Cotw: Coral Dragon – Tatsunoko je odrastao!

Kada smo ušli u Xyz eru, dobre Synchro karte generalno su prestale izlaziti. Što je i logično, došla je nova vrsta karata, po mnogima čak i bolja, i deckovi koji su tada izlazili bili su orijentirani na nove karte i tu novu mehaniku, odbacujući onu prethodnu. Nakon toga došla je Pendulum era koja je na neki način ujedinila sve prijašnje Extra deck vrste karata što najviše dokazuje i sam Dracoslayer arhetip. No da nam je netko rekao tijekom vrhunca Xyz ere da ćemo ovako daleko u igri vidjeti dobrog generičkog Synchroa, vjerojatno mu ne bismo vjerovali. I s pravom, Yugioh je generalno vrsta igre koja se ne obazire previše na prošlost. Ili je barem u većini slučajeva takva bila. Da Synchro karte nisu samo prošlost igre, već i sadašnjost dokazuje i karta o kojoj danas pričamo. Naravno, radi se o…

Coral DragonCoral Dragon
WATER / Dragon / Synchro / Tuner / Effect
Level 6 / 2400 ATK / 500 DEF

1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
Once per turn: You can discard 1 card, then target 1 card your opponent controls; destroy it. If this Synchro Summoned card is sent from the field to the Graveyard: You can draw 1 card. You can only use this effect of “Coral Dragon” once per turn.

“OMG! ZAMJENA ZA BRIONACA!” Ne. Koliko god se ova karta činila da je slična Brionacu, neće ga zamijeniti. Ponajviše zbog činjenice da se ovom kartom možemo riješiti samo jedne protivničke karte po potezu, a Brionacom više njih, ali i činjenicom da ova karta uništava protivničke karte. Ok, Coral Dragon, za razliku od Brionaca, karte neće vratiti u ruku već će ih uništiti pa ih protivnik ne može ponovo odigrati iz ruke, to je dobro, zar ne? Naravno, sve to stoji, ali igra je danas u takvom stadiju da dobar broj karata donosi vlasniku nekakvu prednost kada su uništene (gledam na vas Kozmo i Burning Abyss arhetipi) ili jednostavno ne mogu biti targetane. To je danas postalo sasvim normalna stvar. Isto tako, ova karta uništava samo protivničke karte, dok Brionac može vratiti i naše karte u ruku kako bismo ih ponovo koristili.

“Zašto je onda ova karta dobra?” možda se zapitate. Prvo i najvažnije, generičko je Synchro čudovište što znači da nismo ograničeni nekim deckom da bismo je igrali već je možemo igrati u bilo kojem decku koji ima način da je prizove (čitaj: igra barem jednog Tunera). Isto tako, ne specificira koju vrstu karte možemo uništiti pa time imamo na izbor hoće li to biti čudovište, Spell ili Trap. Kao dodatni bonus nad Brionacom ova karta nam daruje kartu kada otputuje na groblje. Zmaj je što omogućava da je se na polje stavi s, pazi ovo, Debris Dragonom! Je li on uopće više relevantan, igra li ga itko? Nije ni bitno, napokon je dobio svog level 6 zmaja u kojeg može često ići (sorry, Orient Dragon, ali odavno nisi više relevantan).

Mermail/Atlantean igrače ova je karta vrlo vjerojatno obradovala više od ostalih. Ne samo da je mogu vrlo lako odigrati, već i njezin discard efekt aktivira Atlantean karte u groblju i stvara dodatne kombinacije i zanimljive poteze. Kud ih nisam inače pretjerano mogao pratiti što rade, još dobiju kartu koja im dodatno pomaže u tome. Divno.

Ako ste mislili da neću posebno napomenuti i činjenicu da je ovaj zmajček i Tuner, prevarili ste se. Sama činjenica da je Tuner otvara puno više mogućnosti u igri s njom. Synchro igrači moći će je koristiti za daljnje prizivanje Synchroa i dobiti time još dodatnu kartu, možda čak prizvati Shooting Quasar Dragona s njom. Zanimljiv combo može se napraviti i s kartom Level Eater. Odigramo efekt Coral Dragona da bismo uništili protivničku kartu na polju i izbacimo iz ruke Level Eatera. Aktiviramo Level Eaterov efekt u groblju i prizovemo ga na polje smanjući Coral Dragonu level za 1. S obzirom na to da je Coral Dragon ujedno i Tuner čudovište, možemo napraviti još jedan level 6 Syncrho Summon te vući kartu jer je Coral Dragon završio u groblju, time virtualno iskorištavajući njegov efekt za “đabe”, kako bi se reklo.

Osobno mišljenje:
Ako ste imalo pratili moje Cotw članke, mogli ste primijetiti da volim kada se priča nastavlja u kartama. Samim time mi se sviđa što je slatki, maleni Tatsunoko odrastao i postao ova zvijer iz dubina koja će vas proganjati u snovima. Vidi se da je Tatsunoko daleko dogurao u životu. Nadalje, iz Wyrma je prerastao u zmaja, ali ostao je vjeran svojim korijenima (ili koraljima! :D), tj. i dalje je Synchro Tuner. Isto tako, ako ste pratili moje prijašnje Cotw članke, znat ćete da obožavam zmajeve u ovoj igri i da su mi Synchro karte najdraže karte (bez obzira što u većini slučajeva ne igram Synchro deckove) pa samim time možete zaključiti da mi se ova karta poprilično sviđa. Sve na njoj mi se sviđa, od atributa, levela, do arta i efekta. Vjerujem da će, ukoliko opet budemo nekim čudom zapali u neku Synchro metu, ova karta postati puno relevantnija i traženija nego što sada jest. Svakako bih vam preporučio da si je nabavite ukoliko mislite igrati ovu igru duže vrijeme bez obzira igrate li Synchro deck ili ne, možda vam jednog dana zatreba. Dosta je dobra karta da biste je tek tako ignorirali.

– Cheers! Kiryu.

Kiryu

Hello world!

Jedna misao o “Cotw: Coral Dragon – Tatsunoko je odrastao!

  1. Coral Dragon ima odličan efekt,dobar ATK i sigurno će naći mjesto u dosta dekova!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.