DECK PREDATOR -:- ELEMENTAL HERO

Srijeda…Hmmm što je ono na redu? Ah da, DECK PREDATOR. A ove srijede imam uistinu poseban deck za vas.
Deck koji je iznenadio mnoge ( uključujući i mene ) probivši se kroz mnoštvo staple deckova na ne toliko davno održanom SJC-u.

Mladi igrač Joey Skiles, složio je Elemental Hero Build dostojan “velikih turnira”
Podcjenjivanju i vrijeđanju je došao kraj, vrijeme je za Skilesov SJC Build

ELEMENTAL HERO DECK osnovne karte:
Elemental Hero Shining Flare Wingman
Atribute: Light
Level 8
Warrior/Fusion/Effect
ATK/2500
DEF/2100
” Elemental Hero Flame Wingman ” + ” Elemental Hero Sparkman “
This monster cannot be Special Summoned exept by Fusion Summon.
Increase the ATK of this card by 300 points for each card in your Graveyard that includes ” Elemental Hero” in its name. When this card destroys a monster as a result of battle and sends it to the Graveyard, inflict damage to your opponent’s Life Points equal to the ATK of the destroyed monster.

Skyscraper 2 – Hero City
Field Spell Card
Once per turn, during your Main Phase,you can Special Summon 1 ” Elemental Hero ” monster from your Graveyard that was destroyed by battle. ( Only this card’s controler can use this effect.)

Elemental Hero Stratos
Warrior/Wind
Level 4
ATK/1800 DEF/300
When this card is Normal or Special Summoned, you can select and activate 1 of these effects:
– Destroy Spell or Trap Cards on the field up to the number of “Elemental Hero” and “Destiny Hero” monsters you control (not counting this card).
– Select and add 1 “Elemental Hero” or “Destiny Hero” monster from your Deck to your hand.

STRATEGIJA:
Glavni Combo iz kojeg ovaj deck izvlači svoj Card Advantage (prednost u kartama ), vezan je uz Elemental Hero Stratosa i Skyscraper 2 – Hero City. Mislim da će vam biti najlakše shvatiti ovu strategiju uz pomoću primjera. PRIMJER: Protivnik ima na polju otkrivenog Cyber Dragona, a vi imate aktivan Skyscraper 2 i stvarate Elemental Hero Stratosa.
Sada zamislite ovo; zaletite se u protivničkog Cybera, izgubite nebitnih 300 LP, aktivirajući posebnu moć Skyscraper 2 ; smijete stvoriti iz groblja jednog E-Heroa koji je poginuo u borbi …Hmmm…Evo uzeti ćemo EH Stratosa, kojemu se efekt ponovno aktivira. Ovisno o situaciji, vi birate efekt koji vam je u tom trenutku potrebniji.
Zamislite ovaj Combo svaki krug. Poprilična prednost, zar ne?
A s obzirom da u decku igramo i tražilice za EH Stratosa ( 2× Reinforcements of the Army i 1× E – Emergency Call ) , limitirani EH Stratos će nam biti i više nego dostupan.
Nemojmo se zavaravati, ovaj deck uglavnom pobjeđuje putem EH Fusiona, tako da bi bilo stvarno nerealno od mene izostaviti Miracle Fusion, nevjerojatnu kartu koja vam omogućuje da te ” Velike Dečke” izvadite na teren. Ovu kartu možemo ( i hoćemo ) izmanipulirati tako da ćemo umjesto zahtjevnih monstera koji su potrebni za neke Fuzije iskoristiti The Earth – Hex-Sealed Fusione. Prijeđimo na samo igranje decka, te na stil igre kojim će vas ovaj deck odvesti do pobjede.

