Top 10 najgorih Yugioh karata

Jeste li ikada uzeli neku kartu u ruku, pročitali efekt i rekli “Ova karta je predobra”? Sigurno jeste. A jeste li ikad uzeli kartu u ruku i rekli “Zašto je ova karta ikad printana”? Vjerujem da i to jeste. Svaka kartaška igra ima one karte koje jednostavno nisu dobre, dapače, može ih se nazvati groznima. Karte koje skupljaju prašinu ili završavaju u smeću jer su jednostavno neigrive. Danas ćemo govoriti o najgorim kartama u Yugiohu. Ove karte nisu igrive i nema smisla ni pomišljati igrati ih u deckovima (osim ako ne igrate neki čudan deck ili “combo piece” koji se bazira baš na njima). Imajte na umu, ovo je moja osobna lista najgorih karata i svatko ima karte koje bi izbacio i/ili dodao na listu. Ukoliko imate neku od ovih karata, riješite je se, garantiram da vam neće nikada trebati.
*u ovu listu nisam stavljao Normal čudovišta jer ih smatram posebnom kategorijom s obzirom da nemaju nikakvih efekata

10. The Gift of Greed
Your opponent draws 2 cards.

Listu započinjemo s jednom trap kartom. Ova karta je potpuna suprotnost karti Pot of Greed u svakom smislu te riječi. Trap je, protivnik vuče dvije karte i loša je. Doslovno idemo u -1 kako bismo protivniku dali +2. Zašto? Ne vidim razlog zašto bi itko igrao ovu kartu osim, eventualno, u decku koji se bazira na tome da protivniku što je brže moguće izbacite sve karte iz decka tako da nema više što vući i izgubi duel. Loša taktika za pobjedu.

9. The Inexperienced Spy
Select and see 1 card in your opponent’s hand.

Bit ću iskren, kada je igra tek došla u Hrvatsku i kada nisam imao nikakva iskustva u kartaškim ili strateškim igrama, ova karta mi je bila super. Sama činjenica da mogu vidjeti kartu u protivničkoj ruci i znati što me očekuje mi se sviđala. Kako sam duže igrao, tako sam shvaćao sve više koliko je karta zapravo loša. Doslovno ću otići u -1 kako bih vidio jednu kartu što je protivnik trenutno drži koja mi sama vrlo vjerojatno neće dati nikakvu informaciju što me sprema? Da, radije bih živio u tom neznanju. Valjda se s razlogom majmun na slici te karte zove “inexperienced spy”.

8. An Unfortunate Report
Your opponent conducts their next Battle Phase twice.

Znate što je bolja stvar od toga da vas protivnik napadne? Da vas protivnik dvaput napadne. Jer možda nije imao priliku pobijediti vas u prvoj Battle fazi, zašto mu ne biste pružili priliku tako da mu dopustite da vas napadne još jednom u tom potezu? Veoma ste obzirni.

7. The Humble Sentry
Reveal your hand, choose 1 card from it, and shuffle it into the Deck.

Prvo ću ti pokazati sve što imam u ruci i jednu od tih karata vratiti u deck jer je ne želim u ruci? Ne znam je li ova karta produkt lošeg dizajna ili neukusne šale, ali igrati kartu kojom idemo u -1 i protivniku pokazujemo cijeli hand nije baš najpametnija stvar. Osim ako stvarno jako želite da vas protivnik pobijedi. Onda je ova karta svakako za vas.

6. Darkness Approaches
Discard 2 cards from your hand. Select 1 face-up monster and flip it face-down, but do not change its battle position.

Kada sam prvi puta pročitao efekt ove karte, bezbroj upitnika mi se stvorilo iznad glave. Normal spell karta s kojom idemo u -2 kako bismo protivniku prebacili jedno face-up čudovište u face-down? Zašto bismo htjeli takvo što kada postoji karta Book of Moon koja je uz to još i Quick-spell? U redu, Book of Moon čudovište prebacuje u obranu, dok ova karta može prebaciti čudovište u Face-down napad, ali zašto bismo to uopće ikada radili!? Ako kojim slučajem protivnik igra Montage Dragona, ova karta mu može poništiti napad, ali garantiram vam da je vjerojatnost da će se dogoditi situacija u kojoj bi vam ova karta u tom slučaju pomogla toliko mala da je gotovo ni nema. Za sve što vam je drago, nemojte igrati ovu kartu.

