X-Saber OR XX-Saber???

Pozz svima i dobro došli u još jedan mrkvin blog. Zbog razmih obaveza morao sam uzeti predah od YuGiOh Worlda, ali sada sam spreman za potpuni povratak na moje a nadam se i na vaše zadovoljstvo. Za danasnji blog sam odlučio uzeti jedan warrior deck iz 5ds ere a po naslovu sigurno znate da govorim o X-Saberima.

X-Sabres???
XX-Sabres(X-Sabres) je Archtype Earth Atribut monster, Type im je ponajviše Warrior, ali i Beast-Warrior, Insect, Reptil, Beast itd. Prvi put u anime su se pojavili u Arc-V i koristio ih je Kit Blade, a kao karta su se prvo pojavili za vrijeme 5ds ere, i prvi su Archtype koji su najvećim djelom izašli u Duel Terminalu(Synchro Awnking,Invasion Of Worms…), kao i 1 deck koji je dobio spell/trap support u Duel Terminalu, a dalji support su dobili u Ancient Prophecy Boosteru(XX-Saber Geardstrike), dok 2009 god. dobili su svoj jedinstveni Starter deck.
Playstyle
XX-Saberi se odnose na special summon X-Sabera a onda se koriste za neku spell-trap X-Saber kartu, Xyz summon ili ono na sta se ovaj deck najvise odnosi-Synchro summon lv5, 6 ,7 i 8 veoma lako.Posto je deck sav Earth Atribute veoma lako se moze prizvati karta kao sto je Naturia Beast,Barkion koje su veoma vazne karte danasnjice(uz pomoc tunera:”XX-Saber Emmersblade” i “XX-Saber Darksoul”).

300
EFF-During the End Phase, if this card was sent from your side of the field to your Graveyard this turn: You can add 1 “X-Saber” monster from your Deck to your hand.

“XX-Saber Darksoul”-daje nam moć search bilo kog XX-Saber iz decka, pa čak i one sa visokim levelom poput XX-Saber Faulltroll. Search karte su veoma potrebne u skoro svakom deku pa je veoma vazno imati ih. Darksoul je okej karta ali ne i neka karta koji bi dosta ubrzala igru sa Saberim, potrebno je cekati cjeli krug kako bi dobio novog Sabera,a kao prvo moramo ga nekako poslati na groblje sto moze biti prilicno lako sa ovom kartom(najcesce Sinchro prizivanjem),a trebamo imati i koju trap kako bi se zastitili od protivnikovog OTK-FTK. Najbolje je koristiti 3 kopije posto je on ipak searcher.

500px-XXSaberEmmersblade-HASE-EN-SR-LE
EFF-When this card is destroyed by battle and sent to the Graveyard: You can Special Summon 1 Level 4 or lower “X-Saber” monster from your Deck.
XX-Saber Emmersblade-nam daje poseban Archytype sa Giant Rat u kombinaciju sa kojom dobijemo najpotrebnije monstere u specifično vrijeme, i praktično dobijamo special za sve X-Sabere. Karta je prilicno okej, zato sto se nalazi u igri mnogo karata koje banishuju(Nekroz Of Trishula,Macro Cosmos…)pa mnogo može naštetiti ovom decku. Koriste se 2 kopije,ali po meni on je slaba karika u ovom decku.
images
Eff-When this card is Normal Summoned: You can Special Summon 1 Level 4 or lower “X-Saber” monster from your hand. Cannot be used as a Synchro Material, except for the Synchro Summon of an “X-Saber” Synchro Monster.
XX-Saber Boggart Knight-eff kojim dobijamo special summon X-SABERA je prilicno jak,jer onda dolazi do lakog Sinchro ili pak xyz summona.Mana ove karte je sto special summon monster se nemoze koristiti u Sinchro summonu osim za X-Saber monstera.Ova karta je po meni i najbolje X-SABER i naravno koriste se 3 kopije.

Kljucni X-Saber tuneri su “X-Saber Pashuul” i “XX-Saber Fulhelmknight”.Pashul daje special summon lv6 i 8 Sinchro monstera dok Fullhelmknight lv7 i 9 sto je najlaksi nacin za prizov Trishule u ovom decku.

latest

X-Saber Pashuul: This card cannot be destroyed by battle. During each of your opponent’s Standby Phases: You take 1000 damage. You must control this card in face-up Defense Position to activate and to resolve this effect.

