-danima bio ponosan. Po izrazu lica osoba koje su pratile duel vjerujem da bi se u potpunosti složili samnom. Izjednačujem teškom mukom na 1:1. Krećem drugi u odlučujući meč. Vučem solidan hand u kojem je bio kyco, koji me cijeli dan odlično služio. Duel je bio dug i napet, no sjecćam ga se vrlo slabo. Znam da mi je ostalo svega 100 lpa i da sam ga pobijedio zahvaljujući kyca i gale+kalut. Sav u šoku, s nevjericom da odlazim u finale ostajem sjediti na stolici, dok se hrpa ljudi vrlo brzo okupila oko mene kako bi mi čestitali na ulasku u finale te mi zaželjeli svu sreću.

Budući da je posljednji moj meč trajao dosta dugo, nisam imao vremena malo predahnut prije finala te sam sjeo za stol gdje su me već čekali Marko sa laptopom te Boogy  preko puta. Jedna stvar me veselila uoči finala, a to je da vrlo rijetko, čak se ni ne sjećam kada sam prošli puta izgubio u mirror matchu blackwing deckova. Nadao sam se da će i tako ostati. Boogy  je igrao vrlo čudan build blackwingoa pa sam tu vidio svoju šansu.

Pokušavam se koncetrirat i sakupit posljednje atome snage u sebi pred možda najvažnijim mečem yu-gi-oh-a u životu. „To je to“ kažem sebi, „ sad ili nikad, ovo je tvoja prilika“

Gubim na kocki i krećem u meć. Dobro sam otvorio meč i kratkoročno preuzeo vodstvo, no nije dugo trajalo da mi Boogy  ne vrati. U drugom dijelu meča kada sam pokušao napadat, dobio sam kaluta, a prije toga je također odgovorio na mog kaluta svojim kalutom uništivši mi galeom shuru koja je imala samo pola napada. U finalnom potezu odgovorio sam mu bookom na njegov brain koji je targetao mog armed winga jer bih u suprotnom izgubio. Povedem 1:0.  Sajdao sam 2 trap hola  i dust tornado. Dijelio me još samo jedan korak do ostvarenja sna svakog yu gi oh igrača. Ne sjećam se kada sam bio poslijednji puta tako nervozan, no svu snagu sam pokušao usmjeriti na zadržavanje koncentracije. Na početku drugog duela vučem loš hand, no Boogy je vukao očigledno lošiji hand nego ja, nije imao monstera. Siguran sam da je imao bth pa sam summonao blizzarda i napadao ga nekoliko puta spustivši ga na 4100 lp-a. Počeo je vuć monstere, no ja sam imao odgovore na njegove prijetnje. Uspio sam preko vayua dovest armed winga, a on nije imao izbora nego syncroat shuru i galea u armora koji je dobio moju setanu opresiju. U main fazi 2 doveo je svog armed winga koji se zakucao u mog, no za razliku od njega ja sam u ruci imao brain, blizzard, heavy, a on samo 1 kartu. Vukao sam shuru, a na polju sam imao black whirlwind te u tom trenutku radim nevjerojatnu glupost zbog očiglednog umora, uzbuđenja i nevjerojatne treme: summonam blizzarda, a da nisam pogledao u groblje imam li lv4 blackwingam jer bih ga dobio ako bih mogao dovest na polje bilo što od 2100 ili više atk. Kada sam shvatio što sam napravio, pokušao sam popravit štetu uzevši breeza koji se summona. Napadam sa brezzom i nadam se da ne dođe gorz, no upravo se to dogodilo, blizzom mu ubijam tokena. Na njegovom potezu mi ubija breeza i predaje mi potez. „ Uf, dobro je“ kazem si, „sada te imam“. Nešto sam povukao, summonam shuru i uzimam kaluta  ( to sam trebao učinit prošli potez), igram heavy storm na setanu kartu  koja je bila stalight i odigram brain controll na gorza te stisnem Modestu ruku. Dogodilo se ono što nisam ni u snu sanjao: Postao državni prvak u našoj, svima omiljenoj igri. Nisam mogao vjerovati što se upravo događalo oko mene. Svi su mi željeli čestitat, neki su me čak i grlili. Ubrzo nakon toga sljedila je podjela nagrada u kojem je naravno bio Dark end dragon. Dvjesto čestitka kasnije odlazim još sav u šoku sa Lukom, Vinkijem i Lovrom  do auta te krećemo za Varaždin.

Ovim putem se zahvaljujem svim osobama koje su me bodrile na turniru, a posebno Luki na prijevozu i Josipu „Smrti“ Leškoviću na naručivanju potrebnih karata.

Matija “Vrba_7” Vrbanić

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.