Cotw: Star Eater – velik poput planeta!

Synchro čudovišta su se nakon nekog vremena ponovo ustalila u igru. I dok “Judgment of the Light” više i nije toliko aktualan i svi željno iščekuju “Shadows Specters”, još uvijek neki od nas analiziraju pojedine karte. Prošli je cijeli mjesec bio o Xyz čudovištima pa sam tako prošli tjedan za promjenu pisao o Synchro čudovištu, točnije o “Mist Bird Clausolas”. Danas je na redu još jedno Synchro čudovište, no ovo ipak ima puno više napada. Riječ je o popularnoj jedanaestici, Star Eateru.

Star Eater
LIGHT / Dragon / Synchro
Level 11 / 3200 ATK / 2800 DEF

1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
Must be Synchro Summoned, and cannot be Special Summoned by other ways. This card’s Synchro Summon cannot be negated. When Synchro Summoned, cards and effects cannot be activated. If this card attacks, it is unaffected by other card effects until the end of the Damage Step.

“Star Eater” je u JOTL-u izašao u tri različita rariteta. I to ne bi bilo ništa čudno da nije izašao kao Secret rare, Ultimate rare i Ghost rare. Naime, ne nalazi se na coveru boostera pa prema tome ne bi trebao biti Ghost rare (obično je cover karta Ghost rare), a Secret rare karte izlazle samo kao Secret rare u tom boosteru. Da je bio Ultra rare, Ultimate rare nas ne bi ni najmanje čudio obzirom da se svaka Ultra rare karta u istom boosteru može naći i kao Ultimate rare. Bilo kako bilo, Konami nije da nikakvo objašnjenje zašto su to tako napravili, no moja pretpostavka je da su željeli staviti “boss” kartu u tri najomiljenija rariteta. Pa tko kakvog voli, neka si nabavi baš takvog.

Prvo što kod Star Eatera možemo uočiti jest njegov ogroman level. Naime, level 11 je pa se isprva čini kako ga je jako teško prizvati. U nekim deckovima jest, u nekima je zapravo vrlo lagano. Osim toga, pogledajte samo kako izgleda! Ovaj momak proždire zvijezdu! Pa nije ni čudo zašto je onda tako velik level, a ni efekt mu nije baš na odmet. Gotovo ništa ne utječe na njega. Ne može biti prizvan nikako osim preko Synchro Summona pa ga čak ni “Red-Eyes Darkness Metal Dragon” ne može vratiti. Njegov Synchro Summon ne može biti negiran i ništa se u tom trenutku ne može aktivirati kao response na njegov Summon. Zvuči dobro, zar ne? I jest. Tim dijelom efekta otpadaju “Solemn Warning”, “Bottomless Trap Hole”, “Torrential Tribute” i njima slične karte. Ali on tu ne staje. Kada se zaleti sa svojih visokih 3200 napada, protivničke karte ne utječu na njega. “Mirror Force” ili “Dimensional Prison”? Neće ga zaustaviti. Čak ga ni “Swift Scarecrow” ne može zaustaviti. No, uz sve to što ne utječe na njega, “Star Eater” ipak ima svoje slabosti. Bez obzira što ga “Torrential Tribute” neće uništiti, “Compulsory Evacuation Device” će ga vratiti u Extra deck. Naravno, treba ga se aktivirati prije nego “Star Eater” napadne jer u protivnom ni Compulsory ne utječe na njega. Osim toga, “Star Eater” je jako slab na “Skill Drain”. Dok je “Skill Drain” na polju, kada je “Star Eater” Synchro Summonan, “Torrential Tribute”, “Bottomless Trap Hole” i njima slične će utjecati na Star Eatera je on tada gubi sve svoje efekte. “Mirror Force” će ga uništiti, a “Dimensional Prison” maknuti iz igre. Isto tako, ako nemate “Skill Drain” na polju ili u decku uopće, lagano ga se uništava efektima pa će ga tako “Dark Hole” i “Scrap Dragon” će vrlo lako uništiti. Uz sve svoje dobre efekte koji ga na trenutak čine neuništivom beštijom gladnom borbe, kao i svaka druga karta, i “Star Eater” ima svoje slabosti.

