Najava: HERO Strike Structure Deck

Odavno smo se svi upoznali sa slavnim Elemental Hero monsterima i njihovim vlasnikom Jadenom još u GX eri. Njihova najveća moć je bila u Fusion Summonu za kojeg su najčešće koristili Polymerization. Tokom vremena, izlaskom sve jačih monstera i par ban lista potpuno su pali u zaborav.Ali danas se stanje počelo mijenjati, Konami nam donosi novi support i potpuno nove karte za slavne Heroje koje bi im mogle vratiti staru slavu.

Radi se o HERO Strike Structure Decku koji je u Japanu već dostupan ali u TCG-u ga možemo očekivati krajem ovog mjeseca. Svaki deck se sastoji se od ukupno 45 karti: 1 Ultra Rare, 4 Super Rare i 40 Common. Od tih 45 karti, 8 ih je potpuno novih koji tek trebaju pokazati što mogu!

Sljedeća decklista je iz OCG-a jer naša još nije u potpunosti poznata ali karte će više-manje biti iste. 

SD27-JP001 Elemental HERO Shadow Mist Super Rare (NEW)
SD27-JP002 Elemental HERO Stratos
SD27-JP003 Elemental HERO Ocean
SD27-JP004 Elemental HERO Woodsman
SD27-JP005 Elemental HERO Voltic
SD27-JP006 Elemental HERO Heat
SD27-JP007 Elemental HERO Neos
SD27-JP008 Elemental HERO Neos Alius
SD27-JP009 Elemental HERO Bladedge
SD27-JP010 Elemental HERO Necroshade
SD27-JP011 Elemental HERO Wildheart
SD27-JP012 Elemental HERO Bubbleman
SD27-JP013 Neo-Spacian Grand Mole
SD27-JP014 Honest
SD27-JP015 Card Trooper
SD27-JP016 Winged Kuriboh
SD27-JP017 Summoner Monk
SD27-JP018 Mask Change Second (NEW)
SD27-JP019 Form Change (NEW)
SD27-JP020 Mask Charge (NEW)
SD27-JP021 Mask Change
SD27-JP022 Polymerization 
SD27-JP023 Miracle Fusion 
SD27-JP024 Parallel World Fusio
SD27-JP025 A Hero Lives
SD27-JP026 Hero Mask 
SD27-JP027 H – Heated Heart 
SD27-JP028 E – Emergency Call 
SD27-JP029 R – Righteous Justice 
SD27-JP030 O – Oversoul 
SD27-JP031 Reinforcement of the Army
SD27-JP032 The Warrior Returning Alive 
SD27-JP033 Pot of Duality 
SD27-JP034 Foolish Burial 
SD27-JP035 Hero Signal
SD27-JP036 Hero Blast 
SD27-JP037 Call of the Haunted
SD27-JP038 Bottomless Trap Hole
SD27-JP039 Compulsory Evacuation Device 
SD27-JP040 Solemn Warning 
SD27-JP041 Contrast HERO Chaos Ultra Rare (NEW)
SD27-JP042 Masked HERO Koga Super Rare (NEW)
SD27-JP043 Masked HERO Kamikaze Super Rare (NEW)
SD27-JP044 Masked HERO Dark Law Super Rare (NEW)
SD27-JP045 Elemental HERO Gaia Common
 
Novi Structure deck ipak nije isključivo Elemental Hero ali nam donosi pojačanu verziju tog tipa Masked – Hero monstere. Oni su zasada jedini monsteri koji se služe tzv. Transformation Summonom a to označava situaciju kada Summonamo Fusion Monstere bez da koristimo Fusion Material Monstere te u ovoj situaciji ne koristimo karte poput Polymerizationa i Miracle Fusiona.
 
Vrijeme je i da se upoznamo s novim Herojima i supportom!

 
 
If this card is Special Summoned: You can add 1 “Change” Quick-Play Spell Card from your Deck to your hand. If this card is sent to the Graveyard: You can add 1 “HERO” monster from your Deck to your hand, except “Elemental HERO Shadow Mist”. You can only use 1 “Elemental HERO Shadow Mist” effect per turn, and only once that turn.
 
Izgubili smo Stratosa ali s ovom karto nije vrijeme za plakanje zbog toga. EH Shadow Mist je odličan dodatak Hero obitelji s dva različita effecta koji stanjivaju deck ali pune ruku. Prvi dio effecta nam govori da ako je isključivo Special Summonan da možemo dodati 1 “Change” Quck-Play spellicu iz decka. Eh kako to izvesti? Za to najbolje je imati A Hero Lives koja nam omogućuje za cijenu od pola životnih (hmhm) da prizovemo jednog Heroja iz decka. Uz to imamo pomoć u obliku Summoner Monka za kojeg trebamo discardati jednu Spell kartu iz ruke da bi prizvali lv4 ili manjeg monstera iz decka. Da izgubili smo Spell kartu ali Mist nam može nadoknaditi jednu plus odmah možemo prizvati nekog rank 4 xyz-a. To su nam svakako najlakši načini bez da punimo deck ostalim bespotrebnim kartama za Special Summon.
 
Effect searchanje spellice nam je itekako koristian ali prijeđimo na dio koji nas podsjeća na Stratosa. Uglavnom nakon što je Mist na bilo koji način poslan na groblje možemo dodati jednog “HERO” monstera iz decka u ruku. Imamo pregršt načina da ovo izvedemo. Možemo iskoristiti Foolish Burial, Mathematiciana pa i ako ga detechamo s xyz-a ili discardamo iz ruke. Ipak, moramo imati jedan prioritet od ta dva effecta jer nas ograničava da možemo iskoristiti samo jedan effect i to jednom taj turn. Effect searchanja jednako je dobar koliko i Stratosov ali ogroman je support Masked Hero archetypeu jer daje lakši pristup “Change” Spell kartama. Nema razloga da ga ne koristite 3 primjerka u decku jer je na više načina iskoristiv.
 

