Mašine novog formata?

Pozdrav svim forumašima, danas ću napisati report o novom Machina Gadget Decku koji je izašao sa novim Machina Mayhem Struckture Deckom. Ovaj deck nije poseban samo po tome što je: brz, igriv, funny, jak, tier 1(po meni), nego i zato što je: jeftin!! Da, istina je, dobili smo brzi deck koji funkcionira i dobar je a da su glavne karte iz Structure Decka, tj. svatko ga moze imati!!

Igrajući protiv ovog decka često će te se zapitati: Kako može Special Summonati iz gravea??, Kako ima toliko karata u ruci?? Ček, uništim ga i onda mi ti uništavaš moju kartu?? Pa dajte, ovo nije fer!!

Možda se pitate o čemu ja pričam ali evo sada će te se susresti sa glavnom kartom ovog decka,a to je:

Machina Fortress:
Effect:
You can discard Machine-Type monster(s) whose total Levels equal 8 or more to Special Summon this card from your hand or Graveyard. When this card is destroyed by battle and sent to the Graveyard, select and destroy 1 card your opponent controls. When this face-up card you control is targeted by an opponent’s Effect Monster’s effect, look at your opponent’s hand and discard 1 card from their hand.

Ova karta je odlična zato jer ju je lako prizvati: discardamo 2 machine koje zajedno imaju lvl 8. Fora je u tome što mi koristimo ovu istu kartu za discardanje i još bilo koju drugu machinu sa njom. Evo primjera: u handu imamo Machina Fortressa, Machina Gearframea i Red Gadgeta, mi možemo discardati Fortressa i Red Gadgeta kako bi prizvali ovog Fortressa kojeg smo prethodno bacili a što je najbolje effect ove karte možemo aktivirati i dok je ova karta na groblju, samo onda trebamo discardati do 2 karte(najčešće) ali ni to nije problem jer ovaj deck stalno ima Card Advantage zbog Gadgeta, Gearframea, Peacekeepera, Scrap Recyclera. Ova karta bi bila zakon i da nema sljedećeg effecta a zbog tog effecta koji sljedi ova karta zapravo postaje broken a to je da kad je ona uništena sa borbom i poslana na graveyard mi uništavamo bilo koju kartu na protivnikovom fieldu! Ali ima još: Kad je ova karta targetana effectom monstera gledamo opponentu hand i discardamo 1 kartu! Štos kod zadnjeg effecta je ako protivnik prizove npr. Enishi,Shien’s Chancellor i aktivira effect a vaš Fortress je equipan sa Machina Gearframemom(karta o kojoj će te poslije ćuti više) vi ipak gledate opponentu hand i discardate kartu makar Fortress nije uništen. Znači da je jedina mana ove karte: Spell i Trap karte. A najveći užas je kad na njezin Summon protivnik opali Bottomless Trap Hole. Kartamo 3 kopije ove karte, a objasnio sam i zašto  .

Sljedeca karta koju ćete upoznati(koja je jako važna) jest:

Machina Gearframe
Effect:
When this card is Normal Summoned, you can add 1 “Machina” monster, except “Machina Gearframe”, from your Deck to your hand. Once per turn, during your Main Phase, you can equip this card to a Machine-Type monster you control as an Equip Card, OR unequip it to Special Summon this card in face-up Attack Position. (A monster can only be equipped with 1 Union Monster at a time. If the equipped monster would be destroyed, destroy this card instead.)

Ova karta je zakon jer si samo tako uzmemo “glavnu kartu”(Machina Fortress) iz Decka u hand i time stvara +1. Također možemo si uzeti bilo kojeg drugog machina monstera iz decka u hand. Naravno to nije sve ova karta je Union Monster a to su monsteri koje možemo equipati na druge monstere i onda dobivaju svoj effect. Kad ovu kartu equipamo na neku Machinu, a najčešće je to Machina Fortress. Ova karta ne samo da spriječava Fortressa da umre,već isto tako stvara višak u vašem hand-u da kad Fortress umre možete ga lako vratiti. Sa ovom kartom equipanom na sebi Machina Fortress postaje “nedodirljiv” to je zapravo ono što ovu kartu čini odlićnom. Također kao i svakog drugog Uniona, ovu kartu možemo unequipati da special summoniramo tu kartu kako bismo napravili otk. Kartamo 3 kopije ove karte jer je karta jednostavno broken.