KAKO IGRATI ELEMENTAL HEROE:
Osobno, smatram da je najbolje početi veoma agresivno, prisiljujući protivnika da koristi većinu svojih removala na vaše sitnije monstere.
Što vrijeme bude dalje odmicalo, vama će stvari ići u korist.*( Ova natuknica NE važi protiv Diamond Dude Turboa koji prije Side Decka morate napadati što brže i otvorenije, u nadi da ćete ga uspjeti “zatući” dovoljno brzo, ili ga makar toliko spustiti da ne uspije vratiti monstere koje je removao sa Divine Sword – Phoenix Bladeom u igru pomoću Dimension Fusion plaćanjem 2000 LP. Dobra strana ove karte je što ćete ju i vi moći iskoristiti ako ste odigrali Miracle Fusion u međuvremenu. No vratimo se na osnovnu misao… ) * Vaša mogućnost da povućete Miracle Fusion (koji možete zloupotrijebiti preko The Earth – Hex-Sealed Fusiona/ Monster koji vam omogućuje zamjenu u Fuziji) će rasti. Nerijetko sam u testanju nailazio na Late Game situacije u kojima sam stvarao Elemental Hero Shining Flare Wingmana (izbacujući The Earth – Hex-Sealed Fusiona iz Graveyarda zajedno sa EH Sparkmanom) koji je silovao protivnika, a on je samo bespomoćno gledao jer je potrošio većinu Smashing Groundova i Sakuretsu Armora na ostatak mojih EH legija. 3× Smashing Grounda praćena sa 2× Exiled Forcea biti će uz početnu Trap postavu dovoljna da se riješimo neugodnijih, većih Monstera. 1× Don Zalog je ovdje posebice za one zlatne prilike u kojima protivnik nema obrane, a vi imate Reinforcements of the Army u ruci. Ono što me čini sretnim, je to da je Skiles uključio 1× Neo-Spacian Grand Molea u Deck. Ova karta je po meni definitivni pick za većinu agro deckova. Automatski je +1/2 kada se bori sa Monsterima koji zahtjevaju Tribute. Također nam pomaže da se riješimo neugodnih D.D. Survivora ili Spirit Reapera. Pametan će igrač znati izvući maximum iz Skyscraper 2 – Hero Citya, bilo to da svaki krug Special Summona Claymane u obrani, ili možda Wildheartove, nebi li se probio kroz protivnički Trap Lineup.
Izmjenjujte Monstere 1 za 1 u borbi sa protivnikom što češće možete, uz Hero City će vam se to kasnije itekako isplatiti u vidu višestrukih Special Summona! Najbitnije znanje koje igrač E-Heroa mora posjedovati ( ili steći, ako ga je tek počeo igrati ) je Side Deckanje! Ovaj deck bez Sidea nebi bio sposoban pobjediti 50% današnjih deckova. Što napraviti protiv Demisea? Protiv DDTa? Te je OTKove nažalost nemoguće pobjediti bez Sidea, tako da ću vas danas ” nagraditi ” argumentiranim slaganjem Side Decka za ovaj Build Elemental Heroa.

Stigli smo do Deckliste:
DECKLISTA:
Monsters: 21
1× Elemental Hero Stratos
3× Elemental Hero Sparkman
3× Elemental Hero Clayman
3× Elemental Hero Wildheart
3× Cyber Dragon
3× The Earth – Hex-Sealed Fusion
2× Exiled Force
1× Don Zaloog
1× Sangan
1× Neo-Spacian Grand Mole

Spells: 15
1× Heavy Storm
1× Mystical Space Typhoon
1× Snatch Steal
1× E – Emergency Call
2× Reinforcement of the Army
3× Skyscraper 2 – Hero City
3× Miracle Fusion
3× Smashing Ground

Traps: 5
1× Mirror Force
1× Ring of Destruction
1× Call of the Haunted
2× Sakuretsu Armor

Fusions: 18
3× Elemental Hero Thunder Giant
3× Elemental Hero Rampart Blaster
3× Elemental Hero Wild Wingman
3× Elemental Hero Wildedge
3× Elemental Hero Shining Flare Wingman
3× Cyber Twin Dragon

