COTW: Shine bright like a Diamonds!

Konami je  odlučio vratiti Fusion monstere i to u dobrom svijetlu a sada to čini i s Ritual monsterima (čitaj Nekroz). Ali ne ovaj blog nažalost nije o njima već  o prvom Synchro monsteru iz Herald obitelji koja se proširila u zadnje vrijeme. Ako niste shvatili, COTW ovog tjedna (tj. kraja tjedna) pripada Heraldu of the Arc Light. Mališan je izdan u The New Challangers ediciji kao Super Rare karta te mu se cijena zasada kreće poprilično nisko oko 3$ ali sve ovisi o prodavaču/kupcu.

1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
Any monster sent from the hand or Main deck to the Graveyard is banished instead. During either player’s turn, when a Spell Card, Trap Card or monster effect is activated: You can Tribute this card; negate the activation, and if you do, destroy that card. If this card is sent to the Graveyard: You can add 1 Ritual Monster or 1 Ritual Spell Card from your Deck to your hand.

Heraldov art predstavlja donji dio (oko bokova) karte Herald of Ultimateness a ujedno je i prvi Synchro monster koji je vezan uz Ritual karte. Shiny art kao i kod svi Heralda, ali ovaj je zaista shiny like a diamond.

Lv 4 ga čini lakim za Summon, možemo koristiti bilo kojeg lv 3 monstera kao popularnog Mathematiciana i Bulba koji je ponovno na 1 te imamo Arca. U Yang Zing decku možemo ga Summonati preko Bi’ana, Earth of the Yang Zing i Chiwena gdje će dobiti dodatnu korist jer neće moći biti uništen u borbi. Summon sve ovisi o decku kojeg koristite, vjerovatno ćete pronaći najlakši način da ga Summonate kada vam treba. Da ne duljim, prebacimo se na effect, prvi dio effecta je nešto između Dimensional Fissure i Macro Cosmos (koji su ograničeni) te je to poprilično ubitačno u trenutačnoj meti jer se dosta deckova bazira na groblje (Lightsworn, Shaddoll..) a Arc sve to proslijeđuje u drugu dimenziju. Da ima jaču obranu kao druga Ritual braća možda bi to više došlo do izražaja ali s njegovih 1000 DEF bilo koji monster iz trenutačne mete može prijeći preko njega. Drugi dio effecta  kaže da ga možete tributati da bi neagirali aktivaciju protivničke Spell/Trap karte ili effecta monstera i uništili tu kartu. Poprilično useful protiv karti kao što su Skill Drain i Fiendish Chain jer on samog sebe žrtvuje da bi neagirao kartu.

Za razliku od drugih Herald Ritualaca njegov dio s negacijom možemo iskoristiti samo jednom dok je na polju, dok za druge simply trebamo discardati fairy-type monstera iz ruke da bi nešto neagirali. I na kraju, najljepši dio effecta za Ritual deckove, kada je poslan na groblje možemo iz decka u ruku dodati jednog Ritual Monstera ili Ritual Spell kartu. Ako ga koristite isključivo u Ritual decku i iskoristite effect da neagirate protivničku kartu i zatim dodate jednu kartu u ruku to je odmah advantage za vas. Posebnost Arca je u jednom decku koji još nije stigao kod nas ali zasigurno ide na Tier 1  kada dođe a to je već spomenuti Nekroz. Kod njih Bogu hvala možemo iskoristiti Nekroz Kaleidomirror (Uz ostale Ritual spellice koje samo pune polje – thank you God) koji nam daje mogućnost da pošaljemo jednog monstera iz Extra decka na groblje kako bi Summonali bilo koji broj Nekroz Ritual monstera a to će najčešće biti The Nekroz Armor of Unicorn.

Ako Arca iskoristimo kao monstera za tribute za Kaleidomirror odmah dobivamo njegov zadnji effect koji nam omogućuje searchanje decka za Ritual Monsterom/Spell kartom. Kada Nekrozi napokon dođu kod nas možemo očekivati rast cijene ovom mališanu te ako želite neki profit opremite se s par komada (kao Tour Guide ali neće mu cijena zasigurno toliko porasti).

Mogao bi ja i završiti s ovim tako da idemo jedan overall za Arca: 

+ lagani uvjeti za summon

+ omogućuje neagiranje karte 

+ kada ja poslan na groblje na bilo koji način omogućuje searchanje Ritual Monstera/Spell karte

+ Može se uklopiti u nekoliko deckova u trenutačnoj meti i odličan je support zapostavljenim Ritual deckovima

 

– Cijena od dva monstera za to da protivniku neagiramo jednu kartu nije isplativa ako već nemamo što searchati uz effect

– Slab napad i obrana što ga čini lakom metom

– Protivnik nam ga može uništiti u u borbi tako da smo ga izgubili bez da smo nešto postigli (Osim u Ritual deckovima)

  • Općenito gledano nema smisla da ga se igra izvan nekog Ritual-based decka jer je njegov effect searchanja upravo najvažniji, 
  • ali as you wish, ako vam se sviđa igrajte ga, ali ako ne koristite karte tipa COTH dobit cete priliku za samo jedno neagiranje, mozda bi Armory
  • Arm ili Underworld Fighter Balmung bolje prosli od malog shinyja.

 

Ne zamjerajte ako imam pogrešaka u pisanju jer to ću ispraviti 🙂

 

Jedna misao o “COTW: Shine bright like a Diamonds!

  1. dobar je i svi effekti a moze zeznut mnogo jer naprimjer kada protivnik igra shaddol fusion i on moze prizvat fusion monstera samo tako da oni materijali ce ostat ono sto jesu i nece dobiti effekte sto ce sacuvat tvoje trap karte koje mozes odigrat da se rjesis fuion monstera a posle ga mozes i zrtvovat da unistit i fusion monstera ako hoce da uzme eff sjajno tacno da ima jedno 1700 obrane bio bi golem problem sobzitom da se danas napadi i obrane daju od oka nije kao priije al et sta se moze dobar ti je decko ovaj blog i nadam se da ce zatvorit ove fuzije koje su ubile druge dekove

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.