Sljedece karte koje rade “čuda” ili Card Advantage xD i koje većina vas(ako ne i svi) dobro znaju a to su:

Red Gadget,Yellow Gadget i Green Gadget ili skupa Gadgeti:
Effect:
When you Normal or Special Summoned this card, you can add 1 “Red,Green,Yellow Gadget” from your Deck to your hand.

Ove karte su prezakon zato što daju ovom decku ono što skoro niti jedan drugi swarm deck nema a to je Card Advantage. To je jako bitno jer ćete sa njima uvijek imati kartu za normal summon, za discardati za Machina Fortressa, za karte koje traže discardanje,također si ih vračate u deck sa Scrap Recyclerom o kojem će te više ćuti kasnije. Effect ove karte zapravo je da kad je summonan, uzmemo nekog drugog gadgeta u hand i samim time stvara +1 da negovorim kako to jako može biti ako na polju imamo solidarity, znaći monster koji stvara +1 u ruci kad je summonan i ima 2000-2200 napada?? Malo broken, jel da? Također morate znati da ako protivnik aktivira Trap Hole ili bilo koju kartu koja uništava monstera kad je summonan a da ne negira effect ili Summon ipak si uzimate Gadgeta u hand. Još jedna dobra stvar kod ove karte je ne samo kad je normal summonan da uzimate drugog gadgeta u hand nego i kad je special summonan isto uzimate, zato su tu Monster Reborn koji nam se vratio sa novom ban listom i Call of the Haunted. Kartamo po 3 od svakog gadgeta i time dobivamo glavni Card Advantage.

Sljedeća karta koja spašava naše drage gadgete da ostanu bez targeta u decku jest:

Scrap Recycler
Effect:
When this card is Normal or Special Summoned, you can select and send 1 Machine-Type monster from your Deck to the Graveyard. Once per turn, you can return 2 Level 4 Machine-Type EARTH monsters from your Graveyard to the Deck to draw 1 card.

Ova karta je prezakon zato jer kao 1. šaljemo 1 machinu na grave(najčešće će to biti fortress, tako da ga special summonamo) i zato jer vraćamo 2 gadgeta ili gearframea u deck i jos vučemo 1 kartu,ova karta radi isto +1 ali dodaje gadgete u deck tako da oni mogu dalje raditi +1 i tako dobijemo ogromni Card Advantage. Također jako bitno je da bacimo Machina Fortressa na grave i oživimo ga sa njegovim effectom. Ova karta nema bas dobar attack ali je čisto ok kad aktiviramo solidarity ili branimo ovu kartu trap holeovima, bottomlessima, prisonima! Ono što ovu kartu čini odličnom je da svaki potez u mid-late gameu radi +1 i vraća gadgete u deck. Kartamo 1 ili 2 ovisi kako želite.

Još neke karte koje nesmijemo zaboraviti a opet nemamo baš previše toga reći o njima su:
Machina Peacekeeper – Isto kao i Gearframe samo sto uzimamo gearframea kad je unistena.
Cyber Dragon – Swarming  .
Machina Force – Discardamo samo nju za Fortressa dok je na graveu xD
Dimensional Prison – zar trebam govoriti? effect priča sam za sebe
Monster Reborn – Special Summon
Pot of Avarice – Vraća Gadgete i +1 je.
Mystical Space Typhoon – S/T remuval
Dust Tornado – S/T remuval
Solidarity – Radi OTK
To bi otprilike bili to moji dragi čitatelji a evo za kraj stavljam Deck List ovog Decka:

Monsters:19
3x Machina Fortress
3x Machina Gearframe
3x Green Gadget
3x Red Gadget
3x Yellow Gadget
1x Machina Force
1x Machina Peacekeeper
1x Cyber Dragon
1x Scrap Recycler
Spells:12
3x Solidarity
2x Mystical Space Typhoon
2x Fissure
2x Smashing Ground
1x Dark Hole
1x Monster Reborn
1x Lightning Vortex
Traps:11
2x Bottomless Trap Hole
2x Dimensional Prison
2x Dust Tornado
2x Trap Hole
1x Call of the Haunted
1x Torrential Tribute
1x Mirror Force

Ovo je moja Decklista za novu banlistu možete vrlo lako prilagoditi staroj ban listi.

Hvala još 1 na čitanju, vaš YGO-Man

2 misli o “Mašine novog formata?

  1. Zašto machina force ako nemate ostale karte potrebne da ga prizovete?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.