Prvo testanje Fluffala uživo – 8.12.2015. localsi

Long story short, nisam mislio ići na turnir danas jer faks do pet, ali iz nekog razloga su kasno počeli i nagovorili me da se prijavim kad sam saznao da se JUMP karte smiju proksat utorkom. Ponio sam deck jer sam mislio testat tako i tako, pa samo posuđujem side i prijavljujem se. Proksani tigrovi najjači.


 

Prvu runda – BYE

jer sam 7. prijavljen na turniru, pa idem smetati ljudima. Križanić igra Volcanice protiv Jevrosimovih Shaddolla. Summon Winda gg. Royal Decree gg. Štefanec igra Kozmoe protiv Ninji i to nisam baš pratio, Kozmoi ubili. Smijulj i Kišur igraju jedini meta match-up, Odd-Eyes Magician mirror. Kišur je dobio game 1 dok me nije bilo, game 2 Smijulj u drugom potezu gamea, svom prvom, napravi masivan field, Odd-Eyes Fusion za Vortexy, bouncea Skullcrobata, radi Trapeza i OTK-a. Game 3 radi field, ali pojede neki mass removal (Raigeki valjda) i ima malo resursa. Topdecka Terraforming, traži Sky Iris i onda izvrti nešto što nisam baš razumio jer sam glup i još nisam testao Magiciane sam. Uglavnom dobije game 3.


 

Druga runda – Fluffal (Hedžet) vs Odd-Eyes Magicians (Smijulj)

Dobivam na kocki, on ide prvi. Povukao sam Fairy Wind, Fusion Reserve x2, Fluffal Sheep, Frightfur Factory i King of the Swamp ili Poly, nisam siguran koje. Setam ovcu, Fairy Wind i 2 Reservea i puštam. Nešto vrti, spusti onu fuziju iz structure decka, overlaya s lv 7 vanilla pendulumom koji popa backrow i ne znam mu ime u xyza iz structure decka. Ne napada i negdje u ovom potezu sam mu ubio skale s Fairy Windom, ali se ne sjećam što i zašto. Vučem Fluffal Doga. NS, traži medu, Fusion Reserve traži škare mislim. Ne sjećam se kako sam točno comboao jer previše karata da pamtim napamet, ali ubio sam mu Frightfur Tigerovim efektom Sky Iris i svog Toy Vendora (kojeg je donio medo), vratio si Poly i tražio Edge Imp Chaina i još nekog Fluffala koji nije važan. Spustio Frightfur Sheep, lanac traži Frightfur Fusion. Factoryem spustio Sabre-Tootha i s njim vratio fusion ovcu. Frightfur Fusion za Frightfur Wolfa s 3 materijala. Ovca pregazila rank 7 iz structure decka i ostalo sve za game, bilo je nekoliko tisuća viška jer nisam znao igra li varijantu s Performagevima (čitaj Damage Jugglerom). U međuvremenu Štefanec otvara Majespecter rakuna u boosteru s upada. (y)

Sideamo, ja ubacujem 3. Fairy Wind, 2 MST-a i 2 Grisaille Prisona jer sam htio vidjeti jel’ to ikako koristi u ovom match-upu. Naravno, kartu nisam ni vidio. Otvaram s psom i medom, tražim krila, plusevi sami od sebe. Fusionam psa i Edge Imp Chaina u Frightfur Sheep da se imam s čime braniti. Edge Imp Chain traži Factory. Setam Factory i Fairy Wind. Na svom potezu mi blind MST-a Factory, NS Skullcrobat, traži Odd-Eyesa, stavlja Kirina i Odd-Eyesa u skale. Takav hand, huh? :\ Jedino što s tim može prizvat je lv 3, pokušavam se sjetiti bilo čeg što može biti u decku. Bivam glup i puštam, penduluma Ghost Ogre i radi sa Skullcrobatom Moonlight Black Rosea, bouncea mi ovcu, udara za 2400 i seta 1. U end phaseu okrenem taj Fairy Wind da ne prođe Odd-Eyes efekt. Ja sam na 5000, on 7400. Imam krila i medu u ruci, još malo pluseva, vučem iz tog Raigeki i neeešto(?). Vendor traži ovcu. NS pas, traži sovu. SS ovca, cost bouncea psa, targeta Edge Imp Chaina u groblju, dobije Warning. U svakom slučaju imam game. Raigeki na Moonlighta, za kojeg smo ranije gledali radi li i pod mojim potezom (radi, kakva opasna beštija), Polymerization škare, pas i ovca za Frightfur Wolfa koji napada 3 put za 2000 što je dovoljno za game (5400 LP nakon Warninga).

Drago mi je što sam ovo pobijedio jer sam igrao protiv vjerojatno najboljeg igrača u Zagrebu i protiv match-upa koji baš ne volim s deck listom kakvu sam danas igrao (iako mainam 2 Fairy Winda :P).