Gdje igrati Star Eatera?
Čini se da Konami jako voli Dragon Rulere jer je “Star Eater” idealan Synchro za njih. Obzirom da su oni svi level 7, a igraju Debris Dragona koji je level 4 Tuner, Star Eatera prizivaju bez imalo problema. Još k tomu je i Dragon pa im nije skroz beskoristan kada sleti na groblje. Igrate li možda Flamvell, Laval ili neki drugi FIRE deck koji može iskoristiti “Rekindling”, “Star Eater” se lagano priziva. Prizovemo, primjerice, Flamvell Archera i dva Flamvell Firedoga s Rekindlingom, prizivamo Star Eatera bez da smo iskoriristili Normal Summon. Dark World isto tako lagano priziva ovu beštiju. Ako igrate Fabled Ravena u Dark Worldu i imate njega i Graphu na polju, možete iskoristiti Ravenov efekt kako biste izbacili “Beiige, Vanguard of Dark World”, “Sillva, Warlord of Dark World” ili “Goldd, Wu-Lord of Dark World”, prizvati Star Eatera s Ravenom i Graphom te vratiti čudovište izbačeno Ravenovim efektom u ruku za ponovo prizivanje Graphe. Isto tako, lagano ga možete prizvati uz Red-Eyes Darkness Metal Dragona koji svojim efektom može vratiti bilo kojeg level 1 Dragon Tunera s kojim će se “stopiti” u Star Eatera. Tragoedia je isto tako jako dobar izbor jer je isto kao i REDMD level 10, no ona može mijenjati level po potrebi. “Star Eater” se može prizvati u jako puno deckova, poput Karakuri, Dragunity i još mnogi drugi. Probajte ga igrati u svom Synchro decku, nećete požaliti.

Osobno mišljenje: 
“Star Eater” mi se ne sviđa koliko biste možda na prvi tren pomislili. Naime, odlična je stvar što se ne može aktivirati ništa kao response na njegov Summon, ali efekt mi nije nešto pretjerano drag. Odlično je i to što se ne može ništa aktivirati kada on napada, i to zna ponekad osigurati pobjedu, no to je zapravo jedino zašto je on dobar, da osigura pobjedu i da pregazi neka čudovišta koja vaši manji Synchro samim napadom ne bi mogli. Osobno više volim ona čudovišta koja imaju efekte koji nisu toliko vezani uz borbu pa su mi je tako “Stardust Dragon” uz svoj efekt koji je koristan iz situacije u situaciju i solidan napad najdraže Synchro čudovište. Isto tako, više preferiram Synchroe srednjih levela, tj. od petog do osmog levela, a “Star Eater” to daleko premašuje. No, uz sve te moje nebulozne posebnosti kakve Synchroe volim, “Star Eater” je dakako karta vrijedna igranja. I sam ga igram jer je koristan u ponekim situacijama i lako ga prizivam, a imati čudovište od 3200 napada na polju nije baš mala stvar. 

– Do sljedećeg puta, Kiryu.

18 komentara

 1. Kako torential tribute i bottomles ga ne uništavaju? :O Oni ne negiraju summon 😉 oni ga se samo rješavaju nako šta je prizvan 😉 Tako da: u krivu si.

 2. @Scorpio: Prvo pročitaj cjel efekt pa komentiraj. Na Star Eateru jasno piše da kada je prizvan protivnik ne može ništa aktivirati. “When Synchro Summoned, cards and effects cannot be activated.” To se razlikuje od negiranja prizivanja. Kada protivnik negira prizivanje ovaj efekt ne može doći na red, a ako prođe summon protivnik bi mogao baciti Bottomless, no ovaj efekt to sprječava jer kaže da KADA JE POZVAN ne može se aktivirati. u.u
  Kiryu ti si posao obavio odlično kao i uvjek…

 3. ma daj molim te ban listu sve sto ima je sjajna odbrana i napad zbog toga je najvrjedniji a effekt mu pomaze da ti smjelo mozes deklarisati napad tako da je malo on siguran u sebe i ne treba na ban listu jer ne pruza neke sugave efeke koji nemaju kraja

 4. Dok napada predobar je efekt, ali istina, mogu ga se rijesiti big eye, dracosack,complusory i slicne stvari pa cak i torential tribute u kasnijim krugovima, također nije igriva u svim deckovima, najvjerovatnije nece na listu.

