Ultimate God: Unleash the Dragons

Pozdrav i dobrodošli u kombinirani deck profile i COTW. Sounds weird ali razlog tome je da se radi o blogu o točno određenoj karti i decku u kojem je zasada možemo najbolje iskoristiti. Uživajte u ultimate Synchro monsteru: Ultimaya Tzolk’in

(This card is always treated as a Level 12 monster.)
Cannot be Synchro Summoned. Must be Special Summoned (from your Extra Deck) by sending 1 Level 5 or higher Tuner monster and 1 Level 5 or higher non-Tuner monster you control with the same Level to the Graveyard, and cannot be Special Summoned by other ways. Once per turn, when a Spell/Trap Card(s) is Set on your side of the field (except during the Damage Step): You can Special Summon 1 “Power Tool” Synchro Monster or 1 Level 7 or 8 Dragon-Type Synchro Monster from your Extra Deck. While you control another Synchro Monster, this card cannot be targeted with effects or for attacks.

Ultimaya je pravi Synchro ruler koji je izdan kao V-JUMP promo karta u Ultra Rare izdanju. Tko zna kada je možemo očekivati kod nas ali karta je toliko moćna da nisam mogao a da ne napišem blog o njoj.

Ultimaya predstavlja Ultimate God pradavno stvorenje čija se moć može osloboditi samo ako se u duelu porazi onog tko je njega porazio. Ime stvorenja dolazi od Ultimaya organizacije/pokreta/filozofije iskreno ni sam ne znam što je ovo ali izgleda kao neka prosvjetiteljska teorija i riječi Tzolk’in očito koja ima svoje mjesto u Majanskom kalendaru. Zanimljivo je i što Konami printa monstere bez izravno vidljivog levela/ranka kao što je bio Number F0: Future Hope iako Ultimaya je potpuna suprotnost od njega. Ultimaya je DARK Synchro Monster s effectom koji je tretira kao level 12 dok je Future Hope Light Xyz Monster s effectom koji ga tretira kao Rank 1. Svakako su zabavne ove karte “bez” levela/ranka.

Prijeđimo na ono najvažnije: effect. Kao što sam već spomenuo Ultimayin Condition Effect je uvijek tretira kao level 12 Monstera. No big deal, ne znači nam to puno. Uvjeti za Summon su ipak ono što određuje u kojim deckovima se može i ne može igrati (Naravno može se igrati u svakom Decku ali neće je nitko koristiti u npr. Qliphortima). Ultimayu ne prizivamo Synchro Summonom već Special time da pošaljemo jednog level 5 ili većeg Tuner monstera i 1 level 5 ili većeg ne-tuner monstera s naše strane polja s tim da oni imaju jednake levele. Huh, zvuči teško zar ne? Pa prijeđimo karte odnosno deckove u kojima se Ultimaya najbolje uklapa.

 1. Ultimaya Hieratic
  Hand bi vam trebao sadržavati: Hieratic Dragon of Tefnuit, Hieratic Dragon of Eset, Labradorite Dragon u decku.
  Monster na protivničkoj strani polja.
  SS Tefnuit –> Tribute Tefnuita za Summon Eseta –> Tifnuitov effect i SS Labradoritea –> Effect Eseta da poprimi jednak level kao Labradorite –> Ultimaya Tzolk’in
  OR
  Hand: Hieratic Dragon of Tefnuit, Hieratic Dragon of Su, Labradorite Dragon i čudovište kod protivnika. Princip je isti uz razlika da Sua Special Summonamo za razliku od Eseta. Kod Hieratica postoji još načina za Ultimayu ali ovi mi se čine najjednostavnijim. Naravno bit je da u svakom handu imamo Spell/Trap kartu koju možemo setati kako bi iskoristili Ultimayin effect a to bar nebi trebao biti problem. 
 2. Qucikdraw Synchro(n)
  Naravno da je možemo odlično iskoristiti u decku koji se bazira na spammanju Synchro Monsterima i velika prednost je u Qucikdraw Synchronu. Njegov effect koji nas ograničava koje Synchro Monstere možemo prizvati u ovom slučaju ne vrijedi jer Ultimayu ne Synchro Summonamo. Eventualno jedini problem na kojeg možemo naići je odakle nam level 5 ne-tuner (Jer nije čest u ovom decku) ili ako radimo deck baziran samo na Ultimayi: kojeg level 5 koristiti? Zasada je najbolje koristiti Cyber Dragona, The Trickyja ili oslabljeni Artifact engine. Netrebam puno objašnjavati oko ovog: SS Qucikdrawa vlastitim effectom i zatim Trickyja jednako tako OR Cyber Dragon i zatim Qucikdraw –> Ultimaya Tzolk’in
 3. T.G. Ultimaya
  Ovaj od svih zahtjeva najviše resursa ali ima i velike pluseve.
  Početni Hand: T.G. Striker, T.G. Warwolf, T.G. Catapult Cannon, T.G. Jet Falcon
  Extra Deck: T.G. Hyper Librarian (?), T.G. Wonder Magician
  Monster na protivničkoj strani polja.
  SS Striker –> Chain Warfwolf effect da bi i njega SS –> Normal Summon Catapult –> Catapult Effect da bi prizvali Jet Falcona –> Synchro Striker i Warwolf u Hyper Librariana –> Synchro Catapult i Jet Falcona u Wonder Magiciana –> Special Summon Ultimaya Tzolkin. 
  Nakon sveg tog u ovome imamo eventualna 3 plusa: Jet Falconov effect će nanijeti 500 štete protivniku, Hyper Librarian nam vuče kartu zbog svog effecta i možemo iskoristiti Magiciana da bi uništili jednu Spell/Trap kartu. 

