LLDS 2016. Stage 2, Finals, report turnira

Pozdrav, pošto sam napisao report kvalifikacijskog turnira, onda sam se odlučio napisati i report ovog finalnog turnira koji se održavao u Ljubljani, 22.10.

U petak navečer pada dogovor između Bana, Modesta, Dobrovšaka i mene da idemo busom u 4:55 ujutro do Ljubljane i da se nalazimo 20 minuta ranije na peronu. Gledam polufinale svjetskog iz lola i time se uspavljujem oko 1, budim se u 10 do 4, brzo se spremam i malo podcjenjujem duljinu vukovarske ulice pa sam primoran malo i potrčat da ne zakasnim na bus.
I tako krećemo i dolazimo do “najzanimljivijeg” dijela dana, naime, nešto što ne bi trebalo trajat dulje od 2 sata (putovanje Zagreb – Ljubljana) se, zbog neočekivanih događaja, produljuje na 4 sata. Prvo dolazimo na granicu u 5:20 i tamo čekamo nevjerojatnih sat i 40 minuta jer je ispred nas bilo još 5 buseva. U 7:10 krećemo s granice, ali ne prema Ljubljani! Neki klinac je odlučio ić sam samcat bez osobne (imao je zdravstenu iskaznicu) i naravno da nas ne puštaju preko, pa pošto ne možemo klinca ostavit na granici vraćamo se do prve benzinske na kojoj ostavljamo dječaka koji prolazi kroz bus dok ga svi gledamo mrkim pogledima. Usput, dok vozač priča s dječakovom majkom preko mobitela da joj kaže gdje da dođe pokupit dijete, do busa dolazi i par izbjeglica koji moli vozača da ih preveze do Ljubljane; samo nam je to još trebalo. No vozaču je dosta svega i brže-bolje krećemo planiranim putem, u 7:30 smo napokon prešli granicu i do 9 sati stižemo na kolodvor Ljubljana.

14812996_10210672961210863_1661249967_o

Modesto je jedini koji je išao Ljubljanom do mjesta eventa u prošlosti pa nam je svima ostalima vodič. Nakon pola sata hodanja prekrasnim gradom i dvadesetak “kol’ko još?” Dobrovšakovih pitanja stižemo do mjesta eventa, studentskog doma. Tamo, osim nas, ima još 3 čovjeka, pa, dok čekamo ostale da dođu, još dovršavamo deckliste i posuđujemo karte koje drugima fale. Eh da, nisam prije spomenuo, odabrao sam Metalfoes deck za danas jer mislim da je najstabilniji pendulum deck, a pendulum mehanika je jako jaka, a i jedini je deck kojeg sam igrao zadnjih mjesec dana. Na upadu dobijam 1 TDIL i 1 OTS pack. Otvaram Cosmic Cyclone i odmah ga ubacujem u deck jer smatram da je karta dobra, a pogotovo dobra u mirror matchu kojih očekujem puno, i nisam bio u krivu!

14799800_10210672971931131_354995236_o

Round 1, vs Metalfoes
Game 1 (i jedini): Niti on niti ja ne povlačimo loš hand, tako da oboje postavljamo polje sa setanih par countera i polako počinjemo grind game, gdje je on u prednosti jer igra i Metalfoes Combination kojeg ja ne igram. Odlučujući potez je bio kada se protivnik bojao nepoznate setane (mislim da je bio counter kojeg nisam setao iz decka) i nije htio napraviti veliki board, tj nije htio pendulum summonat Kirina i Volflamea (mislio je da je setan Warning ili Strike) što sam ja kaznio idući moj potez tako što sam očistio čitavo polje, a usput sam i povukao taj Solemn Warning koji mi je donio game idući potez negirajući pendulum summon. Dok sajdamo sudac zove time, pa pošto nismo krenuli igrat, ja pobjeđujem 1-0.

Round 2, vs Shiranui (Ban)
Game 1: Igram prvi i imam Jowgena, ali nemam protekciju za njega, pa se moram nadat da ću s drawom od Metalfoes Fusiona povuć ili Solemn Warning ili Kirina da zaustavim normal summon. I vučem warning! Setan i završavam potez. Ban pokuša normal summonat Garneta kojeg warningam i idući potez pobjeđujem.
Game 2: Igra prvi i ima Shiranui Solitairea pomoću kojeg stvara Stardust Spark Dragona i seta jednu kartu, koja je, naravno, Vanity’s Emptiness. Na ovu situaciju imam samo 2 outa u decku, a to su 2 Cosmic Cyclonea. U draw phaseu vučem Maxx “C”-a, uvijek koristan kao šesta karta… Jedino što mogu je aktivirat Pot of Desires, banish 10, draw 2. Prvo pogledam banish da se razočaram, i uistinu, vidim jedan Cyclone u hrpi banishanih karata. Ali, na moju sreću, među 2 karte koje sam vukao je preostali Cyclone kojim mičem emptiness i OTK-am.

