Cotw: Ties of the Brethren – zakon braće

Prije dva dana objavio sam osvrt i svoje razmišljanje o proizvodu Legendary Decks II i tada sam spomenuo jednu kartu koja se po prvi puta javlja u TCG-u baš u tom proizvodu. Dakako, ukoliko ste pročitali članak, znat ćete da je riječ o karti Ties of the Brethren. U prvom anime serijalu ovu je kartu koristio Yugi u zadnjem duelu protiv Yamija kako bi s Green Gadgetom na polju prizvao Red Gadgeta i Yellow Gadgeta i tako učinio da Stronghold the Moving Fortress dobije 3000 napada svojim efektom. No da ne bi bilo samo pusto pričanje o karti, prvo trebamo vidjeti što radi kako bismo je analizirali.

Ties of the BrethrenTies of the Brethren
Normal Spell Card

Pay 2000 LP, then target 1 Level 4 or lower monster you control; for the rest of this turn after this card resolves, you cannot Special Summon monsters, also Special Summon 2 monsters from your Deck, with the same Type, Attribute, and Level as that monster, but with different names from each other and that monster. You cannot conduct your Battle Phase the turn you activate this card.

Ok, to je puno teksta, da malo to podijelimo na nekoliko dijelova da vidimo o čemu je tu zapravo riječ. Prvo, da bismo aktivirali kartu, moramo platiti 2000 bodova. To je podosta, očito mora karta nešto dobro raditi. Uz taj cost, imamo i restrikciju da ne možemo uopće započeti Battle fazu taj potez. Ako smo započeli igru prvi, taj nam dio nije uopće ni relevantan. Za to dobijemo još dva level 4 ili manje monstera koji dijele level, atribut i tip s jednim od monstera na našoj strani polja. I da, ne možemo više specijalno prizivati čudovišta taj potez. To je pomalo neobično specifično, zar ne?

Koa'ki Meiru GuardianJedan od deckova u kojem će ova karta zasjati jest Rock Stun. Za one koji ne znaju, Rock Stun je deck koji koristi Koa’ki Meiru arhetip kako bi napravio veliku opresiju protivniku. S kartama poput Koa’ki Meiru Guardian, Koa’ki Meiru Wall i Koa’ki Meiru Sandman ne da protivniku da odigra efekte svojih karata. Uz pokoji tech choice poput Fossil Dyna Pachycephalo, ne dopušta niti Special Summon. Sve navedene karte istog su tipa, levela i atributa, odnosno Rock-type, level 4 i EARTH tako da ova karta idealno pripada u deck. Postavlja ga u novu brzinu i s floodgate kartama poput Rivarly of Warlods i njoj sličnim, ovaj deck može biti poprilično opasan ako ne pazite što radite. Skoro sve karte za ovaj deck su jeftine pa je prilično dostupan ako se odlučite igrati neki Control deck.

Bujin YamatoJoš jedan stariji deck u kojem bi ova karta mogla pokazati velike koristi jest Bujin. Bujin Yamato, Mikazuchi i Hirume (i Arasuda, ako ga igrate) su Beast-Warrior, Level 4 i LIGHT čudovišta. Bujin je zanimljiv arhetip jer koristi poprilično puno arhetipskih karata kako bi zaštitili svoja Beast-Warrior čudovišta. Tu su Honest-like efekti s kartama poput Bujingi Crane, a Bujingi Hare i Bujingi Turtle brane ih iz groblja. U End fazi ćete Bujin Yamatom uzeti Bujin čudovište iz decka te jednu kartu iz ruke izbaciti u groblje, a Mikazuchi će vam donijeti jednu Bujin spell ili trap kartu kada je Bujin poslan iz ruke u groblje. Ta karta će biti Bujincarnation, naravno. Čak i ako se protivnik riješi sva tri čudovišta koja ste prizvali s Ties of the Brethren, imate u ruci Bujincarnation da napravite Bujin Xyz čudovište i time još zapaprite protivniku. Ties of the Brethren u ovom je decku, kao i u Rock Stunu, skoro pa must-have.

Nešto noviji deck u kojem ova karta može zasjati jest Satellarknight. Satellarknight Deneb duša je i tijelo tog decka i većina playeva bit će vam da iskoristite tu kartu maksimalno. Jedan od poteza koji bi vam ova karta mogla donijeti jest da imate na polju bilo kojeg Satellaknighta, aktivirate Ties of the Brethren i završite potez sa Satellarknight Deneb i Satellarknight Unukalhai na polju s još jednim Satellarknightom i nekoliko Face-Down karata. Idealno bi bilo da ste s Unukalhaijem bacili u groblje još jednu kopiju Deneba, a s onom kopijom Deneba na polju dodali Satellarknight Altaira i time imali osigurani Xyz summon idući potez. Ako ste imali Call of the Haunted Face-down, u End fazi možete dodatno tražiti Satellarknight čudovište prizivajući Deneba tom kartom. Ovo je isto više control orijentirani deck, baš poput Rock Stuna i Bujina, a idući deck koji ću predstaviti isto je Control pa možete zaključiti i sami u kakvim deckovima će ova karta vidjeti najviše igre.

Zadnji deck u kojem ova karta odlično funkcionira ostavio sam za kraj. Naravno, radi se o Majespecter decku. Ova karta kao da je stvorena za Majespectere. Istina, da biste je igrali morat ćete igrati i Majespecter Crow – Yata što se većini igrača neće svidjeti jer Majespecteri imaju samo tri čudovišta koja su level 4, ali itekako se isplati i ima smisla igrati i Yatu. Recimo da prizovete jednog od level 4 Majespectera, uzmimo da to bude Yata koju sam već spomenuo. Kada se prizove, ona se aktivira i dodate Majespecter Spell kartu. Aktivirate Ties of the Brethren i pozovete još Majespecter Fox – Kyubi i Majespecter Toad – Ogama. Oni će se isto aktivirati i donijeti vam svaka po kartu sa sobom. To znači da vam jedna karta, Ties of the Brethren, zapravo daje +3 u ovoj situaciji! To nikako nije mala stvar, a ako ste ikada igrali protiv Majespectera, znat ćete koliko je teško igrati protiv njih kada ostvare polje s više od dva čudovišta i nekoliko Face-down karata. S tim da ovo je 2-card combo, Majespecter igraču ostaju barem još 3 karte u ruci koje su potencijalne backrow karte za dodatnu opresiju. Sretno vam u tom duelu, trebat će vam!

Osobno mišljenje:
Ova karta je fenomenalna! Ok, malo je previše specifična i ima previše restrikcija, ali i dalje je odlična. Nekome tko je control-freak (što se tiče deckova u kartaškim igrama) ova karta je nešto predivno. Kao control igrači možete se odreći jedne Battle faze i 2000 bodova jer su vam životni bodovi više kao resurs nego nešto što previše morati čuvati. Deckovi koje sam naveo samo su neki koji ovu kartu mogu iskoristiti maksimalno. Postoje još mnogi deckovi i dolazit će nam još deckova koji će ovu kartu moći fino iskoristiti. Ako su Control deckovi vaš stil igre, svakako bih vam preporučio da si nabavite playset ove karte. Vjerujem da će vam se isplatiti.

– Toliko od mene, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

Jedna misao o “Cotw: Ties of the Brethren – zakon braće

  1. Dobra karta još samo da izbace karte od velike petorka i da Guardian Watts dobije original eff i sve će biti ok

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.