Naturia Beast

Danas ću pričati o jednoj dosta staroj karti. Jednom od Synchro monstera iz Naturia archetypea, Naturia Beastu. Trenutno je u tijeku format u kojem su spellovi jako bitni za pola tier 1 deckova. (Shaddolls, Qliphorts & Heroes) I kad im prizovemo Beasta ne mogu puno.

300px-NaturiaBeast-LC5D-EN-UR-1E

 

1 EARTH Tuner + 1 or more non-Tuner EARTH monsters
During either player’s turn, when a Spell Card is activated: You can send the top 2 cards of your Deck to the Graveyard; negate the activation, and if you do, destroy it. This card must be face-up on the field to activate and to resolve this effect.

Traži jednog EARTH tunera i jednog ili više EARTH non-tunera. To je relativno lako u svim EARTH based deckovima. Ima solidnih 2200 napada za jednog level 5 monstera. Najbitniji je effekt koji poništava Spellove i uništava ih za cijenu millanja 2 karte. Trenutno je popularna side kombinacija 3 Emergency Teleporta i 1 Re-Covera da brzo dobijemo tunera kojeg koristimo za Synchro summon sa jednim od Normal Summoned Qli monstera i zaključamo protivnika. 

Naturia Beast može biti winning condition protiv Qliphorta jer ne mogu igrat Scales niti Saqlifice dok Shaddolli imaju Squamatu i Dragona koje mogu setati, ali svejedno ne mogu koristiti Fusion Spells. Hero-i ne mogu prizivati Fusion monstere, ali svejedno mogu prizivati XYZ monstere, što može biti problem za Beasta. Za nekih 2 tjedna dolazi i Nekroz archetype koji će napraviti impakt u meti. Oni nemaju niti jedan izlaz protiv Naturia Beasta jer ne igraju trapove osim možda Royal Decree-a i ne mogu prizivati Ritual Monstere, a ostali monsteri koje mogu prizvati Normal Summonom nemaju dovoljno napada da prijeđu preko njega. Manju/Senju imaju po 1400, a Denko Sekka 1700. 

Cijena karte je relativno niska svega 3$ za Super Rare verziju.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.