5. Cold Feet
You cannot activate, Set, or use the effects of any Spell/Trap Cards this turn.

Karta kojom si onemogućujemo korištenje Spellova i Trapova. Ne vidim razlog zašto bi si itko sam htio onemogućiti takvo što. Ova karta je samo još jedan dokaz da Yugioh ima toliko čudnih i smiješnih karata da može druge kartaške igre posramiti. Zašto ovakvo što postoji? Ne znam.

4. Zone Eater
A monster attacked by this card will be destroyed during the End Phase of the 5th turn after the attack.

“Ha-haaa! To tvoje veliko čudovište će uništiti ovaj moj maleni crv! Nema mu pomoći! Samo neka prvo prođe pet poteza…” Ova karta je izašla kao jedna od promo karata u Americi u McDonald’su. I hvala svemu na ovome svijetu što dosad nigdje dalje nije reprintana. Ne znam zašto bi itko htio ovu kartu imati, osim činjenice da je rijetka pa da, eventualno, krasi nečiju kolekciju. Ova karta je dokaz da Upper Deck Entertainment nije znao što radi kada je bio zadužen za upravljanje Yugiohom. Hvala Bogu pa je Konami uzeo sve nazad u svoje ruke, koliko god ga neki ne voljeli. Da nije, vjerujem da bismo vidjeli još ovakvih karata danas…

3. Localized Tornado
Shuffle all cards from your hand and Graveyard into the Deck.

Razumijem ovaj dio da se vrate karte iz Graveyarda u deck pa da se tako recikliraju i ponovo koriste, ali zašto bi netko htio vratiti sve karte iz ruke u deck i tako zapravo u potpunosti si resetirati deck, a da pri tome ne vuče niti jednu nazad? Doslovno se igra topdeck za topdeckom. Jedina situacija u kojoj mi ova karta ima imalo smisla je ako već imamo dosta dobro postavljeno polje i jednu ili nijednu kartu u ruci pa da se aktivira tijekom protivničke End faze. Ali to je rijetkost pa samim time ne preporučam igranje ove karte.

2. Tainted Wisdom
When this card is changed from Attack Position to Defense Position, shuffle your own Deck.

Između ove i karte na prvom mjestu sam se dosta promišljao koja je gora. Karta imenom “Tainted Wisdom” i koja je bazirana na ljudskom mozgu bi trebala biti poprilično kul, zar ne? Pa očito nije. Sve što ova karta radi je miješa deck. Da, doslovno to. Kada promjeni poziciju iz napada u obranu, miješa deck. Osim ako ne idete na neki “mind game” i protivnik krene razmišljati zašto biste htjeli promiješati svoj deck efektom karte i pri tome mu mozak toliko prokuha da preda duel, nemojte igrati ovu kartu, ne isplati se ni najmanje.

1. Yado Karu
When this card is changed from Attack Position to Defense Position, you can place any number of cards from your hand at the bottom of your Deck in any order you desire.

I evo i službeno meni najgore karte u ovoj igri! Yado Karu možda izgleda opasno, ali on to uistinu nije. Postoji rijetko kada situacija kada bismo htjeli karte iz ruke staviti na dno decka bez da dobijemo ikakvu kartu nazad zauzvrat, usudio bih se reći da se takva situacija neće nikad dogoditi. Ova karta nas vodi samo u minus, nema gotovo nikakve koristi od nje. Ako imate ovu kartu, a ne služi vam da krasi kolekciju, slobodno je se riješite, nećete je nikad koristiti.
Iako postoji još groznih karata, nisam ih mogao sve ugurati u listu od samo 10. Lista bi se uvelike povećala kada bih stavio baš sve karte koje su ovako loše. Naravno, postoje deckovi koji mogu iskoristiti ove karte poprilično dobro, ali to su obično deckovi gdje karta samo u njima može funkcionirati, nigdje dalje. Koje su po vama najgore karte? Što biste vi ubacili na ovu listu? Recite nam u komentarima!

Do sljedećeg puta, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

Jedna misao o “Top 10 najgorih Yugioh karata

  1. Svako ko zeli da se rjesi nekih od oarata moze ih men7mdati rad8 cu ih prihvatiti

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.