Fiendsmith

U nastavku na tier 0 deckove, upravo susrećemo novi tier 0 engine. S mogućnosti dodavanja negacija, floodgateova ili višestrukih interakcija na bilo koje polje iz samo jedne karte, pojačavajući snagu probijanja stolova, predstavljamo Vam: Fiendsmith.

Napomena: U vrijeme pisanja članka nisu poznata sva službena imena Fiendsmith karata. Neispravna imena bit će ostavljena kako biste im se kasnije mogli smijati.

Fiendsmith's Lacrimosa
Fiendsmith’s Lacrimosa

Što je Fiendsmith?

Vizualno inspirirani Devil May Cry serijalom, Fiendsmith je arhatip Light Fiend čudovišta. Nalik prvom valu Sky Striker karata, Fiendsmith također ima jedno Main Deck čudovište. Fiendsmith Engraver ujedno može biti discardan kako bi dodao Fiendsmith spell ili trap iz decka u ruku. Također se može prizvati iz groblja vraćanjem Light Fienda u Extra ili Main Deck, a ako to nije dovoljno služi i kao removal na polju.

Trap koji može dodati, Fiendsmith’s Paradise sve karte na polju osim jednog level 7+ Light Fienda šalje u groblje i uz to dodaje još resursi, a quick-play spell koji može dodati, Fiendsmith Sanctus, priziva tokena te se reciklira. Za sada fantastično, ali što još može dodati?

Fiendsmith’s Tract dodaje Light Fienda iz decka u ruku, nakon čega igrač discarda kartu. U groblju služi kao fusion spell za Fiendsmith čudovišta. Nevjerojatno. Igrač ovime može dodati I Fabled Laurie te tako dobiti Light Fienda na polju bez korištenja svog normal summona.

Fiendsmith’s Lacrimosa manja je fuzija i traži 2 Light Fiend čudovišta. Kad je prizvan, može special summonati ili dodati u ruku Light Fiend čudovište iz groblja ili banishmenta. Uz to radi i još dvije sitnice, od kojih je jedna naravno način za pobijediti u time procedurama. Time što je level 6 sam može pripremiti rank 6 XYZ čudovište.

Fiendsmith’s Desirae veća je fuzija te „boss monster“ arhatipa. Traži Fiendsmith Engravera i bilo koja dva Light Fiend čudovišta. Na polju je kao interakcija negacija za varijabilan broj karata na polju koji ovisi o link ratingu čudovišta koje mu je equipano, a kad ode u groblje šalje kartu s polja u groblje.

Fiendsmith’s Sequence je link 2 čudovište koje traži Light Fienda kao materijal. Ima efekt za prizivanje fuzija koristeči materijale iz groblja, a iz groblja se može equipati na čudovište tako da mu da zaštitu od targetanja. Najbolje tek dolazi.

Fiendsmith’s Requiem je gdje prelazimo u mračne teritorije. Ovo je link 1 čudovište arhatipa. Ova katastrofa od čudovišta može se žrtvovati kao quick-effect kako bi prizvala Fiendsmith čudovište iz ruke ili decka, a iz groblja se equipa kao equip spell koji dodaje 600 napada.

Uz ovaj engine bitno je spomenuti i Moon of the Closed Heaven, koja je osim karte s fantastičnim efektom također i Light Fiend link 2 čudovište. To znači da bilo koja dva čudovišta s efektom mogu preći u Fiendsmith’s Requiem preko Moon of the Closed Heaven i proširiti gotovo bilo koji combo. Gotovo kao da smo zaboravili da je Knightmare Mermaid i dalje zabranjena karta. Mora da su pre rano završile šale o tome da su bilo koja dva kućanska predmeta kompletan Orcust combo…

Fiendsmith's Requiem – nagledat ćete ga se uskoro
Fiendsmith’s Requiem

Zašto je bitan i koliko je jak?

Fiendsmith engine dozvoljava svakom decku da izvrši fleksibilan combo bez korištenja normal summona, prije nego stvarno krenu igrati. Također dozvoljava proširenje gotovih comboa tako što bilo koja dva „viška“ čudovišta pretvori u Moon i zatim Requiem, a iz toga nastavi igrati.

Jednostavno rečeno, Fiendsmith deckovi strogo su bolje verzije istih deckova bez Fiendsmith paketa.

Uz to, Fiendsmith paket zauzima relativno malen broj karata u Main Decku i varijabilan broj karata u Extra Decku, ovisno o linijama igre kojima igrač želi pristupiti.

Iz samo jedne karte, Fiendsmith radi ili Beatrice, Lady of the Eternal, ili Fiendsmith’s Desirae s dvije negacije, ili Apollousa Bow of the Goddess s tri negacije. Umjesto toga može i ostavljati čudovišta kao generičke materijale za slaganje ili probijanje polja. Bitno je napomenuti i kako Beatrice sama može biti i floodgate koji brani protivniku special summonanje, ali to zahtjeva igranje neoptimalnih karata u decku.

Samim time što su Fiend čudovišta, Fiendsmith arhatip također je i podrška Yubel strategiji i ima sinergije s Unchained arhatipom.

Fiendsmith's Tract
Fiendsmith’s Tract

Kuda Fiendsmith vodi?

Ciničan odgovor je u propast. Realističan odgovor mnogima neće biti daleko od toga. Fiendsmith paket dovoljno je jak da sam transformira format.

Ako Fiendsmith karte nisu zaustavljene u startu, stvaraju zaštitu za ostatak igračevog poteza. Osim toga daju i novi smjer u koji zaustavljen igrač može otići ako mu ostanu dva „beskorisna“ čudovišta ukoliko nije započeo potez Fiendsmith kartama.

Na ovoliko jake karte generalno smo navikli odgovarati Droll & Lock Birdom, a Dimension Shifter zasigurno ne odlazi nikamo (osim na eventualnu ban listu).

Dominaciju će pokazati deckovi koji će najbolje inkorporirati Fiendsmithe, a deckovi koji ih neće moći igrati trebat će jako dobro opravdanje da ostanu relevantni.

Dimension Shifter – karta koje se nećemo riješiti dokle god je legalna
Dimension Shifter – karta koje se nećemo riješiti dokle god je legalna

Povijest se ponavlja

Fiendsmith je samo novi u nizu „splashable“ engine nalik na Adventure i Verte Anaconda pakete iz ne tako davne prošlosti. Kontroverzija iza Fiendsmithova je što nam daju novi gotovo neophodan set karata taman uoči Europskog prvenstva. Ipak, ova marketinška strategija već nam je poznata.

Sada imaju priliku pristupiti Fiendsmith engineu.
Sada imaju priliku pristupiti Fiendsmith engineu.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.