Round 3, vs BAPK (Burning Abyss Phantom Knight)
Game 1: Majespecter Unicorn – Kirin odrađuje svoj posao, a još imam i Maxx “C” kojeg bacam na prvi summon, na što protivnik predaje.
Game 2: Kreće prvi i stvara Dantea, i seta par karata u backrow. Probijam se kroz trapove i stvaram Ignistera koji vraća Dantea u extra deck, no osim Ignistera i setanih Metalfoes Countera nemam ništa, pa me on ubija nakon što mi banisha jedinog monstera effectom Farfe.
Game 3: Imam Jowgena i Emptiness i Warning setane uz još pokojeg monstera na polju. Jedva miče jowgena farfom, pokušava summonat Dantea kojeg negiram Warningom. Stavlja Gameciela na moje polje preko nekog slabijeg monestara i to mi govori da vjerojatno ima jače Kaiju čudovište u ruci, pa aktiviram Emptiness. On završava potez i meni se vraća Jowgen. Ulazimo u time, a ja imam Gameciela koji zadaje štetu i tako pobjeđujem potez kasnije.

Round 4, vs BAPK
Game 1: Otvara Beatrice i backrow (ispostavilo se da su bili warning i twin twisters). Ja nemam najbolji hand i on me idući potez OTK-a.
Game 2: Imam Gofua pomoću kojeg stvaram Ultimayu, pa Crystal Winga, no fali mi mala skala za pendulum summon. Idući potez radim missplay aktivirajući drugi Pot of Desires s kojim povlačim Emptiness i Warning, koji, iako jako dobre karte, samo odmažu kad nemam monstere s kojima mogu napadat. I tako mi ostaje 5 karata u decku, Crystal Wing na polju a protivnik niti jednu kartu u ruci ni na polju. On idućih 5 poteza vuče monstere i seta, a ja vučem Rabbita (bez mogućnosti aktivacije effecta ofc), gofua, metalfoesa s 0 napada i ne mogu nikako dokrajčit protivnika. Spuštam ga na 800 životnih bodova, ali nemam više karata u deck i tako protivnik pobjeđuje na deckout.

Round 5, vs Metalfoes
Ovo je bio jedan od depresivnijih dvoboja u zadnje vrijeme, pa sam nakon njega i prestao pisat zabilješke.
Game 1 i 2: Znam da u oba gamea slabo povlačim, a on igra i verziju s Combinationom pa je favorit u mirroru. Sjećam se da sam u drugom gameu s Desiresom banishao 2 Countera, Kirina i Fusion, pa sve što mogu je gledat protivnika kako vrti i overwhelma me.

Round 6, vs ??
Zadnja runda, i ja, pomalo umoran, pomalo deprimiran, sjedam za stol i čekam protivnika, nakon 1 minute čekanja kažem sucu da mi nema protivnika na što mi on odgovara da mi je protivnik predao i otišao (valjda je znao da ne može topat više). Ja znam da imam solidne tajbrekere jer sam počeo s 3-0 i nadam se da će moji protvnici pobijedit zadnju rundu. Gledam prve stolove i mislim da bi netko s 4-2 trebao uć kao osmi u top.
Hedžet je na prvom stolu, neporažen i igra protiv BAPK i pobjeđuje, što znači da je prvi nakon swissa.

Završava runda i dolaze standingsi, i Ban mi javlja da sam ušao u top kao 8. On je bio treći (jedini poraz sam mu ja). Jako sam sretan jer to znači da sam osvojio playmat, a na eventu je bio i poznati trgovac kojeg se može naći na svim YCS-ovima u europi koji kupuje sve playmate, pa tako ide do svakog od nas koji smo topali i pita bi li prodali playmat za 150€, na što ja odmah pristajem (prodao bih ga i za 50€, jer mi playmat stvarno ne treba). Usput ću reć da je na eventu bilo 42 igrača, naravno većina iz Slovenije, iz Hrvatske nas 9, a bilo ih je i iz Bugarske i Nizozemske.

