Cotw: Starving Venom Fusion Dragon – strašno gladan zmaj!

Kada usporedimo Fusion karte sa Synchro i Xyz, možemo vidjeti da su one pretežno više arhetipski orijentirane. Dok puno Synchro karata ne zahtijeva ništa više od jednog Tunera i jednog non-Tunera, a Xyz samo dva čudovišta istog levela, Fusion obično zahtijeva kartu određenog arhetipa ili neku specifičnu kartu kako bi se prizvala. Cijelo vrijeme govorim kako treba u igru uvesti više generičkih ili polugeneričkih fuzija, a izgleda da i sam Konami to shvaća. Uz Nordena koji je, iskreno, jedino Instant Fusion target, dobili smo još jedno generičko Fusion čudovište, a strašan izgled čudovišta ide i uz efekte koje ima.

Starving Venom Fusion DragonStarving Venom Fusion Dragon
DARK / Dragon / Fusion / Effect
Level 8 / 2800 ATK / 2000 DEF

2 DARK monsters on the field, except Tokens
If this card is Fusion Summoned: You can make this card gain ATK equal to 1 Special Summoned monster your opponent controls, until the end of this turn. Once per turn: You can target 1 Level 5 or higher monster your opponent controls; until the end of this turn, this card’s name becomes that monster’s original name, and replace this effect with that monster’s original effects. If this Fusion Summoned card is destroyed: You can destroy all Special Summoned monsters your opponent controls.

Prvo što nam upada u oči vjerojatno je zahtijevanje da dva DARK čudovišta za materijale budu na polju. Ovo je napravljeno ponajviše kako bi prizivanje bilo isto ostalim dimenzijskim zmajevima u Yu-Gi-Oh! ARC-V animeu (Odd-Eyes: 2 žrtve, Clear Wing: 1 Tuner i 1 Non-Tuner, Dark Rebellion: 2 čudovišta istog levela). Iskreno smatram da bi prizivanje ovog zmaja bez čudovišta na polju bilo pomalo previše, a Tokene se vrlo lako može “štancati” u puno različitih deckova tako da mi je drago da su oni ovdje isključeni. Dva DARK čudovišta na polje ionako nije problem staviti tako da samo zahtijevanje da materijali budu na polju i nije toliko veliko ograničenje.

Prvi nam efekt omogućava da zmaju povećamo napad za napad jednog protivničkog specijalno prizvanog čudovišta. Danas je meta pretežno Special Summon orijentirana tako da to ograničenje nije problem, a 2800 napada je samo po sebi dosta. Ukoliko bacimo pogled na neka boss čudovišta koja se danas igraju, svojim efektom ovaj zmaj može si napumpati napad čak i do preko 5000. Tim napadom može virtualno preći preko bilo kojeg čudovišta danas što nije mala stvar. Ovaj efekt ne targeta tako da je povećanje napada gotovo osigurano.

Drugi efekt nam omogućava da uzmemo ime i efekt protivničkog čudovišta i damo ga našem zmaju. Ovaj efekt i nije nešto posebno, više je situacijski. Sama činjenica da targeta danas i nije neka stvar jer puno level 5 i većih čudovišta ima efekt koji kaže da ne mogu biti targetani. No nije efekt ni nužno toliko loš. Uzmemo li, npr. Odd-Eyes Pendulum Dragonov efekt, ova karta će zasjati (i to ne samo zato što je secret rare :D). Ne samo da će uzeti napad Odd-Eyesa (uz pretpostavku da nema jače čudovište na polju), već će i uduplati štetu koju pravi. Ako protivnik slučajno uz Odd-Eyesa ima neko čudovište od 1300 ili manje napada, Fusion Dragon radi vrlo laki OTK. Čak i ako ne napravi OTK, može protivnika staviti na vrlo malo bodova i ostatak duela učiniti vrlo nezgodnim za njega.

Flash FusionTreći i zadnji efekt ovog zmaja kaže da kada je uništen, uništava sva protivnička specijalno prizvana čudovišta. Kao što sam rekao, meta je trenutno pretežno Special Summon orijentirana tako da ovo nije mala stvar. Kako bi Englezi rekli “he goes out with a bang”. Protivnik će morati dosta dobro razmisliti kako ga uništiti i može li vratiti polje kakvo je bilo nakon što ovaj zmaj odleti s njega. Na samo uništenje Fusion Dragona možete utjecati i sami kartama poput Flash Fusion. Osobno mi se jako sviđa prizivanje ovog zmaja kartom Flash Fusion jer ga se tako može prizvati i pod protivničkim potezom, a pošto se uništava na kraju poteza s efektom karte Flash Fusion, na svojem ćete potezu vrlo vjerojatno imati očišćeno protivničko polje i slobodan direktni napad.

Sama činjenica da Starving Venom zahtijeva samo dva DARK čudovišta da ga se prizove omogućava da se igra u puno različitih deckova. Neki od primjera su: Blackwing, Raidraptor, Lunalight, Dark World, Burning Abyss, Phantom Knights, Shaddoll, itd. Naravno da će najviše koristi ipak vidjeti u deckovima koji su orijentirani na Fusion Summon nego u onima koji to nisu, ali svakako se može koristiti kao Side deck karta protiv nekih deckova. Sve što trebate ubaciti u DARK deck jest jedan Polymerization ili Flash Fusion i imate načina da prizovete ovu beštiju.

Osobno mišljenje:
Ova mi se karta ponajviše sviđa jer ima generički način prizivanja, tj. nije ograničena na određeni arhetip. Pomalo mi je žao što sam prodao svoje Shaddolle jer bih volio igrati Fusion Dragona baš u njima. Ne samo da su sva Main deck čudovišta tamo DARK, već je i cijeli deck baziran na Fusion Summonu. Uz vrlo lak način prizivanja sviđa mi se i što radi nešto kada sleti i odleti s polja. Kada sleti, pojačava samoga sebe bez ikakvih targeta, a kada odleti, uništi gotovo sva protivnička čudovišta. Svakako ću probati igrati ovu kartu u puno različitih deckova, a vi svakako možete ostaviti i svoju sugestiju u komentarima u kojem biste vi decku igrali ovu kartu. 🙂

– Kiryu.

One comment

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.