Polufinale sa državnog: Disaster Draunityt vs Tengu Plant

Ovaj duel već smo vidjeli, ali ne u polufinalu! Ledenko se suočava ponovo sa Dodom, državnim prvakom 2008. godine Hoće li opet proći bolje? 🙂

Ledenko vs Dodo

Ledenko počinje sa setanim monsterom i spell/trap kartom. Dodo zove Dragunity Phalanaxa i napada setanog Rykoa koji milla tri karte i destroya Phalanaxa, Dodos seta tri spell/trap karte i enda.

Ledenko seta tri spell/trap karte i monstera, Dodo na svom turnur summona Dragunity Duxa i želi efektom equipati Phalanaxa, ali dobije Book of Moon na Duxa. Seta još jednu spell/trap kartu i enda. Ledenko flipa setanog Rykoa da uništo face-down  Dragunity Duxa i milla tri karte, end.

Dodo summona Koaki Meiru Dragona i napada Rykoa, ali Ledenko odgovara sa Mirror Forceom, ali Dodo ga negira sa Seven tools of the Banditima i Ryko je uništen. Ledenko na svom turnu aktivira Dark Hole i summona Reborn Tengua, napada i Dodo aktivira Call of the Hounted da special summona iz gravea Koaki Meiru Dragona, ali na summon Ledenko igra Torrential Tribute i počisti polje od monstera i dobije drugog Tengua iz decka.Dodo seta spell/trap kartu i enda.

Ledenko summona Spore i synchroa sa Tenguom u Magical Androida, dolazi treći Tengu, zatim aktivira Pot of Avarice da vratii dva Tengua i još tri monstera iz gravea u deck da bere dvije karte. Tengu napada, a Magical Android dobiva Dimensional Prison.

Dodo seta spell/trap kartu na svom turnu i enda. Ledenko zove Caiusa preko Tengua koji remova Solemn Judgment od Dode, a na summon aktivira Torrential Tribute. Dolazi treći Tengu, Dodo drawa i predaje.

Drugi duel

Dodo otvara sa Koaki Meiru Dragonom i tri setane karte. Ledenko otvori sa Lonfire Blossomom i dovodi Sporu koja dobije Chain Disaperience. Seta tri spell/trap karte i enda. Dodo napada sa Koaki Meiru Dragonom. a Ledenko u endu opali Mystical Space Typhoon na Dodin setani Call of the Hounted. Zatim aktivira Limit Reverse na Lonfire Blossoma koji dovodi Blow-up Bulba i igra Mind Control na Koaki Meiru Draguna te ih synchroa  u Magical Androida kojim napada i enda.

Dodoseta monstera i spell/trap kartu. Android napada setanog Red-Eyes Wywerna, seta spell/trap kartu i enda. Dodo seta monstera i spell/trap kartu. Ledenko napada setanog Koaki Meiru Dragona i enda, slijedeći turn napada opet Dodger Dragona. Dodo special summona Cyber Dragona i seta spell/trap kartu. Android napada Cyber Dragona, a slijedeći turn Dodo opet special summona Cyber Dragona i zove Dragunity Phalaxa na što Ledenko aktivira Torrential Tribute i Dodod enda.

Ledenko seta spell/trap i enda. Dodo seta spell/trap kartu, Ledenko seta monstera i spell/trap kartu, Dodo seta spell/trap i enda. Ledenko flipa Rykoa, a Dodo aktivira Skill Dragin, summona Reborn Tengua koji dobije Solemn Judgmenta. Dodo seta spell/trap i enda. Ledenko napada Rykom direktno i enda. Dodo summona Dragunity Duxa i dobije Bottomless Trap Hole. Ledenko igra Pot of Avarice, ali Dodo aktivira Chain Disperience i ništa od Pot of Avaricea. Ryko napada direktno. Dodo seta monstera i enda.

Ledenko zove Caiusa preko Rykoa iako je Skill Drain na polju i aktivira drugi Pot of Avarice. Caius napada Koaki Meiru Dragona. Dodo seta spell/trap i enda. Ledenkoo ima 5+, Dodo igra Compulsory Evacuation Device na Caiusa. Ledenko zatim summona Lonfire Blossomom da zove Dandyliona kojeg Dodo zatim pokuša napasti sa Dwdge Dragonom, ali pokupi Dimensional Prison. Slijedeći turn dolazi Caius preko Dandya i napada direktno i Dodo gubi.

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.