Master is Backk!(Dali su Inzektori i dalje “competitive” deck?)

Hej ljudi pogodite ko je opet tu, vaš (ne)omiljeni bloger master :D. Nakon najduže pauze koju sam do sada imao odlučio sam se vratiti na ygoplanet i napisati po koji blog čisto radi reda. Planet je malo usamljen pa sam mu dosao praviti društvo sa svojim blogovima i glupim šalama koje nikomu nisu smiješne. Da se bacimo na današnju temu koja glasi:”Dali su Inzektori i dalje competitive deck?”. Sigurno ste se zamislili i u glavi smislili gdje vodi ova tema, o glupom svadjanju mene sa samim sobom(dali su inzektori competitive…da jesu..ne nisu..da..nee…), no bili ste u krivu jer danas vam prestavljam novog Mastera, sa boljim blogovima i boljim smislom za humor(hmm..o tome jos nisam siguran). Dakle Inzektori, sigurno ste svi čuli za njih, su po prilično star deck čije su prve karte izašle u Orden Of Chaos boosteru(za sigurno jedan od najcool boostera u kojem su izašli cool deckovi poput Ninje, Wind-Up kao i sami Inzektori, ali da se nezaboravi da je tu došla i popularna Veiler i druge cool karte). Na prvi pogled Inzektora vidjelo se da imaju velik potencijal, Dragonfly i Hornet su zasigurno bili u središtu pažnje, ali tu je bio i Centipede koji ih je searchao. Dakle da predstavim ovaj trojac.

300

Once per turn: You can equip 1 “Inzektor” monster from your hand or Graveyard to this card. If an Equip Card(s) is sent to your Graveyard while equipped to this card (except during the Damage Step): You can Special Summon 1 “Inzektor” monster from your Deck, except “Inzektor Dragonfly”. While this card is equipped to a monster, that monster’s Level is increased by 3.

Dragonfly, lv3 Insect type, Dark monster sa 1000ATK(nemoze popiti bootomles)i 1800 DEF, sa sjajnim artom već čini cool kartu, a kad pogledate effect karte biće vam jasno zašto je ovaj karta Limited. Drugi effect je potpuno nebitan jer ga zasigurno nećete koristiti, dok prvi effect govori koliko je ova karta cool i razlog zašto ovaj karta neće nikada biti moguća na 2 ili pak 3 kopije. Dragonfly ima jedinstven effect, da equip monstera i onda kad mu je equip sendan na grave ide special bilo kog Inzektora(Ponajčešće Centipieda.). U sebi zasigurno mislite pa u čemu je kvaka, kako da je Dragon tako broken, e pa razlog je sledeca karta koju ću vam pokazati.

300

Once per turn: You can equip 1 “Inzektor” monster from your hand or Graveyard to this card. While this card is equipped to a monster, that monster’s Level is increased by 3, also it gains ATK and DEF equal to this card’s ATK and DEF. While this card is equipped to a monster: You can send this Equip Card to the Graveyard to target 1 card on the field; destroy that target.

Hornet, lv3 Insect type, Dark monster sa 500ATK i 200DEF, još jedan sjajan Inzektor monster koji je limited u TCG. Za razliku od Dragonfly-a Hornet je monster kojeg equipas(npr.Dragonfly-Dragunity Dux, Hornet-Dragunity Phalanx) na Dragonfly ili pak Centipieda. Kao sto vidite 1 effect nije baš strong gledajući na 1 effect Dragonfly, ali drugi effect pokazuje zašto je Dragonfly Limited kao i sam Hornet. Sendanjem na grave ako je equip na dragon dobija se velik plus, najčešće ide pop protivnikove karte i plus Dragonfly daje special Centi koji ide i njegov effect pop again protivnikovu kartu i search.

