Madolche – druga strana slastica

Pozdrav svima, danas ćemo vam predstaviti deck kojeg smo analizirali na našem Facebook siteu Yugioh Hrvatska. Napraviti ćemo više-manje sve kao i u periodu 23.11.-30.11.2014. pred dva tjedna kada je sve to nastalo brzo i jednostavno, pročitajte…

Vrijeme je za dvije najomiljenije Spell karte, to su “Madolche Chateau” i “Madolche Ticket”. Jesu li foilane karte bolje nego Common? Ma nisu jer su ove obje Commonice iz već spominatih setova, ovo je naš prvi deck do sada kojeg obrađujemo da ima vlastitu igrivu FIELD Spell kartu! Uspjeh budući da se najčešće Fieldovi rade kao neigrive i nepotrebne karte, ova je genijalna iz sva TRI effecta: 1 ) + 500 ATK/DEF, 2 ) Shuffle all in your deck, 3 ) umjesto u deck, u ruku ( ono o čemu smo pričali kod Puddingcessa ), a najoriginalniji je taj posljednji koji vas tjera na to da ne možete izgubiti jer uvijek imate neku soluciju u ruci. Drugo što vidite je Ticket i možda još bolje od ove prve… Što reći? Genijalan add/special summon iz decka SVAKI turn! Na njoj se nalazi gospođa koja prima pismo od lokalne slastičarnice u kojoj joj se piše o narudžbi novih kolača iz tvornice Chateau. Zašto su nam važne ove karte doznajte uskoro s novim Madolche monsterima!

 

COTW ovog tjedna je “Madolche Queen Tiaramisu”. Ovaj tjedan prosinca ćemo začiniti uz malo slatkih delicija. Na redu su ponovno vraćeni “Madolchi”! Deck koji je bezvremenski krenuo je prije dvije godine iz boostera “Return of the Duelist”. Za početak ovu princezu na kolačima prizivamo s dva level 4 Madolcha, ali još se ne zamarajmo kako, s čim i gdje, effect nas sada zanima shuffle 2 protivnikove karte Što više za reći nego jedan od najzanimljivijih Xyz monstera te i deckova uopće.

Sad nas čekaju “Madolche Anjelly” i “Madolche Hootcake”. Oni potječu iz JOTL-a i LTGY-a što znači da su izašli nešto kasnije. U super su dvostrukom combu, npr. Mew — SS Anjelly — SS Hoot — SS Messen ( add Ticket ) — XS ??? — SS Messen ili ??? i onda 2 lv 4 Madolche=Tiaramisu! Pogodite te upitnike jer to su karte o kojima pričamo uskoro… Oni djeluju zajedno jer kada igrate Anjellya prizovete iz decka Hootcake pa imate monster +1, pa van Anjelly i jedan pošten monster iz decka +2. Mewfuille je tu odličan ili s Ticketom kojeg možete uzeti ( +Hootcake je Beast! ), a Anjelly Fairy ( Ticketov grandiozan effect ), leveli 4:3. Puno smo vam informacija dali, ali ovaj deck uvijek ima neki smjer prema kojem treba krenuti, pa je to tako. Gladna sova i uvijek željno slatkiša dijete su nam još jedan korak u upoznavanju decka. Naravno da ove karte nećemo zaboraviti, nadovezati ćemo se uz one upitnike gore koje morate pogoditi!

Vrijeme je za još jednu genijalnu kombinaciju. To su mačkica i poštar, odnosno “Madolche Mewfeuille” i “Madolche Messengelato”. Mewfeuille je glavni pomoćnik za Special Summon i kada nemate što za uzeti sa vješticom, a imate nešto pošteno u ruci, onda uvijek uzmite nju. Istina je da se ne poklapa sa pojedinim monsterima ( ali u idućem ćemo koraku/koracima vidjeti zašto je dobro da je lv 3 ). Kako samo ne dobije šećernu bolest od toliko kolača? Nećemo puno, ako igrate taj deck/ćete igrati, onda ćete ovu kartu puno cijeniti unatoč njezinih 500 ATK-a ( +možda 500 ). Messengelato ili neki sladoledni poštar je pravi as u rukavu ovog decka. Vidljiva je ta genijalna kombinacija između ove dvije karte, uvijek ih je dobro imati oboje i onda pak birate Chateau ili Ticket ( ili možda nešto treće ako te neophodne karte već imate ). Messengelata ćemo zato jer je takav specijalno prizivati čak iz decka ( onaj specifičan effect Ticketa ) ili s još nekim kartama ( uskoro ).

