Pendulum Magicians of the Sky Arc

Pozdrav svima! Novi sam bloger, te sam odlučio napisati nešto o decku koji će biti prekretnica u stvaranju nadolazećeg yugioh formata. Iako pendulum monsteri postoje već godinu i pol dana, tek posljednjih mjeseci ulazimo u pendulum eru, razdoblje u kojem će pendulum deckovi dominirati. Nakon beznačajnih Vanilla Penduluma, preko tribute foddera Qliphorta, prosječnih Zefra i Igknightova, te solidnih Majespectera, napokon dobivamo pendulum deckove koji u potpunosti koriste navedenu mehaniku prizivanja.

Pendulum Magiciani su arhetip kojeg u Arc-V animeu koristi glavni lik Yuya Sakaki, te možemo očekivati bogati support ovog arhetipa, kao što je bio slučaj i kod prethodnih protagonista. Većina karata je izašla u Master of Pendulum Structure Decku. Magiciani su usko vezani uz Perforformapal i Odd-Eyes arhetipove, koje također Yuya koristi. Iako Magiciane možemo promatrati kao zaseban arhetip, oni su samo veliki engine u decku i nemaju dovoljno značajne monstere kako bi sami činili deck. Trenutno postoji nekoliko Magician varijanti, kao Performage Performapal (PePe) Magicians, Majespecter Magicians, Red-Eyes Magicians i Magicians with Dark Magician, a ja ću vam opisati najpopularniju, Odd-Eyes Magician varijantu.

Dragonpit Magician Dragonpulse Magician
Dragonpit Magician ima savršen pendulum efekt i skalu, te ćete ga gotovo uvijek imati u pendulum zoni. S njim možete discardati nekog penduluma i uništiti 1 Spell/Trap kartu, što će djelomično onemogućiti protivniku da se suprostavi vašim monsterima. Najbolje ga je igrati u 3 primjerka. Možete ga i tražiti sa Summoner’s Artom.
Suprotno Dragonpitu, Dragonpulse Magician uništava monstere te ima malu skalu. Iako je koristan, ne volimo discardati monstere toliko često, pa se njegov efekt izbjegava, i zato vam je dovoljan 1 primjerak kojeg ćete koristiti u rijetkim situacijama.

Oafdragon Magician Nobledragon Magician
Oafdragon Magician je pendulum kojeg želite kombinirati s Dragonpitom. Ima malu skalu i reciklira penduluma iz extra decka, čime Dragonpit uvijek ima monstera za discard. Njegov monster effekt reciklira 1 penduluma iz gravea, što je nužno u late gameu. Koristite 2-3 primjerka.
Nobledragon Magician je pendulum tuner s lošim pendulum efektom i skalom. Ipak, može se prizvati iz groblja tako da smanjimo Odd-eyes monsteru level za 3, i upravo zbog toga njega volimo discardati. Dovoljno je igrati jednog jer se lako reciklira. Ovaj Tuner se može koristiti samo za prizivanje Dragon-type synchro monstera.

Wisdom-Eye Magician Performapal Skullcrobat Joker
Iako Wisdom-Eye Magician ima lošu pendulum skalu, njegov pendulum efekt je izvrstan jer djeluje kao tražilica, a također puni extra deck. Obavezna 3 primjerka. Monster efekt se rijetko koristi.
Performapal Skullcrobat Joker je još 1 monster tražilica, ali za sva 3 arhetipa, i to kad je normalno prizvan. Naravno, i on se igra u 3 primjerka.

Odd-Eyes Pendulum Dragon
Glavni predstavnik Odd-Eyes arhetipa. Pendulum efekt mu djeluje kao spora tražilica, ali je važniji kao materijal za fuziju, xyz ili synchro. Čak i njegov monster efekt povećava mogućnost OTK-a. Igrajte 2-3 primjerka.

Xiangke Magician Xiangsheng Magician
Monsteri s neobičnim pendulum efektima koji se koriste za prizivanje Odd-Eyes Rebellion Dragona i drugih Xyz monstera. Manje su značajni u igri i obično se Xiangke igra 1, dok se Xiangsheng ne igra.

Stargazer Magician Timegazer Magician
Ovo su prvi pendulum monsteri koje je Yuya koristio i možemo primjetiti da nemaju značajne efekte. Obično se ne igraju, osim ako ne želite imati različite levele kako bi imali više synchro opcija.

