Rasprava: Fire i Ice Hand

Pozdrav svim čitateljima! Nakon prošlog bloga “Primal Origin: Deluxe Edition” odlučio sam napisati novi. Ovoga puta ću nešto napisati o novim kartama Fire i Ice Hand te ću vama dati na red da se raspravljate o njima.

Fire Hand 

“When this card in your possession is destroyed by your opponent’s card (either by battle, or by card effect) and sent to your Graveyard: You can target 1 monster they control; destroy that target, then you can Special Summon 1 “Ice Hand” from your Deck.” 

Ice Hand 

“When this card in your possession is destroyed by your opponent’s card (either by battle, or by card effect) and sent to your Graveyard: You can target 1 Spell/Trap Card they control; destroy that target, then you can Special Summon 1 “Fire Hand” from your Deck.”

Znači, ruke su praktički iste, samo Fire Hand kada je uništen ubija čudovište,a Ice Hand uništava Spell ili Trap kartu. Ice i Fire Hand su doslovno neuništivi,no postoji više načina kako ih “neutralizirati”. 

Prvo ćemo reći prednosti ruku. Kao prvo,Fire i Ice Hand formiraju lanac uništavanja Spell,Trap karti te čudovišta osim ako ih se ne zaustavi. Kao drugo, Fire i Ice Hand se mogu “zaletiti” u protivničko čudovište koje ima više napadačkih bodova te se pritom uništava i aktiviraju svoje efekte. Treće, ako imate neku od Ruku licem prema gore,vaš protivnik možda neće aktivirati karte poput “Mirror Force”. Četvrto, Ice Hand nemože biti uništen od “Bottomless Trap Hole”. Ima tu još puno prednosti,ali neću sve navesti. 

Kako zaustaviti ruke? Ruke se mogu zaustaviti lagano kartama poput “Dimensional Prison” ili “Bottomless Trap Hole”. Naime,možda Bottomless Trap Hole uništava kartu koju označuje,ali Ruke moraju biti poslane u groblje kako bi aktivirali svoj efekt,a Bottomless u drugom djelu svoga efekta kartu izbacuje van igre umjesto da je pošalje u groblje.

Gdje igrati Ruke? Fire i Ice Hand mogu biti smješteni u gotovo bilo koji deck u današnjoj meti,a posebno dobro idu u deckove s malo čudovišta. Jedna od popularnih kombinacija s rukama je H.A.T. ili šešir; to je kombinacija Hands-Artifacts-Traptrix proizvoda. 

To bi bilo to, idući blog će najvjerovatnije biti deck profile.

Do idućeg puta,pozdrav!

lukaalonso

7 misli o “Rasprava: Fire i Ice Hand

  1. Nekako se cini da si mislio puno toga, a rekao veoma malo. Za sljedeci put se potrudi malo opsirnije opisat sto god da opisujes. Bolje ti je napisat jedan super opsiran blog nego 3 mala i kratka.

  2. OpetJa – Da,imao sam oko 600 riječi u prvome blogu ali se blog nije sejvao,tako da sam sve šta sam smislio zaboravio pa sam krenuo opet.

    Kaiba – Budem možda deck profile napravio za par tjedana opisao HAT – ali sjeti se ovo nije deck profile nego rasprava…

    Mudrac – Hvala,ispravljeno!

  3. Savjet samo kako da ti se ne briše ono što si napisao, tj. da ti se sačuva. Napiši sve u Wordu ili Notepadu. Ako pišeš u Wordu, kopiraj tekst iz Worda u Notepad pa onda taj tekst ovdje u bloger. U blogeru napraviš zadnje izmjene poput boldiranja i označavanja paragrafa i to je to. Tako ti je najsigurnije da će ti tekst ostati sačuvan.
    Što se samog teksta tiče, ideja je vrlo dobra, karte su aktualne (koliko sam uspio malo pohvatati igru u zadnjih par dana) i vidi se da znaš o čemu pišeš, jedino možda da si malo opširnije i kvalitetnije opisao karte. Imaš dobru ideju: zašto su dobre te karte, kako igrati protiv njih, u kojem decku igrati ih… Proširi to, malo pripazi na izražavanje, tj. da se bolje i više gramatički izražavaš i tekstovi će ti ubuduće biti sve bolji i bolji. Nadam se da ćeš ovo shvatiti kao savjet, a ne kao kritiku. Vidi se da si se potrudio i lijepo je vidjeti da netko ponovo počinje pisati članke za stranicu. 🙂

  4. Kiryu hvala na komentaru,budem se potrudio a sutra dolazi vijest i deck profile u jednome tako da se nadam da će vam se sviđati 😀 budem u Wordu samo pisao,jer nemam Notepad (Ako imam ne znam gdje je xD). Uglavnom hvala na ostavljenom komentaru 😀

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.