300

Once per turn: You can equip 1 “Inzektor” monster from your hand or Graveyard to this card. If an Equip Card(s) is sent to your Graveyard while equipped to this card (except during the Damage Step): You can add 1 “Inzektor” card from your Deck to your hand. While this card is equipped to a monster, that monster’s Level is increased by 3.

Centipede, lv3 Insect type, Dark monster sa 1600ATK(popije bootomles)i 1200DEF, je sa Hornet i Dragonfly Limited mnogo potrebniji nego prije. Search-a u najvećim slučajevima Dragonfly-a ili pak Hornet-a i time ubrzava igru. Sa Dragonfly-om čini main monstere za koje se equipa Hornet ili pak Ladybug.

Inzektori koji bi mogli poslužiti.

300300300

Bad Inzektors

300300300300300

Extra Deck Inzektors

300 images

Kao što i sami vidite prilično cool trojac(DRAGONFLY-HORNET-CENTIPEDE), koji je u svoje vrijeme rušio sve pred sobom. 3 sjajna effecta za search, special i destroy čine ovaj deck veoma jedinstven, no sada je Dragonfly i Hornet na 1, pa se kompetitivnost zasigurno smanjila, no dali Inzektori mogu komparirati sa danasnjom metom? To je veliko pitanje dana,  tu je i sam Ladybug koji predstavlja zamjenu za Horneta, ili Mantris koji je Monster Reborn za Inzektore, ali ipak Inzektori kao pure deck imaju veoma malu šansu da se bore protiv deck-ova poput Kozmo koji neda Target ili same Majespecter, tako da glavni problem Inzektora predstavljaju deck-ovi kji nedaju Target, no postoje li karte koje mogu pripomoći u ovom deck-u?

Ninja Engine

300 300

Zasigurno ste se sreli sa ovim enginom već. Koristi se u mnogim deck-ovima, Harpie(Dark Simorg Ninja), Ninja Pendulum(Apex Avien) ili pak u Ninja pure verziji, ali moze se koristiti i sa Inzektorima. Easy summon Dragonfly, Hornet ili Centipede što čini ovaj engine veoma dobar, i sa njim Inzektori su competitive u šta sam se i sam uvjerio. Problem ovog Engine je dobijanje Ninjitsu arta, ili pak previse monstera u hand.

Brilliant Fusion Engine

300 61-C5y16ZbL._AC_UL320_SR218,320_

Brilliant Engine zasigurno najbolji Engine u 2015-16 godini. Sa Clown-ovima je pravio stvarno broken play-eve, ali i sa Inzektorima je veoma dobar. Free Normal plus lv5 monster pripomazu Rank 5 koji ide lagano uz Ladybug. Problem deck je dobijanje Gem-knight monster kojeg igras za fusion(najčešće Garnet)ili pak to što se mroa koristiti Light monster, ali tu je Veiler koja sama po sebi dobra karta u svakom decku zbog Monarch-a.

Armageddon(Mathematician)-Call Of the Hounted

1031032 300 300

Ovaj engine je veoma cool, sendaš monstere i onda ih vraćaš sa COTH. Mnogi koriste Math kao tech, ali Math je otisao na jedan, no po mom misljenju Armageddon je mnogo bolji jer i njega mozes vratiti pomoću COTH plus odbiti effect što ga čini Cool kartom. Problem ovih tech karti je rijetko ali može biti Brick hand.

Inzektori su veoma cool deck, uz njih se moze koristiti mnogo engine koji ubrzavaju igru cak sa samo 1HORNET I 1 DRAGNFLY. Tu je i COTH koji ih vraća sa grave ili ako odu ban tu je Levier koji popravlja stvar, pa po mom misljenju Inzektori su i dalje competitive deck, no moj prediction za Banlistu je Hornet ili pak Dragonfly na 2-3 kopije. U komentar recite sta vi mislite dali su Inzektori competitive i dali se mogu usprostaviti danasnjoj meti, i dali će Dragonfly ili Hornet otići na 2-3 kopije. Poz do sledećeg bloga :D.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.