Kao i većina deckova i ovaj deck ima svoje Counter Trap karte, ovdje su to “Madolche Nights” i “Madolche Tea Break”. Nights je daleko kvalitetniji effectom ( stoga je i Super Rare ), a kao i sve Counter Trap karte nešto negiraju. Nights: Monsterove effecte, a Tea Break: Spell/Trap kartu i vraća je u ruku. Je li taj dio effecta “vraća tu kartu u ruku” toliko loš. Postoje karte koje mogu nešto spaciti ONCE ( jednom ) ili imamo karte koje zahtijevaju neki cost pa se možda neće moći dvaput odigrati. Obje imaju onaj bonus effect ako je na polju naša “Madolche Puddingcess”. Razmišljate kada ju stavljate u deck da vam se može posrećiti da iz nekog načina kontrolirate baš nju. U Nightsu se nalaze igračke tijekom noći, a Tea Break predstavlja party ovih gladnih “Madolchea”.

Idemo se malo odmaknuti od standardnih Madolchea do “M-X-Saber Invoker”. Možda spada u neki drugi archtype monstera, ali je pun pogodak za ovaj deck. Izašao je nekoliko boostera prije nego Madolchei ( Order of Chaos ). Za njega su potrebna bilo koja 2 lv 3 Madolchea ( tu imamo izbora: Mewfeuille, Hootcake, Cruffsant 1/2 itd. ) On poziva jednog vojnika iz decka ( imamo samo dva moguća: Messengelato i Chouxvailer – uskoro slika ). Praktičan je jer dolazi iz Extra decka i donosi nam tog bonus monstera, npr. Mewfuille — Anjelly ( tribute ) — Hootcake ( effect ) — Messengelato ( add Spell/Trap ) — Mewfuille+Hootcake ( M-X-Saber Invoker=Effect ) — Chouxvalier — Choux+Messen ( Tiaramisu ) — detach ( 1 ), Madolche od prijašnjeg detacha ( +1 )=2 monstera; Chateau [ u hand ] i dvije protivnikove karte u deck, nadamo se da ste razumijeli ovu jednostavnost taktike uz SAMO DVIJE KARTE U RUCI! Jedino što mu manjka ATK-a, ali što se može…

I CRUFFSSANT…

Madolche deck lista ( 40 karata )

MONSTERS ( 18 ):
3 Madolche Anjelly
1 Madolche Butlerusk
1 Madolche Chouxvalier
1 Madolche Cruffssant
3 Madolche Hootcake
2 Madolche Magileine
3 Madolche Messengelato
3 Madolche Mewfeuille
1 Madolche Puddingcess

SPELLS ( 11 ):
2 Double Summon
3 Madolche Chateau 
3 Madolche Ticket
3 Mystical Space Typhoon 

TRAPS ( 11 ):
1 Bottomless Trap Hole
1 Compulsory Evacuation Device 
3 Madolche Nights
2 Madolche Tea Break 
1 Madolchepalooza
1 Phoenix Wing Wind Blast 
1 Solemn Warning 
1 Torrential Tribute 

EXTRA DECK ( 15 ):
1 Castel, the Skyblaster Musketeer 
1 Dante, Traveler of the Burning Abyss
1 Diamond Dire Wolf
1 Evilswarm Exciton Knight 
1 Gagaga Cowboy 
1 Leviair the Sea Dragon 
2 M-X-Saber Invoker
3 Madolche Queen Tiaramisu
1 Maestroke the Symphony Djinn
1 Number 101: Silent Honor ARK
1 Number 50: Blackship of Corn
1 Wind-Up Zenmaines

 http://imgur.com/IDBmQH0 Slikovna lista ovdje — posjetite nas i pratite na: https://www.facebook.com/pages/Yugioh-Hrvatska/512591305543461?ref=tn_tnmn ( ovoga tjedna analiziramo Zombije ), budite s nama svugdje, nadamo se da ćemo prebaciti još neke reviewe, ali sve na našoj Facebook stranici 🙂

2 misli o “Madolche – druga strana slastica

  1. Jesi ti ikad igrao Madolche? Ili samo na blef pišeš sve ovo, jer ovo je katastrofa.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.