 
Target 1 “HERO” monster and 1 “Change” Quick-play Spell Card in your Graveyard; add those targets to your hand.
 
Mask Charge je karta s jednostavnim učinkom da nam obnavlja iskorištene HERO/Change karte. Omogućuje nam da vratimo bilo koje HERO monstera tako da u obzir dolaze i Elemental Hero i čak Destiny ako ima verzija koja ih koristi. Zanimljivo kod karte je da ukoliko nam se jedna od targetanih karti npr. ukloni iz igre mi i dalje možemo drugu vratiti u ruku.

 
 
Oh more support! Naravno ponovo Quick-play spellice koje možemo searchati uz Mista. Prva je Mask Change Second za čiju aktivaciju moramo discardati jednu kartu, te zatim odabrati i poslati jednog monstera s fielda na groblje da bi summonali Masked Hero monstera s jednakim atributom ali mora imati veći level od poslanog monstera. I taj summon se tretira kao summon s Mask Change. Očito je što gubimo i što eventualno dobivamo. Cijena od jedne karte iz ruke nije privlačna izuzev ako je to Mist koji nam u tom trenutku ne treba a može nam donijeti nešto korisno. Ipak mogućnost da za priziv Masked Hero monstera možemo iskoristiti bilo kojeg monstera ne samo HERO svakako je privlačna ali ne uvijek potrebna. Nova ban lista nam je vratila Snatch Steal uz kojeg možemo uzeti nekog protivnikovog monstera te ga uz Second iskoristiti za priziv nekog Maskeda s tim da imaju jednak atribut. Sve u svemu karta ovisi o situaciji. Katkad nam može samo smetati dok katkad dođe u odličnom trenutku.
 
Druga pomoć nam je Form Change koja djeluje malo drugačije od prethodnih karti. Za nju trebamo odabrati nekog HERO Fusion Monstera te ga vratiti u Extra Deck da bi zatim mogli prizvati nekog Masked Hero monstera s jednakim levelom kao vraćeni monster ali s drugačijim imenom. Prvo primjećujemo da vamo nema atribut ograničenja. Sve što nam karta nudi je zamjena jednog Fusion Monstera za drugog. Prizovemo npr. Masked Hero Acida te se riješimo protivničkog backrowa i zatim From Change i možemo po Masked Hero Kogu da bi prešli preko monstera. Not bad ako se mene pita i omogućava zabavnu manipulaciju Fusion Monsterima.

S obzirom da je ovo najava proizvoda neću duljiti o analiziranju karti stoga upoznajte se još s novim Fusion Monsterima! 
 
Masked HERO Koga
 
Must be Special Summoned with “Mask Change” and cannot be Special Summoned by other ways. This card gains 500 ATK for each monster your opponent controls. Once per turn, during either player’s turn: You can banish 1 “HERO” monster from your Graveyard, then target 1 face-up monster on the field; it loses ATK equal to the banished monster’s ATK, until the end of this turn.
 

 
Masked HERO Divine Wind
 
 Must be Special Summoned with “Mask Change” and cannot be Special Summoned by other ways. Cannot be destroyed by battle. Your opponent can attack with only 1 monster during each Battle Phase. When this card destroys an opponent’s monster by battle and sends it to the Graveyard: You can draw 1 card.
 

 
Masked HERO Dark Law

 
Must be Special Summoned with “Mask Change” and cannot be Special Summoned by other ways. Any card sent to your opponent’s Graveyard is banished instead. Once per turn, if your opponent adds a card(s) from their Deck to their hand (except during the Draw Phase or the Damage Step): You can banish 1 random card from your opponent’s hand.
 

 
Contrast HERO Chaos
 
2 “Masked HERO” monsters
(This card is always treated as an “Elemental HERO” card.)
Must be Fusion Summoned and cannot be Special Summoned by other ways. While face-up on the field, this card is also LIGHT-Attribute. Once per turn, during either player’s turn: You can target 1 face-up card on the field; negate that target’s effects until the end of this turn.
 
HERO Strike će zasigurno biti izvrstan deck još ukoliko i kod nas budu reprinti popularnih karti poput Solemn Warninga, Pot of Dualityja i sličnih. 
 
 

4 Komentara

  1. dark law je sjajan ali sa 2400 nisam siguran da bi mnogo ostao na fieldu ali divine wind je isto predobar a tek koga on prakticcki ubija skoro svaku zrtvu npr on ima 2500 banisha alius neosa i ako je protivnik imao quasara s4000atk quasar ona postaje monster 2100 ali prije toga morate natjerat qquasara da negira eff npr. dark hole tako da se moze expermentisati na njemu

  2. takode ovaj contrast hero on je novi imenjak heroja i za sada jedini pod nazivom contras a tek sada uvidjeh da on ne moze biti prizvan maskama auuuu nego polymerization cjelo vreme kontam sto ce polimerizacija u ovom dek kad uvidjeh da treba i mozes mi malo pomoc da mi kazes kolko da kupim ovih dekova sobzitom da imam jos nekih 100 eura svojih . a moram kupiti i deck box i jedno paklo providnih sleevova za kolekciju i 2 x za dek

  3. Fora je kako u TCG-u nećemo moći igrati Kamikazea do iduće banliste osim ako si stavimo Aviana u deck. A što se tiče Contrast Heroa, može ga se prizvati sa Miracle Fusion, a njegov effect fakat nije za baciti. Negiranje bilo koje karte na polju pa čak i spell i trap je super jak effect.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: