Meta Report Part 3-Chaos Dragon

Dobrodošli u treći dio Meta Reporta,a u njemu ćemo proanalizirati jedan veoma zanimljiv deck zvan Chaos Dragon.Ispričavam se što report nije stigao u ponedeljak,ali bio sam jednostavno prezauzet školskim i drugim obvezama.Kao što sam rekao danas vam stižu Chaos Dragoni ili kako bi naši drugari rekli Haos Dragoni.

1.Glavne karte

Ove tri karte koje su izašle u Structure decku:Dragons Collide osnova su ovoga veoma jakoga decka.
Definitivno najvažnija od ove tri karte je Lightpulsar Dragon,LIGHT čudovište levela 6 koji sa 2500 napada ide preko dosta prijetnji,a i njegov effect da se može prizvati iz gravea ako bacite 1 LIGHT i 1 DARK monstera u grave.Zadnji dio effecta radi u odličnoj sinergiji sa Darkflare Dragonom i Red-Eyes Darkness Metal Dragonom jer kada Pulsar napusti field,on može vratiti iz gravea jednog DARK Dragona levela 5 na više nazad na field.Druga karta koja je veoma zanimljiva je taj Darkflare Dragon,on je uglavnom tu zbog swarma i field advantagea kojeg stvara ovaj deck,a i unutra je zbog sinergije koju ima s Pulsarom.Zadnja,ali ne manje bitna karta je Eclipse Wyvern,monster kojeg ćete većinom bacate u grave,a ne na field jer se njegov effect aktivira u graveu te nam omogućava da uzmemo jednog DARK level 7 na više Dragona,banishamo ga,a kada Wyvern ode van igre taj Dragon dolazi vama u ruku,karta također ima odličnu sinergiju u kombinaciji sa Lightpulsarom i Darkflare Dragonom.

3 Darkflare Dragon
3 Lightpulsar Dragon
1 Eclipse Wyvern

2.Staple karte

Drugi dio reporta bi trebale predstavljati staple karte ovoga decka,a one definitivno jesu one standardne koje se igraju u svim deckovima kao Dark Hole,Heavy Storm,Monster Reborn i Mystical Space Typhoon,ali staple karte u ovome decku definitivno jesu i Red Eyes Darkness Metal Dragon te Dark Armed Dragon,kao i Lightning Vortex koji baca potencijalni target za velike zvijeri te čisti protivnički field,a i svaki deck koji igra više od 1-2 darka mora imati Allure of Darkness kao draw power.

1 Heavy Storm
1 Monster Reborn
1 Dark Hole
2 Mystical Space Typhoon
1 Lightning Vortex
1 Dark Armed Dragon
1 Red Eyes Darkness Metal Dragon
1 Allure of Darkness

3.Opcionalne karte

Treći dio bi trebao predstavljati neke opcionalne karte,karte koje neki vole u decku,a neki pak ne vole,definitivno prvi dio tih opcionalnih karata čine Lightsworni,ovaj deck mora trpati puno LIGHT i DARK monstera u grave,a ovaj engine vam omogućava to+omogućava i draw power preko Solar Rechargea.Ja ću napisati engine onako kako sam ih ja testao,ne morate se slagati s tim,znam da neki vole Ehren unutra jer se riješava Zenmainesa i ostalih stall monstera,ali ja je nekako ne volim.

3 Solar Recharge
3 Ryko,Lightsworn Hunter
3 Lyla,Lightsworn Sorceress
1 Jain,Lightsworn Paladin
1 Charge of the Light Brigade

Drugi dio opcionalnih karata jest TGU engine kojega u ovome decku čine dva komada Tour Guidea,Night Assailant te Sangan.Zadnji dio ovoga trećeg dijela reporta su karte kao Dimensional Alchemist koji filtrira deck,Trooper koji također filtrira i daje targete za Pulsara,Darkflarea,DADa,Chaos Sorcerera ili pak Black Luster Soldiera.Onda su tu Chaos Sorcerer i Black Luster Soldier-EOTB koji je definitivno najbolja karta formata i mnogi misle kako bi upravo ona trebala na ban listu.Ovaj dio ćemo završiti s standardnim beštijama koje zaustavljaju OTK vašeg opponenta,a to su Tragoedia i Gorz.