14796135_1311267938892757_1129767169_o

Top 8, vs Metalfoes (Hedžet)
Više nemam što izgubit i krećemo s top 8, a ja kao osmi igram protiv jedinog neporaženog igrača, Hedžeta, s kojim sam prije eventa raspravljao o listama pošto prvi put igra Metalfoes pa je tražio savjet. Znamo si deckove i igramo skoro identičnu listu.
Sjećam se samo određenih trenutaka, možda će više pisat u njegovom reportu koji će napisat krajem tjedna. Znam da mi je poklonio prvi game jer je zaboravio da igram emptiness kojeg sam mu okrenuo kao chain link 4 nakon što je on aktivirao 3 metalfoes countera. Drugi game smo igrali nešto duže, on mi je cycloneao Metalfoes Fusion, i tako pobijedio. A treći game sam dobio jer je bilo 1-1 i počeli smo u timeu, svako 2 poteza, nije uspio postaviti veliku obranu i napravio sam dovoljno veliko polje da me ne može ubit idući potez, i moj zadnji potez je sve bilo gotovo.

Top 4, vs Metalfoes
Ponovo igram protiv igrača iz swissa koji me pobijedio u petoj rundi.
Game 1 on otvara loše, i u skalama ima Kirina i Lustera, što ga dovoljno usporava. No ni ja nemam dobar hand, a i njegov Jowgen mi smeta, summonam Bunbukua 3 poteza zaredom, setam metalfoes fusion (kojeg on uništava MST-om) i tako se dovodim u bolju situaciju i pobjeđujem.
Game 2 on stvara crystal winga, a ja imam 2 gofua, eccentrick i neke mrtve karte i ubrzo gubim.
Game 3 yoloam desires, koji mi, ovaj put (podsjetnik na petu rundu) vuče game u obliku Gofua i Rabbita. Stvaram Crystal Wing + Mechquipped Aningeer i pobjeđujem idući potez. U finalu sam i gledam drugo polufinale, BAPK vs Odd Eyes Pendulum.

Finale, vs BAPK
Započinjem prvi game i otvaram Crystal Winga. On ima Kaijua i stvara Dantea, koji gazi tog Kaijua umjesto Ultimaye (ne znam zašto je to napravio). Tako mi poklanja game jer mora trošit Strike na ultimayu, pa imam slobodan pendulum summon i pobjeđujem za par poteza.
Game 2 on počinje sa terrotopom i jako dobrim millom, stvara Beatrice i Dantea uz 3 setane karte.
Game 3 ja počinjem i vidim prve dvije karte, Gofu i Bunbuku i mislim si kako je pobjeda skoro osigurana. No, iduće tri karte su jowgen, low scale i Cyclone. I onda radim najveći missplay na turniru i poklanjam game.. Umjesto traženja drugog bunbukua da upotpunim skale (1 i 5) ja, budala, tražim kirina. Mogao sam imati Spark + Jowgen + Bunbuku polje, što bi itekako usporilo protvnika i vjerojatno bih pobjedio. A ovako samo Sparka stavljam što je nedovoljno, i tako gubim finale (i pokal kojeg mi je najviše žao) 2 poteza kasnije usprkos navijanju i podršci u obliku zajedničkog srca u kartama (yugioh prva sezona 😀 ) ostalih hrvata.

Jako sam zadovoljan drugim mjestom jer sam neočekivano i ušao u top, ali znate (vjerojatno ne znate jer čitate članak na ygo planetu) kako je to bit drugi na nekom većem eventu gdje je razlika između prvog i drugog mjesta poveća što se tiče nagrada.. malo obeshrabrivajuće i žalosno, pogotovo jer sam si sam kriv.
Al što ćeš, dobijam (uz prije spomenuti prodani playmat) 2 TDIL boxa (pullovi niže u slici).

Svi su dosta umorni i pomalo nervozni jer su morali čekat do finala da krenemo doma pa se brzo pakiramo i idemo putem Hrvatske. Do granice nas vozi Mitja kojem se zahvaljujem na prijevozu. Ostavlja nas u selu Harmica i tamo 50 min čekamo vlak u lokalnom kafiću. Naručujemo kakao/kavu/neskafe da se zagrijemo i u međuvremenu krenemo otvarat boostere iz boxa. Dobrovšak otvara Desires na sedmom boosteru i tu stajemo, naručujemo još jednu rundu kakaa (Ban i Modesto su osjetili koliko je dobar kakao), i polako do stanice. U vlaku krenemo otvarat drugi box. U tome nam je pomogao i kondukter koji je rekao da je davnih dana skupljao i mislio je da je to zamrlo. Poklanjamo mu super rare Triamid Sfingu koju je otvorio i jednog od Train commona koji se može dobit u boosteru (to se lijepo potrefilo). Stižemo u Zagreb oko 23:30, idem s modestom na kebab jer nisam skoro pa ništa jeo cijeli dan i na kraju napokon u krevet za odmor kojeg zaslužujem.

14787051_10210672977691275_2003370757_o

I tako je završio moj pohod na Local Legend Duelist Series 2016. Nadam se jedinom boljem rezultatu iduće godine.
Do idućeg reporta/bloga pozdrav, i ostavaljam vam decklistu!

listametal

Rok

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.