Egipatske božanske karte

Ne znam da li ste čuli za njih, ali vjerojatno jeste; to su egipatske božanske karte!

To su 3 posebne karte koje nisu uobičajenih boja yugioh čudovišta.

Te karte su Obelisk the Tormentor (karta je plave boje i s jedne i s druge strane karte,bar sam tako ćuo), The Winged Dragon of Ra (karta je žute boje i s jedne i s druge strane) i Slifer the Sky Dragon (karta je crvene boje i s jedne i s druge strane).

Te karte ste mogli vidjeti u (ja mislim) zadnjim epizodama običnog (prvog) yugioh crtanog filma.

Egipatske božanske karte kako sam ćuo imaju efekte koji nisu zapisani na karti, ali nažalost ja ne znam sve efekte-znam samo za Obeliska.

Obelisk the tormentor-ako se žrtvuju 2 (a možda 3) čudovišta on dobiva neograničenu moć do kraja kruga.

 

Postoje i takozvane ‘zamjenske’ božanske karte, a to su:

Raviel, Lord of Phantasms-Uria, Lord of Searing Flames-Hamon, Lord of Striking Thunder

no njihove slike nemam (potražite ih na google-u).

Efekt obeliska je bio iskorišten ako se dobro siječam u zadnjoj ili predzadnjoj epizodi običnog yugioh ctića kada se yugi borio protiv marik ishtara(mislin da se tako zvao)i yugi je iskoristio taj efekt ali mu to nije donijelo pobjedu zato jer je marik položio svoju ruku na životne bodove i predao se.

To je sve što znam o tim kartama…

 

Zbogom!

 

 

 

 

 

7 misli o “Egipatske božanske karte

 1. isss sve misliš…u ovoj igri nema baš puno toga “mislim…” i slično. tu moraš biti siguran,npr nemožeš “mislim da je bio solemn warning,ili možda solemn jdgement..” jer se radi o 2 skroz različite stvari…a nisi se ni potrudio nabaviti slike pa dobro kira kaže,zbogom

 2. Prvo, htio bih te pohvaliti na odabiru zanimljive teme, no o ‘božanskim kartama’ imaš jako puno materijala koji možeš pronaći na netu, i da si se malo više potrudio oko istraživanja, mogao si obogatiti svoj članak korisnim i zanimljiv informacijama.

  Za sljedeći put ti preporučam bogatije pripreme i bar mrvu opširnije pisanje, nemoj se bojati raspisati nekoliko stranica o temi koja te zanima.

  Samo hrabro.

  Lps,
  Hals

 3. Ima puno što ne znaš. Na primjer zadnji put su viđeni petoj sezoni kad je Yugi pobijedio faraona. Kad je faraon zauvijek otišao i kad su milenijski itemi uništeni.
  (Ovu sezonu možede skinuti na The Pirat Bay na Englenskom.) Ipak ovo je prilično dobro. Samo nastavi.

  🙂

 4. One su se prvi put pojavile na početku druge sezone Battle City, a zadnji put videne kad se crtani završio na Dawn of Duel. Sliferov efekt je koliko karti u ruci toliko on ima tisuća bodova. Obeliskov je kad žrtvuješ dva čudovišta on uništi sva čudovišta u protivnikovom polju, a Ra ima dva. Koliko platiš životnih bodova on toliko ima, a drugi je kad žrtvuješ spoje se ukupni bodovi ta tri čudovišta i on toliko ima. 🙂

 5. Hvala na komentarima čak i na lošim jer na greškama se uči.Ovo je moj prvi blog i neznam baš toliko puno o yugioh-u.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.