Promjena imena TCG karata, 2016.

Jučer su izašle prepravke imena triju karata u TCG-u. Za one koji ne znaju, kao što se i efekt karte ponekad izmijeni zbog lakšeg razumijevanja efekta, tipfelera ili se promijeni konkretni efekt karte (tzv. errata), tako se ponekad isprave i imena samih karata kako bi se izbjegle zabune ili spriječilo dodatno pisanje teksta u efektima u daljnjem printanju. Danas postoji 10 karata s imenima koja se razlikuju od onih kao pri prvotnom printanju.

Slime Toad
Klasik iz američkog McDonald’s Promotional Card seta, Frog the Jam, nakon 14 godina postojanja napokon mijenja ime u Slime Toad. Ovo je napravljeno jer u japanskom imenu ova karta nema riječ “Frog” pa ne pripada Frog arhetipu, a s obzirom na to da je u INOV-u izašla karta imenom Toadally Awesome koja specijalno priziva Frog karte, napravljeno je to i kako bi se izbjegla i slučajna interakcija između tih dviju karata. U daljnjim printovima žaba nećemo u efektima više gledati “except Frog the Jam”. S obzirom na to da ova karta nije nigdje dalje printana, a ime joj je promijenjeno, možemo možda očekivati i da ćemo uskoro dobiti i reprint u Europi. Ono s čime se cijela Yugioh zajednica slaže je činjenica da je Konami propustio priliku da preimenuje ovu kartu u Toadally Jammin’ s obzirom na to da je nova žaba Toadally Awesome.

Slime Toad

Black Dragon’s Chick
Nadalje, imamo i jedno staro čudovište malog levela koje je isto tako dobilo novo ime. Black Dragon’s Chick bila je prije poznata kao Red-Eyes B. Chick, ali zbog same činjenice da ona nikada nije bila dio Red-Eyes arhetipa, ime joj je promijenjeno. U daljnjim printanjima karata koje imaju veze s Red-Eyes kartama neće više pisati “except Red-Eyes B. Chick”.

Black Dragon's Chick

Cipher Soldier
I zadnja karta koja je danas promijenjena jest Kinetic Soldier zbog interakcije sa Cipher arhetipom, točnije Kinetic Soldier u Japanu je dio Cipher arhetipa pa se ovime izbjegava potreba za pisanjem “or Kinetic Soldier” fraze u daljnjim Cipher kartama.

Cipher Soldier

Valja napomenuti da ove tri karte još uvijek nisu printane s novim nazivom te će se trenutno samo u digitalnom obliku pronaći pod novim nazivima, no prvim printom u nekom od setova ove karte imat će svoje nove nazive. No nisu to sve karte kojima je ime promijenjeno. Proći ćemo zajedno ostale karte i objasniti kada im je ime promijenjeno i zašto.

Amazoness Archer
Ova Amazonka promjenu imena dobila je 23. lipnja 2010. godine u setu Gold Series 3. Do toga dana bila je jedina karta Amazoness arhetipa koja je imala Amazon u imenu umjesto Amazoness pa je zbog toga i promijenjena kako bi stopostotno pripadala arhetipu.

Dark Scorpion – Cliff the Trap Remover
Cliff the Trap Remover u svome je imenu samo dobio još Dark Scorpion. Razlog tomu je što je u Japanu on dio Dark Scorpion arhetipa, ali u TCG-u kada je izašao još nije postojao Dark Scorpion support.

Hidden Spellbook & Spellbook Organization
Ove dvije karte dobile su promjenu imena jer pripadaju Spellbook arhetipu zbog svog, pogađate, japanskog imena. Tako više nisu bile Hidden Book of Spells (Hidden Spellbook) i Pigeonholing Book of Spell (Spellbook Organization). Po meni su ova imena opravdana i puno bolje zvuče nego imena koja su imala prije. Ove su dvije karte, kao i Cliff the Trap Remover, svoje novo ime dobile 12. lipnja 2012.

Sky Scout
Ako igrate ovu igru dugo kao i ja, možda se sjećate ove karte pod imenom Harpie’s Brother. Prvi susret s njom imao sam još od “Starter Deck: Joey”, a koristio sam je stalno u svojim starim deckovima koji su se većinom sastojali od level 4 beater čudovišta s 1800 napada i nekoliko spellova koji pojačavaju napad. Prvi puta sam ime promijenjeno vidio uživo i nisam znao da se takve stvari rade. Razlog promjeni jest, dakako, činjenica da ova karta nema nikakve veze s Harpie arhetipom pa da ne bi bilo zabune. Ime joj je promijenjeno 19. travnja 2013. godine.

Darkfall & Vampire Baby
Kao i prijašnje karte, razlog promjene imena kod ovih karata možete pretpostaviti. Darkfall nije više Dark Trap Hole zbog svog japanskog imena. Ime je promijenjeno jer ova karta zapravo ne funkcionira s Traptrix arhetipom pa da ne bi bilo zabune. Vampire Baby funkcionira s Vampire arhetipom pa joj je ime promijenjeno. Nema prevelike mudrolije oko toga. Ove dvije karte promjenu imena dobile su 1. srpnja 2013. godine.

Kao što se može vidjeti, imena karata mijenjaju se kako bi funkcionirala u određenim arhetipima. Vjerujem da će ovakvih promjena biti još kako vrijeme bude odmicalo i sve više arhetipa bude izlazilo. Svaka ovakva promjena dobro je došla. Ovim promjenama miču se dijelovi teksta “except” u efektima i time se smanjuje količina teksta što je dobro. I sami možda znate kako je efekt karte teško pročitati jer je sitan, ovime se taj problem makar malo rješava. U svakom slučaju, dobro je znati i nova i stara imena kako ne bi došlo do neugodnih judge calleva i kako bismo znali o kojim nam kartama sugovornik priča.

Kiryu

Hello world!

Jedna misao o “Promjena imena TCG karata, 2016.

  1. Šteta samo za okrutnog brata ime mu je stajalo mogli su malo i braće sa sestrama pomiješati ali ok. I nebeski jahač je dobro dok kinetic soldier nakon dugo vremena bi mogao viditi igre

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.