Card of the Week 06032010 – Codarus & Forgotten Temple of the Deep

Pošto je jutro relativan pojam, dobro Vam jutro dragi čitatelji i dobrodošli u još jedan Card of the Week. Dosta se toga desilo od zadnjeg CotW-a, a najbitniji događaj je svakako utvrđivanje datuma i lokacije za Land of Magic Championship.

Za one koji još ne znaju, evo kratak c/p sa našim foruma za koje sam uvjeren da svi pratite:

Datum: 13.3.2010
Vrijeme:
• Prijave: 8.30-10h
• Početak turnira: 10h
Upad: 60 kn
Igrati će se po staroj ban listi koje je vrijedila do 1.3.2010.
Lokacija: SD “Hotanj”, Paviljon 23 Zagrebačkog Velesajama, Avenija Dubrovnik

Mislim da govorim u ime svih kada kažem da jedva čekam ovaj freakin turnir. Napokon event sa (vrlo vjerojatno) 100 + igrača, raznih nacionalnosti, bogatog metagamea, i dobrih prizeova. To jedna od onih stvari koja vas gura naprijed kao Yugioh! igrača. Kompetitivni turniri na visokoj razini.

Nadam se da će organizacija odraditi svoj dio kako spada, da neće doći do komplikacija i da će judgeovi biti up-to-date sa novom edicijom, techevima i rulinzima. Svima nam je u interesu da sve ove stavke funkcioniraju, da bi mogli uživati u dobro sprovedenom turniru.

No, kao što sam i obećao, danas ću obraditi dvije karte, i to dvije nove karte iz edicije Absolute Powerforce; redom, Rare efect monstera imenom Codarus, i Common Continuos Trap kartu Forgotten Temple of the Deep .
Prvo ćemo pobliže pogledati Codarusa.

 

You can send 1 face-up “Umi” you control to the Graveyard to select up to 2 cards your opponent controls and send them to the Graveyard.

Ok, bez previše razmišljanja, na koju Vas kartu podsjeća? Moj je instinktivni odgovor Icarus Attack. Samo što je teoretski Codarus bolji, jer je ukoliko zavrtite njegov efekt, čisti +1.
Ukratko, ukoliko imate Codarusa na polju, vaš Umi / A Legendary Ocean praktički postaju normal spellovi sa efektom: You can send up to 2 cards your opponent controls to the Graveyard. Imba anyone?

Sa 1400 ATKa i 1200 DEF, ne spada u jače monstere i laka je meta za većinu monstera koji se igraju u kompetitivnim deckovima, a da i ne spominjemo tražilice, koje obožavaju monstere sa 1400 ATKa u koje se mogu zabiti. No ovu ranjivost djelomično pokriva Forgotten Temple of the Deep, o kojemu ćemo progovoriti u sljedećih nekoliko redaka.

Svi znamo koliko je Icarus A. dobra karta u BW-ovima, no Legendary Ocean/Water deckovi su u ovoj ediciji možda dobili dovoljno jak boost da ih probije u kompetitivno okružje. Pogotovo kada u to uračunate i drugu današnju CotW kartu, Forgotten Temple of the Deep.

While this card is on the field, this card’s name is treated as “Umi”. Once per turn, you can select and remove from play 1 face-up Level 4 or lower Fish-Type, Sea Serpent-Type, or Aqua-Type monster you control. (This effect can be activated during either player’s turn.) Special Summon it during your End Phase.

Napokon, ALO/Water deckovi su dobili dodatna 3 „Umi“-a za igrati uz A Legendary Oceane.Ukoliko ste premladi da se sjećate ALO Deckova, evo Vam kratki pregled njihove mehanike:

1. Osnova ALO decka je naravno Field Spell karta A Legendary Ocean, oko čijeg se efekta bazira deck.
This card’s name is treated as “Umi”. Downgrade all WATER monsters in both player’s hands and on the field by 1 Level. Increases the ATK and DEF of all WATER monsters by 200 points.

2. ALO ima i svoju monster beatstick tražilicu

Warrior of Atlantis
ATK 1900 / DEF 1200
Water, Effect Monster, LV 4
You can discard this card to the Graveyard to add 1 “A Legendary Ocean” from your Deck to your hand.

3. Smanjivanjem levela monstera u Handu, postiže se strateška prednost jer se LV 5 monsteri odigravaju bez Tribute-a, a LV 7 monsteri sa samo jednim tributeom. Izvrsni primjeri karata koje su popularne u ovom decku su:

B.E.S. Crystal Core
ATK 2100 / DEF 1000
Water, Effect Monster, LV 5
When this card is Normal Summoned, put 3 counters on it. This card cannot be destroyed by battle. If this card attacks or is attacked, remove 1 counter from this card at the end of the Damage Step. If you cannot, destroy it. Once per turn, during your Main Phase, you can change 1 face-up Attack Position monster your opponent controls to face-up Defense Position.

The Legendary Fisherman
ATK 1850 / DEF 1600
Water, Effect Monster, LV 5
As long as “Umi” is face-up on the field, this card is unaffected by any Spell Cards. Monsters on your opponent’s side of the field cannot select this card as an attack target.

Divine Dragon Aquabizarre
ATK 2100 / DEF 1500
Water, Effect Monster, LV 5
Once per turn, you can Tribute 1 other face-up WATER monster and select 1 Continuous or Field Spell Card in your Graveyard to return it to the top of your Deck.

I naravno, kraljica ovog podvodnog decka;

Levia-Dragon – Daedalus
ATK 2600 / DEF 1500
Water, Effect Monster, LV 7
Send “Umi” on your side of the field to the Graveyard to destroy all cards on the field except this card.

Dakle, ako ste pomno pratili article do sada, sami ste zaključili sljedeće, ovaj deck sa ALO-om na polju ima pristup Normal Summonima monstera sa 2050 ATKa kojeg Spellovi ne diraju, a Monsteri ne napadaju, monstera sa 2300 ATKa koji u sebi ima ugrađen Enemy Controler, još jednom monsteru sa 2300 ATK koji reciklira ALO-e i monsteru koji za cijenu od jednog tribute-a i ALOa diže polje u zrak, ostajući sam na njemu! (ovaj efekt je osobito zgodan sa Forgotten Temple-om, jer sada možete štedjeti na ALO-ima, i bacati Temple-ove pod Leviu)

Kada smo kod Levie, zgodan dodatak ovom decku je i Abyssal Kingshark.

Abyssal Kingshark
ATK 1700 / DEF 600
Water, Effect Monster, LV 4
Once per turn, if this card would be destroyed by an effect that does not target it, it is not destroyed.

Koji kao što vidite, ostaje na polju nakon Leviine detonacije. Sa svime izloženim, mislim da ste i sami spremni na početak gradnje vašeg ALO decka. A ukoliko nove karte ne budu dovoljne da deck postane kompetitivan, uvijek Vam ostaje Casual užitak u veoma zabavnom decku.

Eto, toliko od mene za danas, nadam se da ste uživali u ovom podvodnom putovanju, koje je u meni probudilo mnoge uspomene iz ranijih dana moje YGH! karijere.

Sljedeći tjedan nas sve očekuje LoMC, stoga ću sljedeći CotW definitivno prilagoditi nadolazećem eventu.
Ostanite mi sretni i pošteni igrači, kakvima Vas sve smatram. Do sljedećeg puta.

Hugs and Kisses,
Dx

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.