CotW 02092010: Mystical Space Typhoon & Dust Tornado

Budim se vrlo vrlo rano, oko podneva xD i vrlo mamuran, jedva odem do kuhinje da nešto pojedem. Nakon obilnog doručka opet ulazim u svoju sobu, palim kompjuter i odlučim napisati card of the week zato jer Dramaxa nema već duže vrijeme. Nažalost White Dragona nema online da ga pitam. Još uvijek mamuran,odlučim pisati ovaj report za vas koji ste željni(ili možda niste xP ) čitati reportove svog novog writera.

I tako razmišljajući koju kartu uzeti za Card of the Week, moj bratić mi javlja kako je moj dobar prijatelj kod njega i da će doći do mene. Super, odličan početak dana.

No, dobro prebacimo se na temu: Card of the Week ovog tjedna bit će naš vrlo poznati, stari Mystical Space Typhoon i sa njim njegov dobro poznat prijatelj Dust Tornado.

 

Vrlo jednostavan effect ali u većini slučaja prebroken, po meni ova karta je najbolji topdeck! Evo primjera: Imate u ruci(početni hand) Grandmastera, Iroua, Six Samurai United, Gateway of the Six i Solidarity, protivnik je prvi na potezu, seta monstera i seta S/T vi se bojite da to nije bottomless kad ono BANG!! topdeck Mystical Space Typhoon aktivirate i ono otkrijete: Trap Hole, protivnik vam psuje sve živo i govori da ste topdecker kad naswarmate field i idete do lagane pobjede. A da ne spominjemo kako je ova karta važna u svim deckovima odkad je heavy storm u banani(banan je xD ), i također smiju se kartati 2 kopije ove karte, ova karta ide u sve deckove po 2 kopije. Najbolji targeti koje ova karta može pogoditi su Mirror Force, Trap Hole, Bottomless Trap Hole, Torrential Tribute, Dimensional prison i slične karte. Ova karta u Mid-Late gameu stvarno je najbolji topdeck,recimo imate Machina Fortressa i na Red Gadgeta na fieldu, opponent ima 2 karte u ruci, seta monstera i S/T a vi imate prazan hand i opponent enda, BANG!! opet Mystical Space Typhoon uništava Mirror opponent vam opet psuje sve živo a vi opet idete polako do pobjede. Kao što ste dosad već shvatili ova karta je odlučivala Matcheve, i zato je po meni ona jedna od najboljih topdecka pogotovo u mid-late gameu.

Analizirali smo ovu kartu a sad idemo na sljedeću a to je kao što sam već prije rekao:

Dust Tornado
Effect:
Destroy 1 Spell or Trap Card your opponent controls. You can then Set 1 Spell or Trap Card from your hand.

Ova karta je skoro ista ko i Mystical Space Typhoon, naizgled jedina razlika je što je Mystical Space Typhoon Spell karta a ovo je Trap karta ali samim time shvaćamo kako je ova karta malo slabija zato jer se nemože aktivirati ćim ju povućemo stoga ova karta nije baš “the best” topdeck kao Mystical ali ima i ova karta svoje prednosti, i effecte u kojima je bolja od Mysticala, a to je da kad aktiviramo ovu kartu još možemo setati 1 kartu iz ruke, ko da smo mi na potezu a na potezu je protivnik, također ova karta je puno bolja za early game zato jer kasnije nama se ćini dugo vremena dok protivnik ima 1 set S/T mi povućemo ovu kartu i moramo setati pa čekati da dođe protivnikov potez te ako je to Bottomless smo u banani. No ova karta je isto dobra i karta se u nekim deckovima jer je Heavy Storm, kao što smo već prije rekli, popio banhammer. Ipak ove karte nemogu zamjeniti sam Heavy Storm jer je ta karta ne zamjenjiva ali ova karta ponekad može biti, u nekim trenutcima, još bolja nego sam Heavy Storm ili Mystical Space Typhoon. Najbolje targete ove karte smo već prije spomenuli dok smo govorili o Mystical Space Typhoonu samo je razlika da ako nam neko zapravo opali mystical na ovu kartu mi tu kartu možemo chainati i setati novu. Ovaj dio effecta je jako dobar jer se protivnik nada da će nam se rješiti te karte i gotovo, nemamo više setanih kojih se on može bojati ali onda BANG!! chainamo Dust i setamo Mirror Force, Bottomless Trap Hole ili D-Prison i zeznemo protivnika

To bi bilo to od mene dragi čitatelji, znam da nisam dobar kao Dramax ali ću se potruditi pisati što bolje i nadam se da će vam se svidjeti moj prvi Card of the Week report.

Hvala na čitanju, vaš novi Writer YGO-Man!

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.