2-0


 

Treća runda – Fluffal (Hedžet) vs Kozmo (Štefanec)

Ovo je bio puno duži game nego što je trebao biti, ali w/e. Povukao sam bezveze, prvi potez sam mogao samo bacit Fluffal Wings i Edge Imp Chain za Frightfur Sheep u obranu (da ne bi farmerica s Honestom radila pluseve), setao Toy Vendor (u retrospektu smeće od odluke), Frightfur Factory i još neki blef. Igra Upstarta, Kozmotown mu shufflea 3 Kozmoa (Goodwitch, Farmgirl i Strawman). Reasoning fulam, on dobije Forerunnera. Seta 1 i ne napada jer zna da će se onda ovca samo vratit s 2800. Pod svojim potezom vučem psa, on searcha škare. Spreman samga satrati, okrećem Factory, banisham Poly, dobijem Emptiness. I tu počinju moje muke. Forerunner i Vanity’s na polju. Ovca se sad ne smije zabijati. Nemam ništa, puštam. NS Goodwitch i ubije mi ovcu i psa. Vučem medu i instantno požalim što sam ranije setao onog Vendora. Svejedno imam Wings u groblju i vučem Fairy Wind i još neke sitnice koje će kasnije biti korisne. Setam Fairy Wind i jedan od dva Frightfur Fusion kao blef. Na svom potezu mu Kozmotown shufflea nešto, napada me i tuče dovoljno da boli. Čekam da vidim što vučem i onda opalim Fairy Wind. I sad sam već imao tonu resursa na raspolaganju. Radim Frightfur Sheep koja dobije Bottomless. Radim Frightfur Tiger koji mu ubije Goodwitch, Frightfur Fusion banisha Tigera s polja i neka 2 iz groblja za Sabre-Tootha koji revivea onu prvu ovcu i imam magični field koji Kozmosi ne mogu prijeći. Zabijam se ovcom u Forerunnera, vraća se sa 3200, gazi Forerunnera bez efekta i Sabre direkt. Shvaća da mi se ne može riješiti Sabrea s 3 materijala i ovce. Farmerica s Honestom radi damage preko Sabre-Tootha i traži Wickedwitch. Sad sam na 2900, on na 4800. Ništa, ne mogu bez xyzova prijeći preko Wickedwitch u obrani, pa isforsiram taj summon i 2 poteza ga silim da plati 1000 dok skupljam karte u ruci. Topdeckam Instant Fusion i sudac javi time. Tako i tako imam game ovaj potez, pa mi ispadne glupo da tako sretnički dobijem match (iako je lagan match-up kad ne brickaš). Obojica smo dosta razmišljali oko poteza, ali ja vjerojatno više jer muh combo deck, pa je bezveze ovako pobijediti. Uglavnom, Frightfur Fusion u Tigra mu ubije sve na fieldu osim Wickedwitch. Instant po Nordena koji diže Edge Imp Chaina koji je lv 4. Radim Castela i sve što može je maknuti Wickedwitch za Destroyera, ali to mu tako i tako mogu pregaziti pa pruža ruku.


 

Na kraju sam prvi s 3-0, Smijulj je drugi. Iz Astral Packa se otvorio Instant Fusion, sve ostalo crapovi. Jedina foilica iz DOCS-a Legendary Fisherman III koji je 5 centa. Grand Horn of Heaven je druga najbolja stvar na stolu. To dvoje promptly nestane.

U pravilu sam zadovoljan odigranim, moram se samo odučiti od setanja Vendora ako nemam Fairy Wind, kad znam na koliko načina Fluffal Bear može doći u ruku. Tigar stiže u Europu za 2 dana, pa ću moći ovo igrati i na pravim turnirima, looking forward to that.

m:22
3 Fluffal Doga
3 Fluffal Bear
3 Edge Imp Chain
3 King of the Swamp
2 Fluffal Sheep
2 Fluffal Mouse
2 Fluffal Wings
2 Edge Imp Sabres
1 Fluffal Rabbit
1 Fluffal Owl

s:13
3 Toy Vendor
3 Polymerization
3 Frightfur Fusion
2 Instant Fusion
1 Raigeki
1 Frightfur Factory

t:5
3 Fusion Reserve
2 Fairy Wind

e:15
3 Frightfur Tiger
2 Frightfur Sabre-Tooth
2 Frightfur Sheep
2 Frightfur Wolf
1 Frightfur Leo
1 Frightfur Bear
1 Elder Entity Norden
1 Castel, the Skyblaster Musketeer
1 Abyss Dweller
1 Gagaga Cowboy

Plan je bio ovo napisati dok mi je još turnir svjež u glavi, ali opet sam zaboravio tonu toga, whoops! Inače, sam deck mi je zapeo za oko kad je pobijedio na NY ARG-u, te jer sam jeftino nabavio nekih 80% corea na infogameru. Testao sam dosta online i ispao je jak protiv mete, pa ga planiram igrati do barem siječnja. U svakom slučaju više ne igram helmet i puno je bolji osjećaj pobijediti match s ovakvim deckom. Detaljan članak o Fluffalima očekujte negdje ovaj tjedan, velik dio je još preko vikenda napisan.

 

fin

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.