CotW 07022008

Cyber Valley, karta iz nove edicije Phantom of Darkness:

Cyber Valley
Machine / Effect
Light / Level 1
0 ATK / 0 DEF
You can use one of the following three effects:
* When Cyber Valley is selected as an attack target by an opponent‘s monster, you can remove it from play to draw a card and end the battle phase.
* You can remove Cyber Valley and a face-up monster you control from play, and draw two cards.
* You can remove Cyber Valley and a card in your hand from play, and put a card from your graveyard on top of your deck.

Tekst ove karte je pomalo zbunjujuć, kada sam je prvi put vidio nisam baš bio koncentriran i zapravo nisam skužio ni dio teksta karte i zašto je toliko iščekivana, ali kada sam malo promislio i bolje pročitao tekst počelo mi je stizati…

Dakle,
Cyber Valley ima tri odvojena effecta, možete izabrati jedan od njih da ga iskoristite, ovisno o situaciji. Ova karta je self-replacing Threatening Roar i  A Feather of the Phoenix i draw power u jednome što ju čini prilično jedinstvenom.

Prvi effect služi kao  self-replacing Threatening Roar i daje vam turn više i kartu koju ste potrošili u obliku Cyber Valleya natrag, dok drugi radi kao draw power koji daje instant +1 sa D.D. Scout Planeom i D.D. Surviverom, a sa Spell Economicsom, Dimension Fusionom i Dark Magician of Chaosom infinite loop kojim možete izvući sve karte iz decka.

Ali čekajte, još nismo stigli do najboljega kod Cyber Vallenta, treći i ujedno najkorisniji effect. Kada pomislim na deckove u kojima bi bio koristan, zapravo game-breaking odmah mi na pamet dolazi nekoliko… A Sky Scourge Norleras, Diamond Dude Turbo (DDT) i Magical Explosion OTK su samo neki. U Norlerasu je suho zlato, možete ga tražiti sa Shining Angelom koji je ujedno i hrana za Norlerasa ako ne povučete Phantom of Chaosa u međuvremenu, a zamjenjuje A Feather of the Phoenix kao combo piece za OTK. U DDT-u rezultira sa infinite loopom ako sa trećim effectom stavite Dimension Fusion na vrh decka, aktivirate Diamond Dudeov effect i removate ga sa drugim Cyber Vallentom, a on će se besplatno vratiti sljedeći turn, a vi ćete dobiti dvije karte. U Magical Explosionu je zamjena A Feather of the Phoenixu jer stavlja Magical Explosion na vrh decka nakon što ste cijeli deck izmillali sa Reasoningom.

Zbog drugog effecta je draw power i +1 sa Survivorom ili Scout Planeom u Remove from Game (RFG) decku, ali tu mogućnosti još ne prestaju. Sjećate se Troop Dupe Scoopa u prošlom formatu? Vjerojatno ne pošto su rijetki imali 3 Card Troopera, ali svejedno Cyber Vallent kao Machine i sa manje od 500 ATK-a je savršena meta za Machine Duplication…

Zapravo comboi sa Cyber Vallentom su neograničeni koliko je karta raznovrsna, jedina vam je zapreka ste vi sami.

Koristite maštu ;).

KJ

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.