UMIJEĆE SIDE DECKA:
U redu, došli smo do Side Decka.
Prošli vam put nisam pružio zadovoljstvo složenog Sidea ( SKILL DRAIN ), pa ću se ovoga puta “iskupiti”. Krenimo od samoga početka.
U biti, mehanizmi unutar ovog decka služe jednom cilju; prizivanju onih lijepih svjetlucavih ljubičastih karata. Naravno, mislim na Fusion Monstere, a vjerujte mi na riječ, rijetko koja Fuzija ima razorne efekte poput onih koje nude Elemental Heroi. Igramo samo 5 Trap karata u Main Decku, a cilj nam je zaštiti one velike Heroe koji mogu nanijeti mnogo štete, tako da će nam prvi odabir za Side Deck biti očit.
2× Royal Decreea – Aktivirajući Decree moći ćemo skoro pa potpuno slobodno napadati Monarche, DMOCove i Blowbackove koji će biti izravna žrtva smrtonosnih napada Elemental Hero Shining Flare Wingmana ili pak Elemental Hero Wildedgea, sada kada smo sa Decreeom imobilizirali Sakuretsu Armore, Mirror Force, Magic Cylindrove i ostale potencijalne opasnosti neće biti problema u pogledu gubljenja Card Advantagea ( prednosti u kartama ) jer smo mi iskoristili Miracle Fusion + 2 Monstera, i onda naletili na Sakuretsu. U funkciji “mladih Jinzoa” tu su i 3× Elemental Hero Wildhearta, tako da smatram 2× Decreea dostatnima. Prijeđimo na problematiku OTK Combo deckova: Demise OTK i Diamond Dude Turbo. Prve obavezne karte koje ćemo uključiti u Side protiv D-OTKA( Demise OTK ) i DDTA ( Diamond Dude Turbo ) su sigurno 2× Cursed Seal of the Forbidden Spella. Cursed Seal je u jednom udarcu sposoban zaustaviti većinu Demiseova i dobar dio DDTova. Ako igrate protiv Demisea, očit izbor je Advanced Ritual Art, na kojemu se Demise i bazira. Kod DDTA stvari stoje malo drugačije, potrebno je uočiti pravi trenutak ( i pravi Spell ) koji želite spriječiti. Odabirom Destiny Drawa, Magical Stone Excavationa ili sličnih nećete pogriješiti. Puno toga ovisi o tajmingu, stoga budite usredotočeni! Druga linija obrane protiv ovih OTK Deckova, Monarcha i ostalih varijacija će nam biti 2× Magic Draina; karte koja je nažalost zaboravljena u današnjem metagameu koji naprosto žudi za njom. Drain je u stanju biti upravo ono što zaustavlja onaj sudbonosni Metamorphosis koji Demise igrač skriva u ruci, ili biti kraj niza koji je protivnik htio započeti sa Destiny Drawom.
VAŽNO ZA UPAMTITI: Pri Side Deckanju uvijek morate paziti na stabilnost svojeg Decka.
PRIMJER: Istovremeno nećemo ubaciti Royal Decreeove sa Magic Drainovima ili Sealovima jer se međusobno poništavaju.
Zasada imamo 9 slobodnih mjesta u Sideu. 3 Slota ( mjesta ) ćemo definitivno posvetiti Pulling the Ruggu, karti koja je extremno učinkovita protiv Monarcha,Gadgeta ali i protiv Demise tražilica ( Senju, Manju, Ritual Duck ). Ova će Tech karta također utjecati i na široku paletu drugih monstera na koje ste u stanju naletiti na lokalnim turnirima, a čar otkrivanja koja su to stvorenja ostavljam vama. 😉
Prelazimo na kartu koja je prijeko potrebna u FLIP okruženju u kojemu se danas nalazimo, naravno govorim o 1× Nobleman of Crossoutu koji je smrt Dekochi, the Battlechanted Locomotivu, Gravekeeper’s Spyu ili pak Old Vindictive Magicianu. U najgorem slučaju ćete tresnuti neku neugodnu tražilicu i očistiti si put prema protivnikovim LP. Da bi podržali temu sučeljavanja sa Facedown FLIP monsterima i tražilicama, dodati ćemo i 1× Mystic Swordsmana LV 2, koji će nam uvijek biti pri ruci uz pomoć 2×Reinforcement of the Army koja držimo u Main Decku. Bližimo se kraju, i upravo sada na red dolazi 1× Torrential Tribute, jedan od mojih omiljenih trapova koji je u stanju preokrenuti duel iz sigurnog poraza u pobjedu. Da završim sa Sideom, ubaciti ću i 3× Twistera koji skoro da su postali i univerzalija u današnjim poljima za dvoboj na kojima konstantno nailazimo na Face Up Spellove ( Swords of Revealing Light, Messenger of Peace, Level Limit Area B, Clock Tower Prison, Nightmare’s Steelcage, Dimensional Fissure itd. ) i Trapova ( Skull Lair, Royal Decree, Macro Cosmos, Gravity Bind itd. )
To je to dame i gospodo;

Side Deck:
2× Royal Decree
2× Cursed Seal of the Forbidden Spell
2× Magic Drain
3× Pulling the Rugg
1× Nobleman of Crossout
1× Mystic Swordsmana LV 2
1× Torrential Tribute
3× Twister

Testajući deck, došao sam do sljedećih zaključaka:
1. U početku izmjenjujte monstere sa protivnikom, i napadajte bezobzirno
2. Vaš je cilj osakatiti njegove Removal zalihe ne bi li “EH Bombe” završile partiju
3. Ponekad se stvarno više isplati Stratosa igrati kao Spell/Trap remove.

KAKO IGRATI PROTIV ELEMENTAL HEROA:
Slaba točka ovakvog builda je definitivno ranjivost na karte koje Removaju monstere iz igre : Banisher of the Radiance, Dimensional Fissure i Macro Cosmos, jer mu onemogućuju Miracle Fusin iz Graveyarda ili Skyscraper 2. Osim remova, rekao bih da su prije Sideanja OTK Comboi također jako neugodni. Dok je protiv DDTa teško, protiv Demisea je skoro nemoguće dobiti prvu.

ZAKLJUČAK:
Pamet u glavu!
Državno se bliži, izaberite deckove i počnite sa testanjem.
Na putu su nam i novi Elemental Hero Monsteri, tako da se ne iznenadite u slučaju da naletite na Upgradeanu inačicu ovoga decka.
Pošto sam vas sa samom srži već upoznao, mislim da ćete se moći nositi sa E-Heroima, sa ove, ili one strane stola.
Sljedeće srijede obrađujem najpopularniji, najkonzistentniji i najpostojaniji deck koji će još dugo harati metagameima diljem svijeta.

Pozdrav i ne zaboravite svratiti i sljedeće srijede na novi DECK PREDATOR!

Dramax
25.4.2007. , Pula

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.