‘The New Challengers: Super Edition’ explained

TNC SE

 Nedavno je u Hrvatsku stigla nova vrsta proizvoda u obliku The New Challengers: Super Edition. Da, Super Edition, ne Special. Jedina razlika je u promo kartama. Dok bi se u Special Editionu uz 3 boostera iz edicije moglo dobiti jednu od dvije super rare promo karte, obično dvije jako popularne u meti prije nekoliko mjeseci, u Super Editionu se uz 3 boostera može dobiti jedna od 14 super rare karata, a te karte nisu posebno birane, nego se radi o onim kartama koje se mogu kao super rare već dobiti u boosteru. Što to znači? Pa, stare tražene karte će dobivati manje reprintova sad kad su Special Editioni službeno stali s proizvodnjom, što možda i nije najbolja vijest, ali (!) sada se zapravo lakše mogu dobiti fsuper rare karte iz edicije. Koliko vidim, u Carta Magici proizvod košta 120 kuna, što znači da plaćate 15 kuna za foilicu. Ovisno o tome što pullate, može vam se jako isplatiti, pa prođimo kroz karte i ocijenimo isplativost.

NECH-ENS01 Lancephorhynchus

01

Kako učiniti kartu bezvrijednom? Daj je svakom. Ova karta je bila promo karta na sneak peek turnirima, a ničime se ne nameće kao dobra karta. Pendulum efekt je piercing damage za normal monstere, što nije od prevelike koristi, nema monster efekt i pendulum scale je u redu, ali karta svejedno nije korisna za većinu deckova. <$1 (6 kn)/kom. Loš pull.

NECH-ENS02 Edge Imp Sabres

02

Core karta za Fluffal deck i njihove Frightfur fuzije sa upgradeanim Plaguespreader Zombie efektom. Zanimljivo je što je prošla cenzuru prije nego što je stigla u TCG i to nevjerojatno nepotrebnu cenzuru – oštrice škara skriva bljesak svjetlosti. Sad malo izgleda kao lightsaber, zar ne? Strikezone procjenjuje ovu kartu na $2.60, što je otprilike 15 kuna, pa je dobar pull.

 

NECH-ENS03 Qliphort Carrier

03

Jedna od dvije Qliphort super rare karte, korisna za deck, ljudi je igraju na 3 uglavnom, to se možda promijeni kad stignu novi Qliphort supportovi u Secrets of Eternity. Za sada je procijenjena na nešto manje od $2, što je 12 kn, pa je skoro savršeno isplativ pull.

NECH-ENS04 Qliphort Helix

04

Drugi Qliphort ovdje, suprotna stvar Carrieru, od efekta do pendulum scalea, oblik i ime su referenca na dvostruku DNA spiralu (eng. helix). Sa vrijednošću nešto manjom od $3, odnosno 18 kn, jedan je od najboljih pullova.

NECH-ENS05 Taotie, Shadow of the Yang Zing

05

Nije među omiljenim Yang Zingovima i vrijedi ~10 kuna, nije baš najbolji pull. I za sve one koji to još uvijek ne shvaćaju, Yang Zingovi nisu dragoni, oni su novi monster type koji se zove wyrm. Radi se o nekakvim hibridima zmajeva i duhova, što zvuči puno bolje na engleskom jeziku.

NECH-ENS06 Machina Megaform

06

Koliko sam shvatio, može raditi u nekim varijacijama Machina deckova, ali banishanje Fortressa nije uvijek poželjno. Vrijedi $1, nije dobar pull.

NECH-ENS07 Rescue Hamster

07

Novi rescue monster, meni ni izbliza sladak kao Cat ili Rabbit, ali i dalje ok. Pendulum efekt mu radi kao tražilica, ali je korisnost upitna. Imam osjećaj da će mu cijena (trenutno $2) skočiti kada izađu prvi pendulum monsteri s različitim pendulum scaleovima, jer će onda zapravo omogućiti masivno summonanje sa dvije iste pendulum karte. Trenutno je dobar pull, ali mislim da će, i naglašavam da se radi tek o mom mišljenju, kasnije postati još bolji i vjerojatno će biti još jedan Rescue monster koji je završio na limited/forbidden listi.

NECH-ENS08 First of the Dragons

08

Fora fusion monster s jednostavnim uvjetima prizivanja (Poly + Rabbit) kojeg se s polja može maknuti samo sa s/t kartama. Nije najkorisniji i ne znam bi li ga ijedan deck uopće igrao, ali vrijedi $1.60 što ga stavlja u prosječne pullove.

NECH-ENS09 Herald of the Arc Light

09

Cutesy monster koji smeta mill/discard kartama, može negirati spell/trap i pomaže Ritual monsterima, a oni bi, kad izađu Nekrozi, mogli preplaviti metu. Cijeni se na oko $3, pa je jedan od boljih pullova.

NECH-ENS10 1st Movement Solo

10

Support spell za Melodius archetype, karta vrijedi $1, te je jedan od lošijih pullova ako ne igrate deck.

NECH-ENS11 El Shaddoll Fusion

11

Quick spell Polymerization za Shaddolle, trenutno daleko najvrjednija promo karta dostupna u ovom Super Editionu jer se radi o popularnom i jakom archetypeu. Super rare iz boostera vrijedi $14 (85 kn), tako da je ovo dobar pull, čak i ako vas Shaddolli ni najmanje ne zanimaju, jer može osigurati dobre tradeove.

NECH-ENS12 Fire Lake of the Burning Abyss

12

Destruktivna karta za Burning Abysse koja lako pretvori trade u 1 za 3, jer BA monsteri dobiju efekt kada su poslani u groblje. Tražena je karta, vrijedi ~$7, pa je drugi najbolji pull u Super Editionu.

NECH-ENS13 Number 39: Utopia Beyond

13

Još jedan Utopia monster s dosta jakim efektom. Ne znam planira li ga itko igrati, ali vrijedi $2, pa je u redu pull.

NECH-ENS14 CXyz Barian Hope

14

Jako kompliciran summoning efekt i sve u svemu karta nije vrijedna igre osim u (extra) decku sastavljenom oko Number monstera. Tehnički, dio je Number archetypea, pa ako ste kolekcionar nemojte ovo izostaviti. Vrijedi mrvicu više od $1.

I to je to, sada znate što se promijenilo sa Super Editionom i koje je promo karte najbolje pullati. Planiram ovo pretvoriti u seriju članaka koji prate releaseove Super Editiona. Iako sljedeći izlazi tek s edicijom Secrets of Eternity, poznate su neke super rare karte koje će vjerojatno biti promo u Super Editionu, a listu karata potvrđenih za TCG, u ovom trenutku jako kratku, možete vidjeti ovdje.

Source za cijene u dolarima: www.strikezoneonline.com. Karte se kod nas mogu drugačije cijeniti, oprezno s tradeanjem.

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

Jedna misao o “‘The New Challengers: Super Edition’ explained

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.