Card of the Week: Chiron the Mage

Evo doveo sam vam jedinu kartu koja je po mojem mišljenju dostojna zamijeniti Breaker the Magical Warriora. Pa evo nešto o njoj..

Chiron the Mage

FET-EN021
Earth
****
Beast-Warrior/Efect
Discard 1 Spell Card from your hand. Destroy 1 Spell or Trap Card on your opponent’s side of the field. This effect can only be used once per turn.

Ah,ova karta budi stara sjecanja… Ponajviše na Breaker the Magical Warriora,jer ga ovo manje više zamjenjuje. Dakle njegova edicija FET (Flaming Eternity je izdala najviše karata za Beast/Beast-Warrior/Winged Beast monstere). Njegovi statsi su za monstera levela 4 dovoljni. Ima 1800 napada što je prilično dobro, sjetimo se da breaker ima 1900 ali nakon micanja countera 1600. Dakle njegov stalni napad je prilično dobra stvar.
(Ipak sa Gaia Power postaje čudovište od 2300 napada koje gazi cydre:) ,ako igrate takav deck naravno :P) Beast-Warrior je dakle ima dovoljno potpore. Njegova obrana od 1000 je prilično mala no ima i manjih 😉
Earth tip je što je uvjek plus budući da večina Beast karata jest earth. No prijeđimo na ono zanimljivo,dakle njegov efekt koji kaže. Discardajte spell kartu iz ruke,uništite jednu spell ili trap kartu na polju. Mislim da je ovo trenutno jedina karta dostojna da zamijeni Breaker the Magical Warriora.
Iako je ponekad teško baciti spell kartu iz ruke,najčešče će se isplatiti,protivnikov Sakuretsu Armor/Mirror Force koji bi ga spasio je uništen ; )
Negativna strana efekta je što se može iskoristiti samo jednom po potezu ali opet tko bi bacio dvije spell karte u jednom potezu (mislim ipak je to puno,bar se meni čini).
Negdje sam na forumu čitao pohvale Mrvičinu jer je problem Terraforminga riješio na ovaj način tj sa ovom kartom u svome gravekeeper decku : P
Dakle ova karta bi manje više mogla zamijeniti breakera na više od jednog načina. Na vama je naravno da odlučite dali bi odgovarala vašem decku.

2 misli o “Card of the Week: Chiron the Mage

  1. puf, jel ti vidiš prije koliko je vremena ta karta bila dobra? nekad je i dark magican bio dobar, danas nije.
    Ne možeš reći za kartu koja je izašla prije 5 godina da je loša. Tko zna, možda za 5 godina bude big eye loša karta.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.