Card of the week: Hedge Guard

*Predgovor. Eto, sjdim za stolom u vrijeme dragon turnira, njih 17 danas došlo, buka na sve strane. Uz mantis na leptopu upalim još i word, čisto slučajno… gledam okolo, like – wtf? dosadno je, a znam da sam si zadao u zadatak da napišem neki Card Analysis karte koja mi je zapale za oko prije dosta vremena. Pa, usred buke pokušam složiti misli u cjelinu i dok zabilježujem rezultate duela klinaca na turniru pišem…*

Danas ćemo prestaviti jednu kartu iz Ragging Battlea, najnovijeg boostera koji će se uskoro naći na policama Land of Magica. Ovu kartu, mogli bismo prestaviti kao Honest za Gladiator Beaste 😛

Radi se o Hedge Guardu.

Hedge Guard
Earth / 3 / Plant
0 / 2100

During damage calculation, you can send this card from your hand to the Graveyard to prevent a monster you control from being destroyed by this battle,but that monster’s ATK is halved until the End Phase

Commonica iz RGBT-a, koja kaže da se tijekom battlea vašeg i opponentova monstera, u damage kalkulacije senda iz handa u grave da se vaš monster ne destroya. Ali vaš monster ima duplo manji atk.
Moglo bi se reći da je ovo ne tako dobar univerzalni Honest za sve ostale monstere koji nisu Light. Te također bi se moglo reći da je najbolji u Gladiator Beast decku, gladiator bi dobio efekt uz mali dmg, te se tag.outati u Murmilla ili Bestiaria kojim će nadoknaditi iizgubljenu kartu ili pak nekog drugog gladiatora.
Ok, vjerojatno ćete reći, „ali tu je Waboku“. Istina, no ovo čudo je bolje, zašto? Pa, radi u dmg stepu, može biti faktor iznenađenja, brži je od Wabokua kojeg se treba setati. Moglo bi se reći da je bolji i od Shrinka, koliko vam se puta desilo da ste imali Murmilla na polju kojeg napada Stratos, a imali ste setani Shrink? A što je najvažnije, radi pod Cold Waveom.
Hedge Guard je čisto ok i moglo bi se naći mjesta za dva komada njega u GB-ima. A ako zagusti, monster je, te se može setati, a sa 2100 deffensea neće biti tako lako za proći preko njega. Može biti odličan sa Secutorom, koji je došao na polje sa efektom GB-a i opponent ide napadati njega ili vi napadate njima monstera i sa Hedge Guardom on će preživjeti i dovesti ćete na polje još dva GB-a sa svojim efektima. Nikako niste u minusu, što Guard inače je, -1, no sa Gladiatorima se to da nadoknaditi njihovim efektima.

U svakom slučaju, za Gladiatore može biti sasvim korisna karta koja radi u dmg strepu, spašava gladiatore da bi dobili svoje efekte i može biti ogroman faktor iznenađenja.
Loša strana je pak da nema napada, djeluje samo na jednog monstera i halva napad vašem monsteru što vas čini ranjivim na neki veći dmg, te služi isključivo za spašavanje vašoih gladiatora od destroyanja u battleu.
Sve u svemu, vrijedna karta techanja u GB decku, dva komada njih i Wabokua čini se sasvim ok.

wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.