COTW: Blast from the Sky!

I završila je dvotjedna tradicija COTW-ova nedjeljom te će odsada najvjerovatnije biti utorkom. Za ovaj tjedan sam pripremio jednu kartu koja je sada vrlo cijenjena ali sve dok nije bila izdana na nju se gledalo kao neku random kartu. Ovaj put COTW je o nekima možda još nepoznatoj karti: Denko Sekka.

Cannot be Special Summoned. While you control no Set Spell/Trap Cards, neither player can Set Spell/Trap Cards nor activate Spell/Trap Cards that are Set on the field.

       Nastrojena ratnica izdana je u The New Challangers ediciji kao Ultra Rare te joj je cijena poprilično visoka, najniže se može pronaći za nekih 30-ak dolara tako da ukoliko je pullate odlično ste prošli.
Njeno ime se može prevesti kao “Lightning Snowflake”. Zašto lightning? To je bar očito je jer vidimo da je Thunder-type a uz to ima svijetleći mač ali Snowflake navodno jer u pozadini arta vidimo pahuljice (iako to meni izgledaju kao neka japanska stabla koja cvjetaju).

Znači već sam spomenuo da rijetko tko je pomislio da bi ovo mogla biti neka snažna karta, većina ih je mislila da je tu samo da upotpuni booster, ali ne Sekka se pokazala u potpuno suprotnom svijetlu. Ima solidan ATK od 1700 tako da može prijeći preko nekolicine monstera na koje eventualno naiđe ali ipak u trenutačno brzoj meti teško da je možemo očuvati par poteza na polju. Njen effect nam ograničava da je prizovemo Special Summonom tako da nam ostaje ili Normal ili Flip. Nadalje sve dok mi nemamo setanih Spell/Trap karti, nijedan igrač nemože setati nove Spell/Trap karte ili aktivirati već setane Spell/Trap karte. Huh, neznam kako su svi zanemaili ovu kartu na početku. Ona nam je praktički monster verzija Cold Wavea koji je prije par formata rulao dok ga ban lista nije odvukla sa sobom.

U decku kao što je Burning Abyss koji se oslanja na svoj backrow, Sekka bi samo predstavlja problem te je oni ne koriste, ali tu je jedan drugi meta deck koji uživa u njoj: Shaddoll. Najveći broj Shaddoll verzija ne koriste nijedne Spell/Trap karte osim onih koji su direktno vezani uz deck dok npr. Burning Abyssi koriste dosta Trap karti na koje se oslanjaju. Uspješnim Summonom Sekke protivnika smo osakatili za backrow te možemo izvesti bilo koji combo koji želimo bez straha da će nas zaustaviti. Uz to Sekka je LIGHT atribut čime nam olakšava priziv El Shaddoll Constructa.

Jednako tako novi archetype kojeg očekujemo, Nekrozi, se isto ne oslanjaju na puno backrowa te će Sekka zasigurno pronaći svoje mjesto u nekim verzijama tog decka. Sekka je u deckovima odlična kao Side Deck materijal jer nikada neznamo kada nam ova verzija Cold Wavea može poslužiti uz to zapostavljena Hunder obitelj s velikim potencijalom može iskoristiti Sekku kao dodatni support tako da bez straha summonaju xyz monstere. Kako još možemo iskoristiti Sekku? Ili protiv čega? Pa protiv Artifact-based deckova naravno koji svoje nade daje trap karti Artifact Sanctum ali s novim udarcem na Moralltacha sumnjam da ćemo ih viđati u velikom broju na sceni ubuduće.

 Da zaključimo o Sekki: njene napadačke sposobnosti uopće nisu toliko bitne kao effect koji zaustavlja protivnika i nama daje prednost u trenutka kada je trebamo. Odlična je za svaki eventualni OTK u deckovima (analizirani Deskbot by railz0) ali i kada želimo usporiti protivnika. U Chaos decku je dodatni materijal za monstere poput BLS-a i Chaos Sorcerera. Uz svoj izvanredni effect ima par slabosti poput Effect Veilera ali njega rijetko tko da igra više te i to da nemože zaustaviti face-up Spell/Trap karte poput Saqlificea i Skill Draina na koje se Qliphorti oslanjaju. Sve u svemu Sekka je karta s ogromnim potencijalom čija će cijena zasigurno porasti.

Enjoy, rate, comment oh and happy New Year (iako je sutra ali sumnjam da će biti novi blog dotada).

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.