Ima još dosta načina kako prizvati Ultimayu ali ovi su najjednostavniji uz iznimku T.G. koji zahtjeva više karti u handu. Možemo je čak prizvati u  Burning Abyss decku uz Tannhauser Gate. Igrajte se 🙂

Najvažniji dio Ultimayinog Effecta je onaj koji nam omogućuje doslovno besplatan priziv Synchro Monstera. Sve što trebamo napraviti je da setamo Spell/Trap kartu i zatim možemo SS Power Tool Dragona ili nekog drugog level 7 ili level 8 Synchro Dragon-type Monstera. Evo par izbora za Ultimayu: Stardust Spark Dragon, Stardust Dragon, Black Rose Dragon, Black Rose Moonlight Dragon, Beelze of the Diabolic Dragons… Ukoliko bilo koje čudovište prizoveme Ultimayom ono nije tretirano kao prizvano Synchro Summonom te nemožemo iskoristiti njegov effect ukoliko piše “When this card is Synchro Summoned…”. 
Konami je dao i zaštitu Ultimayu tako da naš trud nebude lagano uništen te sve dok imamo drugog Synchro Monstera protivnik je nemože targetati effectima ili odrediti kao metu za napad. U situaciji kada imamo 2 Ultimaye na polju protivnik nijednu nemože targetati/napasti ali nažalost ih može uništiti uz oslobođene s lanaca Dark Hole i Raigeki. 

Ultimaya Hieratic Decklist:

3x Hieratic Dragon of Tefnuit
3x Hieratic Dragon of Su
3x Hieratic Dragon of Eset
2x Labradorite Dragon
2x Tongue Twister OR xx Hieratic Dragon of Nebthet
3x Cardcar D
2x Maxx “C”
1x Blaster, Dragon Ruler of Infernos
1x Tidal, Dragon Ruler of Waterfalls
1x Tempest, Dragon Ruler of Storms
1x Redox, Dragon Ruler of Boulders
1x Black Luster Soldier – Envoy of the Beginning3x Pot of Duality

2x Hieratic Seal of Convocotion
2x Forbidden Lance
2x Mystical Space Typhoon
1x Raigeki
1x Snatch Steal
1x Soul Charge

3x Reckless Greed
2x Call of the Haunted

2x Ultimaya Tzolkin
1x Beelze of the Diabolic Dragons
1x Michael, the Arch-Lightsworn
1x Stardust Spark Dragon
1x Black Rose Moonlight Dragon
1x Hot Red Dragon Archfiend
2x Star Eater
2x Hieratic Dragon King of Atum
1x Number 61: Volcasaurus
1x Constellar Ptolemy M7
1x Number 11: Big Eye i/ili Mecha Phantom Beast Dracossack
1x Gaia Dragon, the Thunder Charger

Enjoy, rate, comment… 🙂

 

2 misli o “Ultimate God: Unleash the Dragons

 1. Dobar blog, mozda da si jos spomenuo kombinaciju sa Scrap-Iron Scarecrowom koja je bolesna. On napadne, negateas napad, trap se ponovo seta i dobis besplatnog synchroa…

 2. ima nova spel karta odbacis jednog monstera zatim targetas 2 monstera na fieldu i onda oba postaju levels kao level odbacenog monstera to je lahko
  a da jedina mana mu je sto ne upravlja napadackim i li odbrambenim bodovima

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.