Odd-Eyes Dragon Odd-Eyes Saber Dragon
Ostali Odd-Eyes monsteri koji se u pravilu ne igraju.

Performapal Splashmammoth Performapal Trump Witch
Peformapal je arhetip koji sada već ima jako puno monstera, čiji efekti se uglavnom odnose na izmjenu napada i obrane monsterima. Ipak, ove 2 karte ističem jer pomoću njih možemo izvesti fusion prizivanje. Možete igrati svakog po 1 primjerak.

Mist Valley Apex Avian Majespecter Unicorn - Kirin Mechanical Hound Great Shogun Shien
Nekoliko techova koji nisu nužni za igranje.

Pendulum Call
Pendulum Call je još jedna tražilica koja će vam omogućiti da uvijek imate savršen par pendulum skali. Također, štiti vaše pendulum zone od uništenja 2 poteza. Savršena karta, obavezno u 3 primjerka.

Wavering Eyes
Wavering Eyes na neki način djeluje suprotno od Pendulum Calla, ali rezultat je isti – tražite pendulum monstera. Ova karta je presudna u pendulum matchevima, stoga se svakako naoružajte s 3 kopije. 😉

Sky Iris
Zaštitnička karta koja je i tražilica za Odd-Eyes arhetip. Igrajte 2-3 primjerka, a možete ubaciti i Terraforming za više searcha.

Odd-Eyes Fusion
Odd-Eyes fusion je uglavnom klasični Polymerization. Ipak, drugi efekt vas može spasiti. Karta se može tražiti i zato bi trebalo igrati 1 primjerak.

Extra deck:
Odd-Eyes Vortex Dragon Rune-Eyes Pendulum Dragon
Odd-Eyes Vortex Dragon je vaša obrambena fuzija koja će vas također spasiti od jednog efekta po potezu. Igra se u 1-2 primjerka, ovisno o tome kakav fusion engine vrtite u decku.
Rune-Eyes Pendulum Dragon je tu kako bi omogućio OTK. 1 primjerak.

Odd-Eyes Meteorburst Dragon
Odd-Eyes Meteorburst Dragon je karta koja lako spama monstere. Odmah kada prizovete njega, prizivate i Dragonpita iz pendulum zone te idete Xyz u Absolutea koji će negirati napad vašeg najslabijeg monstera i vratiti na teren Meteorbursta. Dok je ovaj synchro na terenu, protivnik ne može aktivirati efekte monstera za vrijeme battle faze. 1 primjerak je dovoljan jer se lako reciklira, ali možete igrati i 2.

Black Rose Moonlight Dragon Clear Wing Synchro Dragon
Black Rose Moonlight Dragon je tu da bounca monstera, čime ćete lakše ostvariti OTK, dok je Clear Wing Synchro Dragon više za zaštitu.

Odd-Eyes Absolute Dragon
Odd-Eyes Absolute Dragon je najbitniji Xyz u decku. Detachanjem materijala negira napad i priziva Odd-Eyes monstera iz ruke ili gravea, a najčešće je to upravo monster kojeg smo detachali. Kad je poslan u grave priziva Odd-Eyesa iz extra decka, što najčešće bude Vortex, ali nekad i Rebellion. Igrajte Absolutea u 2 primjerka.

Odd-Eyes Rebellion Dragon
Odd-Eyes Rebellion dragon se može prizvati kao beater od 3000 ATK, ali ako ga uspijete prizvati pomoću efekta Xiangke Magiciana, onda je to OTK. 1 primjerak.

Red-Eyes Flare Metal Dragon
Ako niste napravili OTK i protivnik ima oko 2000 LP, ne dopustite mu da igra. GGWP

Number 11: Big Eye Mecha Phantom Beast Dracossack
Big Eyea i Dracossacka možete igrati, ali smatram da nemate dovoljno mjesta u extra decku za obojicu. Moj izbor je Big Eye.

Dark Rebellion Xyz Dragon Performage Trapeze Magician Castel, the Skyblaster Musketeer
3 rank 4 monstera. Dark Rebellion i Trapeze Magician pomažu da se ostvari OTK, dok se Castel rješava smetnji.

To je bilo sve za danas. Deck listu neću sastavljati jer postoji previše opcija. Također, igram ovaj deck i još uvijek eksperimentiram s nekim kartama. Mogu vam samo poručiti da budete kreativni. 😉

spoonman039

aktivan igrač od zime 2014-2015, iako pratim igru još od samih početaka.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.