Pashul je gledajući na njegov atk i def veoma slaba karta, no čak i njegov effect nije za pohvalit. Effect koji negira uništenje od borbe je prilično beskoristan i ostarjel no zbog nepostojanja drugih X-Sabres tunera sem njega i Fulhemknight potrabno ga je koristiti u decku. Ponajbolje 1 kopija ili 2.

images

XX-Saber Fulhelmknight:When an opponent’s monster declares an attack: You can target the attacking monster; negate that attack. This effect can only be used once while this card is face-up on the field. If this card destroys an opponent’s Defense Position monster by battle: You can target 1 Level 4 or lower “X-Saber” monster in your Graveyard; Special Summon it.

Fulhelmknight zasigurno jedan od korisniji X-Saber. Effect koji jednom po krugu negira atk nije uopste loš dok drugi effect daje special i time poboljšava načine za Sinchro summon, uz to je još i tuner što ga čini još korisnijim. Preporučio bih 2 do 3 kopije.

300

XX-Saber Faultroll:Cannot be Normal Summoned/Set. Must be Special Summoned (from your hand) by controlling 2 or more face-up “X-Saber” monsters, and cannot be Special Summoned by other ways. Once per turn: You can target 1 Level 4 or lower “X-Saber” monster in your Graveyard; Special Summon that target.

X-Saber koji je približno koristan u ovom decku. Effect laganog summon kao i drugi effect za sumon iz grave čini Faultroll veoma važnom kartom u decku. Problem karte je njegov level, ali ipak gledajući na ostale X-Sabere Faultroll je iznimna karta. Potrebno koristiti 1 do 2 kopije.

xx-saberragigura036

XX-Saber Ragigura: When this card is Normal Summoned or Special Summoned, you can add 1 “X-Saber” monster from your Graveyard to your hand.

Ragigura je karta koji rijetki koriste a po mom mišljenju trebali bi. Effect kao Monster Raincarnation je jako bitan u ovom decku pošto deck nema raincarnacije. Veoma jednostavan ali i snažam deck koji može biti vrlo jak u kobou sa Faultroll. Potrabna 1 do 2 kopije.

Ostali X-Saberi se veoma rijetko koriste zbog svog slabog effecta ili pak neke druge pojedinosti. X-Sabers:

HA01-EN012

latest

images……………………………………………………..

Spell-Trap

51b7eaw6VKL._SY355_

Gottoms Emergancy Call:If a face-up “X-Saber” monster is on the field: Target 2 “X-Saber” monsters in any Graveyard; Special Summon both to your side of the field.

Call Of The Haounted za ovaj deck…………..2 KOPIJE.

latest

Saber Hole:Activate only while you control a face-up “X-Saber” monster. Negate the Summon of a monster, and destroy it.

Solemn Warning za ovaj deck…..Negiranje summona je veoma jako pa Saber Hole je veoma značajna za ovaj deck. 3 Kopije.

 

Ostali Spellovi i Trapovi nisu dovoljno dobri kako bi se koristili.

GottomsSecondCall-SECE-JP-OP

latest………………………………………………………..

Sinchro

gott

XX-Saber Gottoms: 1 Tuner + 1 or more EARTH monsters
You can Tribute 1 “X-Saber” monster to discard 1 random card from your opponent’s hand.

Gottoms po meni je jedini Sinchro X-Saber koji je vrijedan korišćenja. Effect koji radi strašan loop uz dobar kombo. Po meni Gottoms je legenda ovog decka i kao legenda trebalo bi koristiti 1 kopija xD.

Ostali Sinchro X-Saberi koji nisu dovoljno dobri.

907797

images

HA01-EN025……………………………………………..

To je to za danas u komentar napisite kako vam se svidio blog i šta biste željeli da napisem za sledeći blog. Pozz do sledećeg bloga od mrkveee xD.

3 misli o “X-Saber OR XX-Saber???

  1. Tko god je pisao ovaj članak očito nije previše pazio na satovima hrvatskog.. 🙁

    1. Niti nismo na satu hrvatskog da se mora tolko pazit

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.