Cotw: Beast-Eyes Pendulum Dragon – probudite zvijer u svome zmaju!

Ukoliko pratite Yu-Gi-Oh! ARC-V anime, znat ćete kako Yuya prije nijie koristio niti jedan summon iz Extra decka, već samo Pendulum summon. To se mijenja nakon nekog vremena kada u deck zabunom stavi kartu Polymerization s namjerom da je vrati Yuzu, ali u međuvremenu ima duel u kojemu izvuče baš tu kartu i otkrije sve čari Fusion summona prizivajući Rune-Eyes Pendulum Dragona. Nedugo zatim, s obzirom da njegov deck ima i Magician i Performapal temu, Rune-Eyesu (Magician tema) se pridružuje i Beast-Eyes Pendulum Dragon (Performapal tema) te time Yuya ima mogućnost korištenja više Fusion čudovišta. No zašto je Beast-Eyes Pendulum Dragon igračima bio dostupan tek nakon prvog Pendulum Xyz čudovišta te nakon što Yuya po prvi puta napravio i Synchro summon ostaje misterij, no najbitnije je da ga sada napokon možemo igrati i mi u Europi, ne samo Amerikanci.

Beast-Eyes Pendulum Dragon
EARTH / Dragon / Fusion / Effect
Level 8 / 3000 ATK / 2000 DEF

1 DARK Dragon-Type monster + 1 Beast-Type monster
Must be either Fusion Summoned, or Special Summoned by Tributing the above cards you control (in which case you do not use “Polymerization”), and cannot be Special Summoned by other ways. If this card destroys a monster by battle: Inflict damage to your opponent equal to the original ATK of the Beast-Type Fusion Material used for this card’s Summon.

Beast-Eyes Pendulum Dragon je super zbog činjenice da ga se može prizvati na dva načina. Ukoliko nemate mogućnosti staviti oba materijala na polje, vrlo lako ga se priziva bilo kojom kartom za prizivanje Fusion čudovišta, npr. Polymerization. Isto tako, ako imamo oba materijala na polju, možemo ih žrtvovati i prizvati ovu kartu iz Extra decka. Ovo je posebice dobro jer time ne treba postojati spell karta za prizivanje, a i sama činjenica da, ukoliko se prizove na ovakav način, ne započinje Chain te to ide više na ruku ovom načinu prizivanja. Isto tako, valja imati na umu kako ova karta ne zahtjeva određena čudovišta već bilo koje DARK Dragon-type i Beast-type čudovište. Ukoliko postoji jedan od materijala na polju, Instant Fusionom se vrlo lako priziva drugi materijal, a najbolji materijali za to su Darkfire Dragon i Flower Wolf, obje karte iz Legend of Blue-Eyes seta. Ova karta će ponajviše zasjati u Pendulum-based deckovima poput Odd-Eyes Performapal (najviše napravljena baš za taj deck) jer se Pendulum summonom isti potez mogu vratiti čudovišta korištena za njezin summon te prizvati više kopija Beast-Eyesa.

Efekt ove karte je poprilično jednostvan, no samim time što je jednostavan ne znači nužno da je loš. Dapače, efekt je poprilično jak i približava duele kraju neizmjerno brzinom. Kada uništi čudovište, nanosimo štetu protivniku jednaku originalnom napadu našeg Beast-type čudovište korištenja za prizivanje Beast-Eyea. Recimo da smo koristili Performapal Silver Claw s 1800 napada, ako Beast-Eyes uništi neko čudovište od, recimo 2500 napada, prvo se računa 500 bodova razlike kao šteta, a onda se na kraju Damage stepa računa još i 1800 Silver Clawovih napadačkih bodova što je sveukupno 2300 štete. Nije loše, zar ne? Ovaj efekt je mandatory efekt što znači da ne može missati timing i ukoliko efekt Beast-Eyesa nije negiran, uvijek će se dogoditi. Ako Beast-Eyes uništi čudovište s istim napadačkim bodovima i oba su čudovišta u procesu uništena, efekt Beast-Eyesa se ne aktivira.

Vratimo se sada malo na njegovo prizivanje. Rekli smo da postoji dva načina prizivanja ove karte, Fusion summon i Special summon sa žrtvovanjem čudovišta. Zašto je to bitno? Ukoliko ga se priziva Fusion summonom, s obzirom da za Fusion summon trebamo kartu koja će to i učiniti, to započinje Chain. Kada se karta za Fusion summon, recimo Polymerization, resolvea, karte poput Horn of Heaven ne mogu se aktivirati. U suprotnom, ukoliko se ova karta priziva žrtvovanjem dvaju čudovišta, to ne započinje Chain i Horn of Heaven i slične karte se mogu normalno aktivirati.

Osobno mišljenje:
Ovu kartu sam testirao ponajviše u Odd-Eyes Performapal decku s kartama iz OCG i mogu reći da sam je svaki duel prizivao. U skoro svakom duelu je bila i više no korisna. Sviđa mi se kako funkcionira baš s Performapalima i dovodi im velikog beatera s dobrim burn efektom. Iako današnji Performapal dekovi baš i ne koriste Odd-Eyes Pendulum Dragona već se više igraju s Dracoslayer engineom, svakako bih vam preporučio da probate i verziju s Odd-Eyesom i Beast-Eyesom, vjerujem da će vam se svidjeti! 🙂

– Do sljedećeg puta, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.