2 Tour Guide from the Underworld
1 Sangan
1 Night Assailant
2 Dimensional Alchemist
2 Card Trooper
1 Chaos Sorcerer
1 Black Luster Soldier-EOTB
1 Gorz
2 Tragoedia

 

4.Tech karte

Zadnji dio reporta bi trebali biti tech izbori,karte koje čine vaš build drugačijim od drugih buildova i koji pokazuju vašu kreativnost,neki su sve više recimo počeli stavljati Pot of Avarice u ovaj build što je dosta zanimljivi dok su drugi uklapali DDR Different Dimension Reincarnation što se također čini zanimljivim techom.Ovdje ću navesti neke techove koji bi bili zanimljivi u ovome decku pa vama na volju uklopite neki u vaš deck,možda vam baš on donese win.

Forribiden Lance
Karta koja viđa dosta igre,uz dosta backrow hatea kojeg danas imamo nije loše igrati 1-2 kopije ovoga u svom decku kako bi zaštitili vašeg Pulsara,BLSa ili nekog drugoga od TTa,Bottomlessa,Mirrora,Prisona i drugih trapica.

Pot of Avarice
Vidio sam da mnogo buildova u ovome formatu igra ovu kartu,nije loša,ali nije po mojem osobnom mišljenju ovdje potrebna jer vama trebaju monsteri u graveu,a ne u decku.

DDR Different Dimension Reincarnation
Karta koja uz cost od bacanja jedne karte iz ruke vraća jednog monstera iz remove zone nazad na field,nije loše ako idete OTKat.

Reasoning
Uff..ova karta budi sjećanja kada se igro Rainbow Dark Dragon Turbo i ostali slatkiši koji rade FTK,dosta dobra karta koja će vam lako napuniti grave monsterima.

Treacherous Trap Hole
Znam da su mnogi ljudi pobornici ovoga decka da ne igra trapove,ali ako već ne igrate trapova ova karta će sigurno koristiti,može ubiti vašeg opponenta.

Hand Trapovi(D.D Crow,Veiler,Maxx „C“)
Znam da Zvonko nakon side deckanja igra 7-8 hand trapova,xD.Dobri su u formatu koji voli special summon i effecte,a i popularna vrana može micati targete za Wind-Up Rata i ostalu bagru.

Ima još pregršt techova koje možete uklopiti unutra,a na vama je da se odlučite koje ćete igrati.

5.Poanta decka

Poanta decka je više-manje jasna.Utrpati što prije dosta targeta za velike beštije,naswarmati field s njima i pobijediti.Eh,kad bi tako bilo jednostavno,ali morate biti oprezni,jedan missplay kada recimo okotite field,a protivnik odigra Dark Hole može biti poguban po vas,stoga pamet u glavu,krenite u OTK kada imate siguran prolaz.Za kraj jedna decklista koju sam ja testao,a vi ju možete prilagoditi sebi.

Monsters:29
3 Lightpulsar Dragon
3 Darkflare Dragon
1 Eclipse Wyvern
2 Card Trooper
2 Dimensional Alchemist
2 Tragoedia
1 Gorz
3 Lyla
3 Ryko
1 Jain
1 Chaos Sorcerer
1 Black Luster Soldier-EOTB
1 Red Eyes Darkness Metal Dragon
1 Dark Armed Dragon
1 Night Assailant
1 Sangan
2 Tour Guide from the Underworld

Spells:
1 Dark Hole
1 Monster Reborn
1 Heavy Storm
2 Mystical Space Typhoon
1 Lightning Vortex
3 Solar Recharge
1 Charge of the Light Brigade
1 Allure of Darkness

Pozdravljam vas do idućega tjedna kada ću vam izanalizirati Agente ili kako ih neki popularno zovu HEgenti.

Jedna misao o “Meta Report Part 3-Chaos Dragon

  1. ako pišeš o dragonima, piši nešto značajno, svi znamo kako deck izgleda i efekte svih karata. Piši o nečemu što ne znamo, side deck opcijama, strategijama, match upovima….cilj članka je zaintersirat čitatelja, da nauči nešto, navest ga na razmišljanje. Ovo bi bilo ok da je to fire structure deck koji je prije 2 dana došao u prodaju, ali za deck star godinu-dvije ovo je čisti promašaj.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.