COTW: The Divine Life of Alighieri

Pozdrav i dobrodošli u još jedan COTW. Analizu ove karte sam trebao učiniti još davno ali s obzirom da nisam vrijeme je da sada pođemo putovanjem kroz profil onog tko je proputovao pakao. 

2 Level 3 monsters
Once per turn: You can detach 1 Xyz Material from this card and choose a number from 1 to 3, then send that many cards from the top of your Deck to the Graveyard; until the end of this turn, this card gains 500 ATK for each card sent to the Graveyard this way. If this card attacks, it is changed to Defense Position at the end of the Battle Phase. If this card is sent to the Graveyard: You can target 1 “Burning Abyss” card in your Graveyard, except this card; add it to your hand.

Dante je još uvijek najbolja karta koja se mogla dogoditi Burning Abyss archetypeu i time je došla kao pomoć i drugim deckovima koji se baziraju na slanje karti u groblje. Archetype je konstruiran tako da nam omogući lagano summonanje Dantea koji nakon tog otvara pregršt drugih mogućnosti. Ipak, ukoliko još neznate cijeli archetype se bazira na djelu Talijanskog pisca Dantea Alighiera, “The Divine Comedy”. Za sve one koji su preskočili školsku lektiru evo jedna mala zanimljivost: Dante je u svoje djelo samog sebe ubacio u djelo gdje opisuje prolazak kroz pakao, čistilište i raj. Dok su svi ostali Burning Abyss predstavljeni DARK atributom on je LIGHT jer za razliku od njih on ne predstavlja demona a ujedno na kraju, u raju, upoznaje Boga i Krista. Wow.

 Summoning uvjeti od 2 level 3 monstera su iznimno lagani posebno uz Tour Guidea ali bili bi lagani i bez njega.
 Za effect trebamo detechati material kako bi poslali 3 karte s vrha decka i za svaku od tih dobiva 500 ATK-a do naše End Phase. Očito je da 1000 ATK-a nije nešto ali s ovim boostom max. 1500 ATK-a potpuno je drugačija stvar koja ga čini izvrsim borcem. Dosada su deckovi koji su se fokusirali na millanje koristili Card Troopera ali Dante je zasigurno poboljšana verzija te karte uz par prednosti ali i mane jer ga nemožemo prizvati kao Troopera. Pošaljemo 3 karte, 2500 ATK, Dante napadne i na kraju ostane sa slabašnih 1000 ATK. Konami je promislio i o tome kako da se Dante a i sam igrač obrane te nakon što napadne prelazi u obrambenu poziciju s nimalo zanemarivih 2500 DEF. U Burning Abyss decku naravno da će biti koristan jer služi za slanje nemilih demona koji svoje effecte aktiviraju u groblju ali pronašao je svoj put u Lightsworn deck gdje na lakši način može biti prizvan korištenjem Lumine. 

Kod bića svjetlosti Dante je vrhunski monster koji šalje Lightsowrn monstere za priziv jednog i jedinog Judgment Dragona, Eclipse Wyverna za pristup Judgmentu ili Wulfa i Felis za pomoć na polju. Ubacio se je Dante svugdje tako i u  Shaddolle koji su već dovoljno jaki ali postoje verzije koje koriste Dantea da bi poslali veći broj Shadolla u groblje. Vjerovatnost da Danteovim effectom nećemo poslati neku kartu koju želimo na groblju je vrlo mala iako se događaju grozne situacije kao meni kad je poslao Snatch, Fire Lake i Phoenix Wing Wind Blast.

U situacijama kada imamo Dantea bez materijala te onako slabašnog s 1000 ATK pronašle su se alternative kako izvući najbolje iz tog. Jedna od njih je Rank-Up Magic Astral Force i Constellar Pleidas: Iskoristimo Rank da bi summonali Pleidasa te nakon što iskoristimo njegov effect dodatno dobijemo Danteov posljednji effect koji dodaje bilo koju kartu osim njega samog u ruku (tj. bilo kojeg drugog Dantea ako on nije isključivo jedini Dante). Ako se nađemo u prilici zabavno je loopati Cira i Dantea i još ako imamo Astral Force u graveu/handu možemo možemo izvrsno pomrsiti protivnikove planove. Still, Astral Force zauzima dodatno mjesto u decku te postoji drugo rješenje u obliku Downerd Magician koje je tu i tamo korisno ali ako već ne želimo Astral koristimo njega odnosno nju.

Dante je izdan u Duelist Alliance kao Secret Rare te mu je cijena visoka ukoliko nemate veća financijska sredstva ili tolika da samo njega nabavite jer se kreće oko 70$. Postoje i manje cijene ali i veće a sve ovisi koliko sreće imate u kupovini ili u pullanju.

Overall:

Odlicna karta s odlicnim ucinkom i odlicnom cijenom. Burning Abyss deck ne funkcionira kako treba bez nje pa ukoliko si je nemozete priustiti a zelite Abysse imat cete oslabljenu verziju decka (Sada je tu Malacoda i Virgil pomoc but still.. nah)

+ Potencijalni beater s 2500 ATK i ombrambenim mehanizmom
+ Triggera effect ostalih Burning Abyssa i puni groblje monsterima
+ Obnavlja već iskorištene Burning Abyss karte

− Karte koje uklanjaju iz igre bitno ga oslabljuju
− Skill Drain/Breakthrough Skill i slični svedu ga na monstera s 1000 ATK
− Može millati korisne karte od kojih nemamo koristi na groblju

Enjoy, rate, comment… blah blah 🙂

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.