 5. Evo da se i ja javim napokon nakon što sam sredio komp. Igram svoju nekakvu čudnu verziju Redox Gadgeta u kojem ima svega, i što treba i što ne treba.
  @TCHmaster – hvala! 🙂
  Istina da karta jako vjerojatno neće nikada na listu i to samo zbog svog velikog levela. Da je manja, onda bi još možda i postojale nekakve šanse.

 6. fora kiryu,ja igram dark worldove s time da slažem madolchee neka osobna preporuka ??

 7. @a – Ne znam stvarno, nikad nisam igrao Madolche i nikad me arhetip nije previše zanimao tako da nisam baš upoznat previše s njim. Znam samo kako funkcionira u osnovici.

 8. Osobno mislim da si sjajno odabrao COTW. Baš smo wd i ja neki dan komentirali kako nam je karta prefora.

  Dobar članak, samo tako naprijed!

 9. ovaj eater igra se dragon rulerima gdje mozes pored njega pozvat jos dragona u samo jednom jedinom potezu heheh i njegov lv 11 stavlja dvoumicu igracima koji ne igraju dragon rulere recimo dragon rulers prizovete blastera special a normal delta fly dodate 1 level blasteru prizovete njega onda material za summon ide na groblje sto je i cilj tog deka ocu reci on je tu samo usput i obicno ga drze na 1 primjerak 🙂

 10. e ovaj bi zbog svog efekta i jakog napada
  (sto bas i nije za ban listu ali eto tako da se navede)
  mogao na ban listu
  ali ako se mene pita ban lista ne bi trebala ni postojati ma kakve legalne
  i ne legalne karte pa ljudi budimo razumni

 11. Nije ovo za ban,Star Eaterova največa slabost su xyz karte poput Utopia v, jer ga brzo unište a 3200 penala ti je naplata , ako karta več ima veliki level, najbolje su one koe imaju napad dovoljno velik da ti odma dovrše protivnika, bez toga nema šanse da stavim takvo nešto na polje…

 12. hah gledaj ti kazes kaka ban lista pa da nema ban liste nebi bilo razumno igrat recimo protivnik ti izbaci cjeli hand jer igra prvi ili ti napravi da nemores igrat spelove a nisi ni poco da nema ban liste onaj ko ide prvi vjerovatno bi bio pobjednik tako da mucni ti tom glavom mora se igrat na realnoj osnovi posteno ionako ima jos karata koje bi trebale na ban listu ali otom potom

 13. Da se predstavim. Ja sam twilight chaos, debil koji voli srati pa to posle jesti i turati svoju vještičiju nosinu gdje god joj nije mjesto. Naravno da za glupaka, tj. mene imate glupo pitanje,a to je zašto volim mnogo srati i to poslije jesti.Pa zato što sam još ko dijete upao naglavačke u septičku jamu i tom prilikom shvatio koliko je dobro srati jer kad sereš onda to posle pojedeš.To svi civilizovani debili i govnari rade. No nastavimo s pričom. Bio sam godinama tamo zaglavljen jer nitko nije trebao ovakvu budalu. Srećom bilo je tu da se jede i pije. Sve je bilo savršeno dok me jednog dana cisterna nije usisala kao najobičnije govno, što i jesam. To su sve namestile one pokvarene gazde te kuće koju sam htio pokrasti kako bih imao para za drogu pa sam upao u septičku. Još od kad sam upao u septičku počeo sam se izludjivati sve više i više, ali poslije tog incidenta sa septičkom… Počeo sam vidjeti samo crno i bijelo pa tako sam i počo igrati twilight deck, mada ja ni ne znam igrati yugioh. Na kraju su me neki ljudi pomiješali sa kerom i posvojili i od tada ovdije stalno serem. KRAJ.

 14. Joj, vidi! Za ovaj blog sam već i zaboravio da sam ga napisao haha 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.